Connect with us

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

Tırmanan jeopolitik riskler ve haftanın olayı: TCMB PPK

Yayınlanma:

|

  • Cuma günü Çin’de açıklanan Mart ayı üretici enflasyonu yıllık %4,4 ile son 8 ayın; ABD’de açıklanan üretici enflasyonu ise 2011’den bu yana en yüksek seviyeye yükselmesi, bir miktar da olsa moralleri bozdu. 
  • Dünyanın büyüme motoru olun bu iki ülkede enflasyonun şirazesinden çıkmaya başladığı yönünde inanışlar artarken, dünyanın geri kalanına da sirayet etme ihtimali, endişeye sebebiyet verdi. Hatırlarsanız, Cuma günü raporumuzda belirttiğimiz üzere, 10 aydır aralıksız artan küresel gıda fiyatları da adeta yangına benzin dökmeye aday.
  • Özellikle, gelişmekte olan ülkelerde, aşılanma faaliyetlerinin önümüzdeki 3-6 aylık zaman diliminde salgının önüne geçecek bir noktaya taşınması durumunda, yani tüketicinin tüketimde vites artırması durumunda, üretici, talep yetersizliği ile şimdilik göğüs gerdiği fiyat baskısını ilk fırsatta tüketiciye aktarmada tereddüt etmeyecektir. 
  • Her ne kadar FED Başkanı Powell halen daha aynı türküyü okumaya devam etse de -enflasyon parlamaları saman alevi gibi geçici- durum pek de öyle olmayabilir!
  • Bu bağlamda, TÜFE’nin ABD’de eşik değer olan %2’nin üzerine yükselmesi, ABD tahvil getiri eğrisinin uzun tarafında yeni yükselişlere sebebiyet vermesi, DXY’nin de yeniden yönünü yukarıya çevirmesine neden olabilir. Bunları konuşacak zaman yakında gelecektir. Aşağıdaki grafikte, 2011 yılına dönen ABD üretici enflasyonu zamanında gümüşün 50 doların kıyısına kadar (zirve) yükseldiğini, şimdi ise adeta zirvenin yarısında olduğunu not düşelim! 
  • Hazır enflasyondan söz etmişken, TCMB Nisan ayı beklenti anketinin de sonuçlandığını hatırlatalım. Ankete göre önümüzdeki 24 ayda, hiçbir vadede TÜFE %11’in altına düşmezken -TCMB’nin hedefi %9,4-  USD/TRY kurunun da 12 ay sonunda 8,78’e yükseleceği tahmin ediliyor.
  • Ağbal sonrası dönemde yeniden alevlenen kurun, enflasyona Nisan-Mayıs aylarında sirayet etmesi ile TCMB’nin daha da fazla faiz artırımına gitmesi beklenirken/gerekirken, TCMB’nin Perşembe günü sonuçlanacak olağan PPK toplantısında nasıl bir karara imza atacağını kestiremiyoruz. Bu bağlamda, Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirim yönünde ısrarı ve olası bir faiz indirim ihtimalini düşük bulsak da tamamen dışlamıyoruz!
  • Kanal İstanbul ve Montrö Anlaşması gündemi meşgul tutmaya devam ederken, Rusya ile Ukrayna arasında artan tansiyon da, gözlerin yeniden Boğazlara çevrilmesine neden oldu. 2 savaş gemisinin Boğazlar’dan Karadeniz’e çıkışı için ABD’nin Türkiye’ye diplomatik bildirimde bulunduğunu not edelim. 
  • Takdir edersiniz ki, iki mega gücün arasında kalma ihtimali beliren Türkiye, ABD’nin bu yöndeki isteğine uygunluk vermesi durumunda, Rusya ile sorun yaşayabileceğini düşünüyoruz.  
  • Bildiğiniz üzere, Montrö Sözleşmesi (1936) savaş ve savaşa yakın hallerde Türkiye’nin savaş gemilerinin geçişine müdahale hakkı bulunuyor. Lakin bunun dışındaki durumlarda, yani barışçıl zamanlarda, savaş gemilerinin geçişine yönelik, Türk Hükümetine ön bildirimde bulunulması yetiyor. 
  • Montrö Sözleşmesine göre, Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin savaş gemileri, ne şartla olursa olsun 21 günden fazla Karadeniz’de kalamıyor ve bir günde geçecek toplam gemi tonajı da 15bini geçmiyor. Montrö’nün Türkiye için ne kadar önemli bir sözleşme olduğunu bir kez daha anlamış olduk. 
  • Rusya-Ukrayna gerilimi tırmanırken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya’yı sert bir şekilde uyardı. Erdoğan ile Putin arasında yapılan görüşmede Ukrayna konusu gündeme gelirken, Erdoğan, Ukrayna lideri ile de yüz yüze görüştü. Karadeniz’in soğuk suları ısınmaya başlıyor.  
  • Rusya-Ukrayna-ABD ekseninde cereyan eden gelişmeler, Türk mali piyasalarında bir miktar tedirginlik yarattı. Geçen hafta boyunca kritik 8,18 seviyesinin hemen altında kalan USDTRY kuru, haftayı kritik direnç seviyesine yakın tamamladı (bakınız grafik). Bir tarafta jeopolitik gelişmeler, diğer tarafta artan vaka sayılarına paralel Almanya’nın Türkiye’yi yüksek riskli ülkeler kategorisine dahil etmesi, havacılık hisselerinde sert satışlar getirirken, BİST100 endeksi haftanın son iş gününü %1,7 kayıpla bitirdi. 
  • FED Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin önümüzdeki aylarda büyüme ve işe almanın hız kazanacağı beklentileriyle bir “dönüm noktasında” olduğunu, ancak aceleyle yeniden açılmanın koronavirüs vakalarında devam eden bir artışa yol açması durumunda da risk altında olduğunu söyledi. 
  • Çin Rekabet Kurumu, aralık ayında Alibaba için başlatılan rekabet soruşturmasını sonuçlandırdı. Pazardaki hakimiyetini yıllardır kötüye kullandığı ifade edilen Alibaba 2,8 milyar dolar ceza kesildi. Jack Ma’nın 2020 ekim ayında ülkedeki düzenleyici kanunları eleştirmesi Alibaba’nın iştirakleri ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında gerilime yol açmıştı. 
  • Asya piyasalarında yatırımcıların, yeni gün ve haftayı pek de iyimser karşılamadıklarını görüyoruz. ABD borsalarının piyasa değerinin ABD ekonomisinin büyüklüğünün 2 katını aşması (bakınız grafik) sonrasında hisse senedi almanın ne kadar mantıklı olduğu sorgulanmaya başlandı. 
  • Benzer bir şekilde, aynı ölçüde olmasa da, ABD borsalarının vadeli işlemlerinde de kayıplar görülürken, tahvil piyasası, yön bulmak için yarın açıklanacak ABD TÜFE enflasyonunu (özellikle güçlü ÜFE verisi sonrası) ve Perşembe günü açıklanacak perakende satışlar rakamını bekliyor. 
  • Bugünün veri takviminde, içeride işsizlik ve cari denge; dışarıda ise Euro Bölgesi perakende satışlar takip edilebilir. ABD’de ise bu hafta düzenlenecek yüklü hazine ihaleleri merakla bekleniyor.

> Willshire 5000 Endeksi

Endeks, ABD borsalarının piyasa değerini gösteriyor. Şu anda, endeksin gelmiş olduğu seviye, ABD ekonomisinin büyüklüğünün 2 katı. Yani hisse senetlerine yatırım yapmak oldukça pahalı. Son 1 ayda 1,55 trilyon dolar piyasa değeri artan ABD borsalarının 2021 yılının geriye kalan 4 ayında değeri 3,8 trilyon dolar arttı! Enflasyonun yavaş yavaş ultra düşük faiz hadleri üzerinde baskı kurması ile, borsaların da şimdilik daha fazla yükselmesi için itici güç bulmakta zorlanmasına neden oluyor.

1618202047ed6bd40a66f02832e68185b4e637e418_1_1200.jpg

> ABD ve Çin ÜFE Enflasyonu

Cuma günü ABD’de açıklanan üretici enflasyonu 2011 yılından bu yana en yüksek seviyeye geldi. Beraberinde Çin’de de enflasyonun yükselmesi ile yeniden dünyada enflasyon kaygıları tırmanışa geçti. Dikkatimizi çeken bir gelişme ise, 2011 yılında enflasyonun zirve yaptığı sırada, 1,920 ve 49,50 dolar seviyesine yükselen altın ve gümüşün ons fiyatı, enflasyonun yeniden yükselişe geçmesine rağmen, bugünlerde halen daha aradığı motivasyonu bulamadı.

1618202047938f539cb7eaa9f0ebc44c61b9439860_2_1200.jpg

> USDTRY

Bu hafta Perşembe günü Sn. Kavcıoğlu’nun Başkanlık edeceği olağan Nisan ayı PPK toplantısı büyük bir merakla bekleniyor. Enflasyonun hem içsel hem de dışsal faktörlerle yükselişe geçtiği, dahası enflasyon beklentilerinin de yeniden bozulmaya başlandığı bir dönemde, piyasa beklentisinin aksine olası bir faiz indirim hamlesi, ister istemez kırılgan olan TL ve TL cinsi varlıkların daha da fazla hırpalanmamasına neden olacaktır. TL’de oynaklık son günlerde düşerken, kurun günlerdir 8,18 seviyesi etrafında salınmaya devam ettiğini ve yeni gün ve hafta başlangıcında da 8,1850 seviyelerinde ilk işlemlerin eşleştiğini görüyoruz. 8,18 seviyesinin üzerinde kalıcılık teknik manada tüm zamanların zirvesi olan 8,48/8,58 seviyelerine doğru yükseliş isteğini açık tutabilir. Öte yandan, iyimser bir senaryoda (faizlerin sabit tutulması, enflasyonla mücadelede kararlı bir politika metni) ve elbette jeopolitik risklerin daha da tırmanmaması durumunda, aşağıda 7,99 seviyesi önem arz edecektir.

1618202047835bb41eafe2154262215b549d3af954_3_1200.jpg

İKTİSATBANK – Emre Değirmencioğlu
Hazine Bölümü • Treasury DepartmentYasal Uyarı: Bu e-postada yer alan yorumlar, kişisel bilgi ve tecrübelere dayanarak ve/veya güvenilir olduğuna inanılan kamuya açık kaynaklardan derlenerek hazırlanmıştır. Bu yayındaki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan, her ne surette olursa olsun kullanımı olumsuz etkileyecek her türlü sonuçtan dolayı Kıbrıs İktisat Bankası Ltd. ve ayrıca her ne nam altında olursa olsun her ne akitle bağlı olursa olsun her türlü çalışanı ve bu yazının yazarı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz ve/veya bu bilgiler, hiçbir surette gönderenleri ilzam etmez ve/veya sorumlu kılmaz. Kullanan ancak kendi bilgi, inisiyatif ve değerlendirmesi ile hareket etmelidir.

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

Paskalya tatili nedeniyle piyasalar sakin; gözler ABD PCE verisinde

Yayınlanma:

|

Yazan:

  • ABD borsasının ana endeksleri, Paskalya tatili öncesindeki sığ hacimli işlemlerle dün yatay bir kapanışa imza attı. Yatırımcılar güçlü ilk çeyreğin son işlem gününde FED’in faiz patikasına yönelik ipucu edinmek üzere bugün açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) endeksi bekliyorlar. PCE verisinin Şubat ayında %0,3 yükseleceği, yıllık bazda ise %2,8 seviyesinde sabit kalacağı öngörülüyor. Beklentilerin ötesinde güçlü bir veri, Haziran ayına yönelik faiz indirim beklentisinin solmasına neden olacaktır. FED Başkanı Powell’ın geçen haftalarda yapmış olduğu güçlü iletişim içeren konuşması ardından vadeli işlemler Haziran’da %56 olasılıkla faiz indirimine gidileceğini fiyatlıyorlar.
  • Yapay zekâ sektöründeki şirket hisselerindeki güçlü yükselişin borsaların geneline yayılması ve FED’in faiz indirimlerine ilişkin artan risk iştahı ABD borsalarının bu ay tarihi seviyelere yükselmesini sağlarken, üç ana endeks de güçlü çeyreklik kazançlar elde etmeye hazırlanıyor. En büyük 500 şirketin işlem gördüğü S&P500 endeksi yılın ilk çeyreğini %10 yükselişle tamamlamaya aday görünürken, teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq endeksi benzer bir şekilde %9 değer kazandı.
  • Faiz indirimlerinin bundan sonrası için ana tema olacağı ve pek çok enstrümanın da dolara karşı işlem gördüğü düşünülürse, faiz getirisi olmayan altın ve bitcoin gibi enstrümanların da beklentimize paralel ışıldamaya devam ettiklerini görüyoruz. Sarı metal yılın ilk çeyreğini rekor seviyelerde ve bu sabah 2,230 dolar seviyesinin de üzerine yükselerek %8’in de üzerinde bir getiri ile tamamlamaya çalışırken, direnişin parası bitcoin de benzer bir şekilde keşfedilmemiş sularda lâkin çok daha yukarıları gözüne kestirerek ilk çeyreği %66 yükselişle tamamlama gayreti sergiliyor. Elbette, bugün PCE’nin beklentilerden zayıf gelmesi veya kötü bir sürpriz yapmaması durumunda, risk iştahının daha da artacağını öngörüyoruz.
  • EURUSD paritesi PCE verisi öncesinde teknik mânâda önemsediğimiz 1,0780 seviyesine kadar geriledi. ABD’de veriler kuvvetli gelmeye devam etmesi lâkin ECB cephesinde Haziran ayına yönelik faiz indirim beklentisinin kuvvetlenmesi ile EUR’da risk aşağı yönlü görülebilir. Yine de, EUR’da uzun pozisyon almak isteyen yatırımcıların, 1,0780 seviyesinin altına sıkı bir stop (zarar kes) emri bırakarak alım yönünde pozisyon deneyebileceğini  düşünüyoruz. Unutmayın, disiplini bir trader olmazsanız eninde sonunda kaybedersiniz! Altın cephesinde 2,550 dolar hedefi ile uzun süredir long pozisyon taşırken, son yaşanan iyimserlikte biraz geride kalan gümüş cephesinde de benzer bir şekilde 26,20 dolar seviyesinin yukarı yönlü geçilmesi ve gecelik kapanış görmemiz koşulu ile uzun pozisyon deneyeceğiz.
  • Türk mali piyasaları dün günü olumlu bir eğilim kaydederek tamamladı. Somut bir neden göremesek de, son günlerde faiz hadlerine bağlı ya da TCMB’nin sıkı para politikasının hisse senetlerini ‘hırplamasına’ paralel satıcılı bir seyir izleyen BIST100 ana endeksi, banka hisseleri öncülüğünde günü %3’ün üzerinde bir yükselişle tamamlarken, bankacılık hisseleri %4,3 yükseldi. USDTRY kuru 32,40 seviyelerine doğru yelken açarak TCMB’nin faiz kararı öncesi seviyelere yeniden yükselirken, fiziki dolar (Kapalıçarşı) ile dijital doların (interbank) arasında var olan ayrışmanın da iyice kapandığını, bunun da yaşanan yüksek tansiyonun normalleşmesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Altının gram fiyatı, hem ons hem de USDTRY kurunun birlikte yükselmesi ile 2,325 TL seviyesine gelerek rekor kırdı.
  • Her hafta Perşembe günü açıklanan TCMB ve BDDK’nın haftalık bültenlerini dikkatli bir şekilde irdeliyoruz. Bu bağlamda, 22 Mart ile biten haftada TCMB’nin brüt rezervleri 4,1 milyar dolar gerileyerek 123,8 milyar dolar seviyesine geriledi. TCMB’nin emanet para olan swaplar ve Hazine dövizleri düşüldükten sonra net döviz pozisyonu 22 Mart tarihinde eksi 74,5 milyar dolar ile Cumhurbaşkanlığı seçim dönemi olan Haziran 2023’e geri dönerken, en son açıklanan veriye göre (26 Mart) söz konusu rakam eksi 73,1 milyar dolar seviyesine toparladı. Dipten dönüşün başladığını umuyoruz.
  • Yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı (DTH) seçim öncesi artan türbülansın da gölgesinde son 3 haftada 10,4 milyar dolar gibi radikal bir artış kaydederken, yabancı yatırımcı hisse senetlerinde nette 429 milyon dolar alıp, 104 milyon dolar tahvil sattığını not edelim. Menkul kıymet cephesinde son 3 haftada yaşanan 1 milyar dolara yakın yabancı çıkışı ardından geçen hafta artış görmemizi de olumlu bir gelişme olarak okuyoruz! Son 3 haftadır yaşanan tedirginliğin KKM cephesinde de azalışı frenlediğini görüyoruz. BDDK verilerine göre KKM hacminde 22 Mart ile biten haftada 7,2 milyar TL düşüş yaşanırken, KKM stokunun dolar karşılığı ile 70,8 milyar dolar seviyesine geriledi.
  • TCMB’nin yazdığı reçete ve uyguladığı antibiyotik tedavisinin ilk sonuçları kredilerde belirgin bir yavaşlama olarak görülüyor. Dün yayınlanan faiz istatistiklerine göre, ihtiyaç kredisi faizi %76 seviyesinden %82,09 seviyesine yükselirken, ticari kredilerde de 4 puanlık artışla %62,72 seviyesine geldiğini görüyoruz. Kredilerde faiz oranı hızlı bir şekilde artarken, kaynak tarafında yani mevduat tarafında ise 3 aya kadar vadeli mevduat faizi %59,52 seviyesine yükseldi (bu verilerin bileşik faiz olduğunu not edelim). Dolarizasyon eğiliminin azalması ve TCMB’nin rezerv biriktirebilmesi için TL tasarrufun enflasyona yenilmeyen bir getiri ile teşvik edilmesi gerekiyor. Ekonomi yönetiminin kararlı duruşu ve Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi yönetimine olan güveni (mitinglerde Bakan Mehmet Şimşek’e itimadının tam olduğunu bir kez daha vurguladı) seçim sonrasında da izlenen yol haritasının (mevcut politikaların) devam edeceğine işaret ediyor. Vergi ve kredi kartı düzenlemelerine ise dikkat edeceğiz.
  • Bugün Paskalya öncesi Kutsal Cuma. Piyasalar kapalı konumda olsalar da ABD’de açıklanacak PCE enflasyonu büyük bir heyecanla takip ediliyor. Menüde FED Başkanı Powell’ın da konuşması var. Sabah saatlerinde Asya piyasalarında ise ılımlı seyrin korunduğunun görüyoruz.

>Gümüş

Son yaşanan iyimserlikte biraz geride kalan gümüş cephesinde 26,20 dolar seviyesinin yukarı yönlü geçilmesi ve gecelik kapanış görmemiz koşulu ile uzun pozisyon deneyeceğiz.

1711690635c3002d2d545f39b2541d51302ff2c6ea_1_1200.jpg

>Altın

2,550 dolar hedefimizi koruyoruz.

17116906359819fdd67f8e651dc4d5e81c41fe4244_2_1200.jpg

>Fiili Faiz Oranları

171169063630ea6e83bb1af7877e80ec0e8a33e36e_3_1200.jpg

>TCMB Brüt Döviz Rezervleri

1711690636fb452c867ab6f2f8f93b1abf88d43c7f_4_1200.jpg

>TCMB net döviz rezervleri

17116906375008af01c7c69e71c883ca4008019f66_5_1200.jpg

>DTH

1711690638afc5b1df1d3f29ebb1b1d0a42a1c355f_6_1200.jpg

>KMM

1711690639c40c7ce14d5dcdfdeaeb51bebcdd8286_7_1200.jpg

Emre Değirmencioğlu

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

Yapı Kredi’den 500 milyon dolarlık borçlanma

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, “Bankamıza ait işlemlerinin yüksek ilgi görmesi hem ülkemize hem de bankamıza duyulan güveni bir kez daha ortaya koyuyor.” dedi

Yayınlanma:

|

Yazan:

Yapı Kredi 500 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihracını tamamladı. İhraçta nihai getiri yüzde 9,75 olarak gerçekleşti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi’nin başarıyla tamamladığı işleme, yurt dışı yatırımcılardan iki katından fazla talep geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, güçlü sermaye yapılarını koruyarak, geleceğe sağlam adımlarla ilerlediklerini belirterek, ‘2024 yılının ilk ayında sağlıklı bilanço yapımızı daha da iyileştirmek adına Yapı Kredi olarak, 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşamıştık. Son olarak 500 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihracımıza gelen iki katından fazla talep ile aynı gururu bir kez daha yaşadık.’ ifadelerini kullandı.

2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonundan itibaren uluslararası piyasalardan sağladıkları kaynağın yaklaşık 2 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Erün, ‘Uluslararası piyasalarda, bankamıza ait işlemlerinin yüksek ilgi görmesi hem ülkemize hem de bankamıza duyulan güveni bir kez daha ortaya koyuyor. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme stratejimiz doğrultusunda tüm paydaşlarımız için fark yaratarak bir adım önde olmayı sürdüreceğiz.’ değerlendirmesinde bulundu.

Yapı Kredi’nin ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihraç edilmesi işleminde Abu Dhabi Commercial Bank, Bank of America, Citibank, Emirates NBD, Morgan Stanley ve Standard Chartered görev aldı.

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

VakıfBank’tan 700 milyon doların üzerinde seküritizasyon işlemi

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Devam eden pozitif momentumu yakından takip ederek farklı yapılar altında gerçekleştireceğimiz işlemlerle fonlama yapımızı çeşitlendirmeye de devam edeceğiz” dedi

Yayınlanma:

|

Yazan:

VakıfBank, 350 milyon avro ve 330 milyon dolar olmak üzere toplam 700 milyon doların üzerinde Diversifed Payment Rights (DPR) seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, yurt dışı fonlama tarafında farklı yapı ve vadelerde yeni işlemler gerçekleştirmeye hız kesmeden devam eden VakıfBank, son 6 farklı işlemde, en az 2 yıl geri ödemesiz dönem içeren toplam 5 yıl vadeli, avro ve dolar olmak üzere iki dilimden oluşan seküritizasyon işlemini başarıyla gerçekleştirdi. Söz konusu işlem, Türk bankaları arasında doğrudan fonlama şeklinde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi oldu.

‘Seküritizasyon işlemimize iki yeni uluslararası banka katıldı’

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, kısa süre önce uluslararası bir banka ile 500 milyon dolar tutarında ve 3 yıl vadeli bir fonlama işlemi gerçekleştirerek 2024’e hızlı giriş yaptıklarını belirtti.

Söz konusu fonlamanın, Türk bankaları arasında yapı olarak doğrudan fonlama şeklinde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi olma özelliğini taşıdığını kaydeden Üstünsalih, ‘Derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından BB+ nota sahip DPR seküritizasyon programımız altında gerçekleştirdiğimiz işleme toplam 6 farklı uluslararası yatırımcı katılım sağladı. Daha önceki seküritizasyon işlemlerinde olmayan iki yeni uluslararası bankanın da işlemimize ilgi göstermesi, ülkemize ve Türk bankalarına yönelik artan iştahın net bir göstergesidir.’ ifadelerini kullandı.

Üstünsalih, uluslararası fonlama tarafında pek çok işlem gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, ‘Bu alanda öncü bir banka olarak, Türkiye’ye ve Türk bankalarına yönelik yatırımcı algısının iyileşmesiyle artan fırsatları değerlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devam eden pozitif momentumu yakından takip ederek farklı yapılar altında gerçekleştireceğimiz işlemlerle fonlama yapımızı çeşitlendirmeye de devam edeceğiz.’ değerlendirmesinde bulundu.

Okumaya devam et

KATEGORİ

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

KRIPTO PARA PİYASASI

BORSA

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKAVİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKAVİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKAVİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.