Connect with us

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

KRİPTO PARALARA OPERASYON MU ÇEKİLİYOR? ALTIN MI, GÜMÜŞ MÜ?

Yayınlanma:

|

YOKSA  SIĞINILACAK LİMAN KALMADI MI ?

Sanırım bir çok küçük yatırımcı hem hisse senetlerinde hem de kripto para piyasalarında hayatlarının en kötü dönemlerini geçiriyor olsalar gerek. Önce 10 Yıllık ABD Tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş hisse senetleri piyasalarında yaşanan saadet zincirinin sonunu getirdi, ardından da başta Elon Musk olmak üzere, kripto paralara yatırım tavsiyesinde bulunan spekülatörlerin dolduruşlarına kapılanlar hüsrana uğradı. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta yaşanan düşüşlerle birlikte en çok işlem gören kripto paralar olan Bitcoin %35, Etherium ise %30’a yakın değer kaybetmiş durumda ve mevcut seviyelerden daha ne kadar gerileyeceği de belli değil.

Hatırlayacağınız üzere, son birkaç yazımda “piyasalarda yaşanan aşırı iyimserliğin büyük risk biriktirdiğini, özellikle ABD tahvil faizlerinde başlayan yükseliş eğiliminin, hisse senetlerinde iyice şişmiş balonların nasıl bir anda patlayabileceğinin işaret fişeği olabileceğine” dair endişelerimi dile getirmiştim. Kripto para piyasalarında da benzer risklerin çok hızlı oluştuğuna, denetimsizlikten kaynaklı çöküşlerin yaşanabileceğine değinmiştim. Nitekim ilk olarak Türkiye’de TCMB’nin aldığı kararlar sonrası yaşanan “Kripto Borsası” dolandırıcılıkları, dünyada yaşanabilecek bu “Çöküş Dalgasının” adeta habercisi olmuştu. En son Çin Devleti’nin almış olduğu karar sonrası kripto paralarda yaşananlar bu alanın bir anda ne kadar riskli olabildiğini göstermiş olmalı diye düşünüyorum.

Finans Piyasalarında Güvenli Liman Var mı?

Günümüz finans dünyasında ‘güvenli liman’ olarak adlandırılabilecek herhangi bir enstrüman kaldığını şahsen ben düşünmüyorum. Nedeni de gayet açık ve basit; Türev Piyasalar (Kaldıraçlı İşlem) ve Menkul Kıymetleştirme (Securitisation). Bir meta ne kadar kolay alınıp satılabilir olursa ya da, o metaya yatırım ne kadar ucuz hale gelirse (Kaldıraç), adı ya da muhteviyatı ne olursa olsun “Riskli” hale gelmiş demektir. Ya da bahsettiğim özelliklere sahip olmuş her türlü enstrüman arzı arttırabilir ve açığa satılabilir olmuşsa, ister altın olsun ister gümüş “Güvenli Liman” olmaktan uzaklaşmış demektir. Risk çoğalmışsa kazanç olasılığı da kayıp olasılığı da çoğalmış demektir. Elbette söylediklerim şu an elinde kripto para ya da hisse senedi taşıyan ve maalesef içinden geçmekte olduğumuz şu günlerde ciddi zararda olan yatırımcılar için pek bir anlam ifade etmeyebilir. Ruh hallerini ve çektikleri sıkıntıları anlayabiliyorum. Ancak yatırım ciddi iştir, ciddi araştırma, bilgi ve tecrübe gerektirir. Aksi tamamen şans ya da amiyane tabirle “Kumardır”.

Yatırım Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu sorunun yanıtını tam olarak verebilmek için bu köşenin satırlarının yetmeyeceğini baştan söylemek gerekir ki, eksik bıraktığım ya da detay veremediğim hususlar için şimdiden ön almış olayım. Fakat yine de sorunun yanıtını önemli başlıklar altında özetlemeye çalışacağım.

  1. Strateji: İster finansal ister reel bir yatırım yapacak olun, en başından iyi bir hazırlığınız yoksa ve buna uygun bir strateji oluşturmamışsanız, yatırımdan elde edebileceğiniz kazançlar tamamen tesadüfi olacaktır. Strateji oluşturmak uzun vadeli bir bakış açısı ve disiplin gerektirir. Yatırım süreci boyunca ne kadarlık bir sermaye koyacağınız, sermayenizin tamamını mı, bir bölümünü mü riske edeceğiniz, kazanç hedefiniz, hedefinize ulaşmak için zaman periyodu baştan planlanmalıdır.
  2. Yatırım Disiplini: Oluşturduğunuz stratejiye bağlı kalmıyorsanız asla tutarlı ve düzenli kazanç elde etme şansınız yoktur. Yatırım süreci boyunca stratejiniz doğrultusunda hareket etmeniz hem kazancınızı istikrara oturtur, hem de olası zararları minimize etmenizi sağlar. Sağlam bir analiz sonucu ortaya çıkan kazanç beklentiniz bire bir istediğiniz sürede gerçekleşmeyebilir. Yatırım süreci boyunca iniş çıkışlar yaşanabilir, stratejinize sadık bir yatırım disiplini hedefinize ulaşmanız için olmazsa olmaz kuraldır. Olası panik anlarında yapmanız gereken, sık sık stratejinizi hatırlamak ve ona uygun kararlar vermektir.
  3. Risk Değerlendirmesi: Yatırım yapacağınız enstrümanın risk değerlendirmesi çok önemli bir adımdır. Yatırım yapılacak metanın son 1 ay, 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık fiyat hareketleri dikkatle incelenmelidir. Temel veriler ile teknik veriler birlikte değerlendirilerek muhtemel kazanç ve kayıp potansiyeli hesaplanmalıdır. Örneğin temel ve teknik analiz sonucunda X hisse senedinin fiyat hedefinin 12 TL olduğunu öngördüğünüzü varsayalım. X hisse senedinin son 3 ayda 6 TL’den, yatırım yapmaya karar verdiğiniz dönemde 10 TL ye geldiğini, bu takdirde olası kazanç potansiyelinin %20 olduğunu değerlendirmek gerekir. Alternatif yatırım araçlarının (tahvil, mevduat v.s) aşağı yukarı benzer getiri sağlayacağını hesaplıyorsak, bu hisseye %20’lik kazanç için risk almaya gerek yoktur. Son 3 ayda 6 TL’den 10 TL fiyata gelmiş ve hedef fiyatının 12 TL olması beklenen bu hisse senedine yatırım akılcı bir yatırım olmayacaktır.
  4. Simülasyon: Diyelim ki, bir yatırım aracına yatırım yaptınız. Çok iyi bir stratejiye sahipsiniz ve bu stratejiye de sıkı bir disiplinle bağlısınız. İşler istediğiniz gibi tıkır tıkır ilerliyor. Bu takdirde yapmanız gereken sürekli simülasyon yaparak fiyatın nereye çıkabileceğini, nerelere inebileceğini hesaplayarak kar alma ya da zarara katlanma kademelerinizi öngörebilirsiniz. Böylece sürekli kontrolünüz altında olan yatırımınız için “aktif risk değerlendirmesi” yapabilirsiniz.
  5. Stop-Loss (Zarar Kes): İlk 4 maddede belirtilen hususların bir ya da bir kaçını eksik yaptıysanız, yatırımınızdan en az zararla kurtulmanız gerektiğinde katlanabileceğiniz maksimum zarar miktarını en başından belirlemiş olmanız gereklidir. Zarar Kes kesinlikle hayat kurtarır. Borsacı tabiriyle “kol kesmek” artık yatırımdan umudun kesildiğini ve kangrenin tüm vücudu sarmasını önlemek için kolu feda etmenin en akılcı yol olduğunu ifade eder.
  6. Psikoloji: Aslında  belki de verebileceğim en iyi tavsiye bu olsa gerek. Eğer psikolojiniz iyi ve güçlü değilse para kazanmanız asla mümkün olmaz. Volatilite dediğimiz dalgalanmalar sırasında yatırımınızdan en az zararla kurtulmak ya da tam tersine para kazanmak ancak sakin kalmakla mümkün olabilir. Piyasada ortaya çıkan beklenmeyen herhangi bir gelişmede eğer sert fiyat hareketleri yaşanıyor ve siz panikle hareket ediyorsanız yüksek ihtimalle para kaybediyorsunuz demektir. Bu tip durumlarda sağlam bir strateji ile yatırıma girişmişseniz ve diğer 5 adıma sadık hareket ediyorsanız psikolojiniz asla bozulmayacak ve genellikle işlem yapmadan bu volatil dönemi çok fazla hasar almadan atlatırsınız.
  7. Portföy Yönetimi: Yatırım yaparken riskleri yönetmenin ve en aza indirmenin yolu “portföy yönetiminden” geçer. Eğer amiyane tabirle “yumurtaların hepsi aynı sepette” ise yüksek olasılıkla pek azı sağlam kalabilecektir. Adı üzerinde portföy çeşitli enstrümanlardan oluşmalıdır. Örneğin yatırıma ayırdığınız 100 birim birikiminizin %20’lik kısmı Hisse Senedine, %20’lik kısmı Nakitte, %30’luk kısmı Sabit Getirili Enstrümanlara ve %30’unu da Döviz cinsi varlıklara yatırdıysanız “Risklerinizi” dengeli bir şekilde dağıtmışsınız demektir. Asla tüm birikiminizi (Çok Profesyonel ya da iyi bir kumarbaz değilseniz), tek bir enstrümana yatırmayın.  Yukarıdaki genel dağılımı kendi içerisinde de dağıtmayı becerebiliyorsanız emin olun para kaybetme şansınız olmayacaktır.

Altın ve Gümüşün Zamanı Geldi Mi?

Yazılarımı takip eden okurlar, uzun zamandır tavsiye vermemekle birlikte, “Değerli Metallerle” ilgili orta ve uzun vadeli öngörülerimin yükseliş yönünde olduğunu hatırlayacaklardır. Kripto paralarla ilgili yazmış olduğum bir önceki yazımda ve twitterdaki son paylaşımlarımda altın ve gümüşün uzun zamandır taban oluşumu içinde olduğuna dair yorumlarda bulunmuştum. Her iki emtiada geçtiğimiz haftadan itibaren yaşanan yükselişler ve kripto paralarda yaşanan sert düşüşler de gösteriyor ki, “Eski Tüfekler” her ne olursa olsun istikrarını bir şekilde sürdürüyorlar.

Özellikle Gelişmiş Ülke Merkez Bankalarının 2008 yılından bu güne para arzını sürekli arttırmaları sonucu ortaya çıkan “Güvensizlik” ve “Düşük Faiz” süreci, iniş çıkışlarla da olsa değerli metallerin istikrarlı bir biçimde yükselmesine neden olmaya devam ediyor. Kişisel beklentim bilhassa “Gümüşün”  onsunun 30 USD’nin üzerine çıkması durumunda hedefinin 2011 Yılında gördüğü seviyelerin de üzerine çıkacağı yönündedir. Ha keza “Altının” da bundan evvel gördüğü en yüksek seviyenin de üzerine çıkmasını beklediğimi ifade etmeliyim.

Geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana 2075 USD seviyesinden yaşanan düzeltmenin sona erdiğini, 1,850-1,860 seviyelerinden geçen “Düşen Kanalın” üzerinde kalınması ve 50 günlük hareketli ortalamanın uzun bir aradan sonra 100 günlük hareketli ortalamayı kesmesi durumunda (ki yüksek olasılıkla gerçekleşmesini umuyorum) yeni “En Yüksekleri” hedefleyeceğini bekleyebiliriz. Gelişmiş Ülke Borsalarında bir çok ekonomistin ortaklaştığı noktanın “Balon” oluştuğu yönünde olduğunu da dikkate alırsak, balon sönerken ortaya çıkacak likiditenin gitmeyi arzulayacağı ilk iki adresin “değerli metaller” olması işten bile değil gibi.

Erden Armağan ER[email protected] www.bankavitrini.com yazarı

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

Paskalya tatili nedeniyle piyasalar sakin; gözler ABD PCE verisinde

Yayınlanma:

|

Yazan:

  • ABD borsasının ana endeksleri, Paskalya tatili öncesindeki sığ hacimli işlemlerle dün yatay bir kapanışa imza attı. Yatırımcılar güçlü ilk çeyreğin son işlem gününde FED’in faiz patikasına yönelik ipucu edinmek üzere bugün açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) endeksi bekliyorlar. PCE verisinin Şubat ayında %0,3 yükseleceği, yıllık bazda ise %2,8 seviyesinde sabit kalacağı öngörülüyor. Beklentilerin ötesinde güçlü bir veri, Haziran ayına yönelik faiz indirim beklentisinin solmasına neden olacaktır. FED Başkanı Powell’ın geçen haftalarda yapmış olduğu güçlü iletişim içeren konuşması ardından vadeli işlemler Haziran’da %56 olasılıkla faiz indirimine gidileceğini fiyatlıyorlar.
  • Yapay zekâ sektöründeki şirket hisselerindeki güçlü yükselişin borsaların geneline yayılması ve FED’in faiz indirimlerine ilişkin artan risk iştahı ABD borsalarının bu ay tarihi seviyelere yükselmesini sağlarken, üç ana endeks de güçlü çeyreklik kazançlar elde etmeye hazırlanıyor. En büyük 500 şirketin işlem gördüğü S&P500 endeksi yılın ilk çeyreğini %10 yükselişle tamamlamaya aday görünürken, teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq endeksi benzer bir şekilde %9 değer kazandı.
  • Faiz indirimlerinin bundan sonrası için ana tema olacağı ve pek çok enstrümanın da dolara karşı işlem gördüğü düşünülürse, faiz getirisi olmayan altın ve bitcoin gibi enstrümanların da beklentimize paralel ışıldamaya devam ettiklerini görüyoruz. Sarı metal yılın ilk çeyreğini rekor seviyelerde ve bu sabah 2,230 dolar seviyesinin de üzerine yükselerek %8’in de üzerinde bir getiri ile tamamlamaya çalışırken, direnişin parası bitcoin de benzer bir şekilde keşfedilmemiş sularda lâkin çok daha yukarıları gözüne kestirerek ilk çeyreği %66 yükselişle tamamlama gayreti sergiliyor. Elbette, bugün PCE’nin beklentilerden zayıf gelmesi veya kötü bir sürpriz yapmaması durumunda, risk iştahının daha da artacağını öngörüyoruz.
  • EURUSD paritesi PCE verisi öncesinde teknik mânâda önemsediğimiz 1,0780 seviyesine kadar geriledi. ABD’de veriler kuvvetli gelmeye devam etmesi lâkin ECB cephesinde Haziran ayına yönelik faiz indirim beklentisinin kuvvetlenmesi ile EUR’da risk aşağı yönlü görülebilir. Yine de, EUR’da uzun pozisyon almak isteyen yatırımcıların, 1,0780 seviyesinin altına sıkı bir stop (zarar kes) emri bırakarak alım yönünde pozisyon deneyebileceğini  düşünüyoruz. Unutmayın, disiplini bir trader olmazsanız eninde sonunda kaybedersiniz! Altın cephesinde 2,550 dolar hedefi ile uzun süredir long pozisyon taşırken, son yaşanan iyimserlikte biraz geride kalan gümüş cephesinde de benzer bir şekilde 26,20 dolar seviyesinin yukarı yönlü geçilmesi ve gecelik kapanış görmemiz koşulu ile uzun pozisyon deneyeceğiz.
  • Türk mali piyasaları dün günü olumlu bir eğilim kaydederek tamamladı. Somut bir neden göremesek de, son günlerde faiz hadlerine bağlı ya da TCMB’nin sıkı para politikasının hisse senetlerini ‘hırplamasına’ paralel satıcılı bir seyir izleyen BIST100 ana endeksi, banka hisseleri öncülüğünde günü %3’ün üzerinde bir yükselişle tamamlarken, bankacılık hisseleri %4,3 yükseldi. USDTRY kuru 32,40 seviyelerine doğru yelken açarak TCMB’nin faiz kararı öncesi seviyelere yeniden yükselirken, fiziki dolar (Kapalıçarşı) ile dijital doların (interbank) arasında var olan ayrışmanın da iyice kapandığını, bunun da yaşanan yüksek tansiyonun normalleşmesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Altının gram fiyatı, hem ons hem de USDTRY kurunun birlikte yükselmesi ile 2,325 TL seviyesine gelerek rekor kırdı.
  • Her hafta Perşembe günü açıklanan TCMB ve BDDK’nın haftalık bültenlerini dikkatli bir şekilde irdeliyoruz. Bu bağlamda, 22 Mart ile biten haftada TCMB’nin brüt rezervleri 4,1 milyar dolar gerileyerek 123,8 milyar dolar seviyesine geriledi. TCMB’nin emanet para olan swaplar ve Hazine dövizleri düşüldükten sonra net döviz pozisyonu 22 Mart tarihinde eksi 74,5 milyar dolar ile Cumhurbaşkanlığı seçim dönemi olan Haziran 2023’e geri dönerken, en son açıklanan veriye göre (26 Mart) söz konusu rakam eksi 73,1 milyar dolar seviyesine toparladı. Dipten dönüşün başladığını umuyoruz.
  • Yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı (DTH) seçim öncesi artan türbülansın da gölgesinde son 3 haftada 10,4 milyar dolar gibi radikal bir artış kaydederken, yabancı yatırımcı hisse senetlerinde nette 429 milyon dolar alıp, 104 milyon dolar tahvil sattığını not edelim. Menkul kıymet cephesinde son 3 haftada yaşanan 1 milyar dolara yakın yabancı çıkışı ardından geçen hafta artış görmemizi de olumlu bir gelişme olarak okuyoruz! Son 3 haftadır yaşanan tedirginliğin KKM cephesinde de azalışı frenlediğini görüyoruz. BDDK verilerine göre KKM hacminde 22 Mart ile biten haftada 7,2 milyar TL düşüş yaşanırken, KKM stokunun dolar karşılığı ile 70,8 milyar dolar seviyesine geriledi.
  • TCMB’nin yazdığı reçete ve uyguladığı antibiyotik tedavisinin ilk sonuçları kredilerde belirgin bir yavaşlama olarak görülüyor. Dün yayınlanan faiz istatistiklerine göre, ihtiyaç kredisi faizi %76 seviyesinden %82,09 seviyesine yükselirken, ticari kredilerde de 4 puanlık artışla %62,72 seviyesine geldiğini görüyoruz. Kredilerde faiz oranı hızlı bir şekilde artarken, kaynak tarafında yani mevduat tarafında ise 3 aya kadar vadeli mevduat faizi %59,52 seviyesine yükseldi (bu verilerin bileşik faiz olduğunu not edelim). Dolarizasyon eğiliminin azalması ve TCMB’nin rezerv biriktirebilmesi için TL tasarrufun enflasyona yenilmeyen bir getiri ile teşvik edilmesi gerekiyor. Ekonomi yönetiminin kararlı duruşu ve Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi yönetimine olan güveni (mitinglerde Bakan Mehmet Şimşek’e itimadının tam olduğunu bir kez daha vurguladı) seçim sonrasında da izlenen yol haritasının (mevcut politikaların) devam edeceğine işaret ediyor. Vergi ve kredi kartı düzenlemelerine ise dikkat edeceğiz.
  • Bugün Paskalya öncesi Kutsal Cuma. Piyasalar kapalı konumda olsalar da ABD’de açıklanacak PCE enflasyonu büyük bir heyecanla takip ediliyor. Menüde FED Başkanı Powell’ın da konuşması var. Sabah saatlerinde Asya piyasalarında ise ılımlı seyrin korunduğunun görüyoruz.

>Gümüş

Son yaşanan iyimserlikte biraz geride kalan gümüş cephesinde 26,20 dolar seviyesinin yukarı yönlü geçilmesi ve gecelik kapanış görmemiz koşulu ile uzun pozisyon deneyeceğiz.

1711690635c3002d2d545f39b2541d51302ff2c6ea_1_1200.jpg

>Altın

2,550 dolar hedefimizi koruyoruz.

17116906359819fdd67f8e651dc4d5e81c41fe4244_2_1200.jpg

>Fiili Faiz Oranları

171169063630ea6e83bb1af7877e80ec0e8a33e36e_3_1200.jpg

>TCMB Brüt Döviz Rezervleri

1711690636fb452c867ab6f2f8f93b1abf88d43c7f_4_1200.jpg

>TCMB net döviz rezervleri

17116906375008af01c7c69e71c883ca4008019f66_5_1200.jpg

>DTH

1711690638afc5b1df1d3f29ebb1b1d0a42a1c355f_6_1200.jpg

>KMM

1711690639c40c7ce14d5dcdfdeaeb51bebcdd8286_7_1200.jpg

Emre Değirmencioğlu

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

Yapı Kredi’den 500 milyon dolarlık borçlanma

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, “Bankamıza ait işlemlerinin yüksek ilgi görmesi hem ülkemize hem de bankamıza duyulan güveni bir kez daha ortaya koyuyor.” dedi

Yayınlanma:

|

Yazan:

Yapı Kredi 500 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihracını tamamladı. İhraçta nihai getiri yüzde 9,75 olarak gerçekleşti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi’nin başarıyla tamamladığı işleme, yurt dışı yatırımcılardan iki katından fazla talep geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, güçlü sermaye yapılarını koruyarak, geleceğe sağlam adımlarla ilerlediklerini belirterek, ‘2024 yılının ilk ayında sağlıklı bilanço yapımızı daha da iyileştirmek adına Yapı Kredi olarak, 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşamıştık. Son olarak 500 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihracımıza gelen iki katından fazla talep ile aynı gururu bir kez daha yaşadık.’ ifadelerini kullandı.

2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonundan itibaren uluslararası piyasalardan sağladıkları kaynağın yaklaşık 2 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Erün, ‘Uluslararası piyasalarda, bankamıza ait işlemlerinin yüksek ilgi görmesi hem ülkemize hem de bankamıza duyulan güveni bir kez daha ortaya koyuyor. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme stratejimiz doğrultusunda tüm paydaşlarımız için fark yaratarak bir adım önde olmayı sürdüreceğiz.’ değerlendirmesinde bulundu.

Yapı Kredi’nin ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihraç edilmesi işleminde Abu Dhabi Commercial Bank, Bank of America, Citibank, Emirates NBD, Morgan Stanley ve Standard Chartered görev aldı.

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

VakıfBank’tan 700 milyon doların üzerinde seküritizasyon işlemi

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Devam eden pozitif momentumu yakından takip ederek farklı yapılar altında gerçekleştireceğimiz işlemlerle fonlama yapımızı çeşitlendirmeye de devam edeceğiz” dedi

Yayınlanma:

|

Yazan:

VakıfBank, 350 milyon avro ve 330 milyon dolar olmak üzere toplam 700 milyon doların üzerinde Diversifed Payment Rights (DPR) seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, yurt dışı fonlama tarafında farklı yapı ve vadelerde yeni işlemler gerçekleştirmeye hız kesmeden devam eden VakıfBank, son 6 farklı işlemde, en az 2 yıl geri ödemesiz dönem içeren toplam 5 yıl vadeli, avro ve dolar olmak üzere iki dilimden oluşan seküritizasyon işlemini başarıyla gerçekleştirdi. Söz konusu işlem, Türk bankaları arasında doğrudan fonlama şeklinde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi oldu.

‘Seküritizasyon işlemimize iki yeni uluslararası banka katıldı’

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, kısa süre önce uluslararası bir banka ile 500 milyon dolar tutarında ve 3 yıl vadeli bir fonlama işlemi gerçekleştirerek 2024’e hızlı giriş yaptıklarını belirtti.

Söz konusu fonlamanın, Türk bankaları arasında yapı olarak doğrudan fonlama şeklinde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi olma özelliğini taşıdığını kaydeden Üstünsalih, ‘Derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından BB+ nota sahip DPR seküritizasyon programımız altında gerçekleştirdiğimiz işleme toplam 6 farklı uluslararası yatırımcı katılım sağladı. Daha önceki seküritizasyon işlemlerinde olmayan iki yeni uluslararası bankanın da işlemimize ilgi göstermesi, ülkemize ve Türk bankalarına yönelik artan iştahın net bir göstergesidir.’ ifadelerini kullandı.

Üstünsalih, uluslararası fonlama tarafında pek çok işlem gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, ‘Bu alanda öncü bir banka olarak, Türkiye’ye ve Türk bankalarına yönelik yatırımcı algısının iyileşmesiyle artan fırsatları değerlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devam eden pozitif momentumu yakından takip ederek farklı yapılar altında gerçekleştireceğimiz işlemlerle fonlama yapımızı çeşitlendirmeye de devam edeceğiz.’ değerlendirmesinde bulundu.

Okumaya devam et

KATEGORİ

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

KRIPTO PARA PİYASASI

BORSA

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKAVİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKAVİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKAVİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.