Connect with us

BANKA HABERLERİ

Çocuğuna 35 bin liralık mont giydiren bankacı kim?

Bir vatandaş, oğlunun bozulan montunun fermuar tamir sürecinde yaşananları anlatırken; AVM’lerde 300 TL istenen ücreti nasıl 10 TL’ye hallettiğini dillendirdi. Terzinin kendisine bir bankacı üst yöneticisinin çocuğunun 35 bin TL’lik montunu da tamir ettiğini dile getirdi. Personel maaşları reel olarak düşerken, Banka Üst Yönetim giderleri uçup gitti; niçin itiraz ettiğimizi anladınız mı?

Yayınlanma:

|

Oğlumun montunun fermuarı bozuldu. Şu ince, hafif, katlayınca el kadar olan montlardan. Tamir ettirmek için, bir alışveriş merkezinin alt katındaki terziye telefon ettim. Fermuarı 300 liraya değiştireceğini söyledi. “Çok fazla” dedim. “Montlar bu şekilde, biraz pahalı oluyor” diye cevap verdi. Mont hassas, sökerken dikerken bozulsun istemiyorum, işini iyi yapan bir ustanın elinden geçsin istiyorum. Biraz pahalı olmasına da razıyım ama bu rakam bana çok fazla geldi. İnternete girip araştırdım, karşıma fermuarhastanesi.com çıktı. Aradım, telefona Vehbi bey çıktı. Durumu anlattım, montun fotoğraflarını istedi. “Tamir edebilir miyiz bir bakalım, olmazsa fermuarı komple değiştiririz” dedi. Fiyat sordum. “8 lira yeni fermuar, 30-40 lira da dikim, en fazla 50 liraya hallolur” dedi. Üşenmedim, kalktım Maslak’tan Üsküdar’a gittim. Vehbi Selçuk, 52 yaşında, evli, iki çocuk sahibi. Üsküdar’da Atlas Çıkmazı Kapalı Çarşı’daki tuhafiye dükkanında 35 yıldır fermuar tamiri yapıyor. İyi ki gitmişim, iyi ki gitmişim. Bir kere yeni fermuara bile gerek kalmadı, Vehbi bey fermuarı tamir etti ve 10 lira aldı. Daha fazla vermek istedim, kabul etmedi. Böylece beni, hizmetin asıl bedelinin otuz katını vermekten kurtardı! Fermuar hastanesinde bozulan her türlü eşyanız, ustanın mahareti ve aletleriyle yeniden kullanıma hazır bulunuyor. Fermuar Hastanesi deyince aklınızda devasa bir yer canlanmasın. Üsküdar’da eski bir pasajda, taş çatlasın 10 metrekarelik bir tuhafiyeciden bahsediyoruz. Ben fermuarımı yaptırırken kapıda beş kişi kuyrukta bekliyordu. Sohbete başladık. İki kişi benim gibi Avrupa yakasından gelmiş. Tanıdık müşteriler de vardı. Herkes Vehbi beyin ustalığına ve dürüstlüğüne iknaydı. Vehbi bey, geçenlerde 35 bin liralık bir montun (evet, var o fiyata montlar) fermuarını tamir ettiğini anlattı. Mont bir bankanın üst düzey yöneticisinin oğlununmuş. Tamire getiren yöneticinin şoförüymüş. Şoför işi hallettiği için çok mutlu, daha fazla para vermek istemiş. Vehbi bey, “Ben hizmetimin karşılığını alırım” diye cevap vermiş. Web sitesinden de belirttiği gibi, eksik fermuar dişleri de dahil her türlü fermuarı onarıyor Vehbi Selçuk. Paraşüt, balıkadam, çizme, çanta, bavul… fermuarı bozulan her türlü eşyanızı yeniden kullanmanızı sağlıyor. Babam hep ‘Arayan değil aranan adam ol’ derdi. Dükkanımız özellikle fermuar tamiri konusunda tanınır hale gelince arkadaşlarına ‘İşte şimdi aranan adam oldu’ demeye başladı.”

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

Fitch Ratings, 17 Türk bankasının kredi notlarını yükseltti

Yayınlanma:

|

Yazan:

Fitch Ratings, 17 Türk bankasının Uzun Vadeli (LT) Yabancı Para (YP) cinsinden kredi notunu ‘B’ seviyesine, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.’nin (TKYB) kredi notunu ise ‘B+’ seviyesine yükseltti. Fitch ayrıca 16 bankanın uzun vadeli Yerel Para Birimi (LC) IDR’lerini ‘B+’ya yükseltti. 25 bankanın LTFC IDR’lerinin ve 23 bankanın LTLC IDR’lerinin görünümleri Pozitif. Beş bankanın VR ve üç bankanın LTLC IDR notları ise Pozitif izlemeye alındı.

Fitch, Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin (Halk) LTLC IDR’sini ‘B+’ seviyesine yükseltirken, devam eden ABD yasal süreçleri nedeniyle LTLC ve LTFC IDR’lerini Rating Watch Negative (RWN) seviyesinde tuttu. Fitch ayrıca Turkland Bank A.Ş.’nin LTFC IDR’sini yükseltti, ancak bankanın LT IDR’lerini planlanan satışını yansıtacak şekilde RWN’de tuttu.

Notları yükseltilen bankalar; Akbank T.A.Ş.(Akbank); Alternatifbank A.Ş. (Alternatif); Denizbank A.Ş. (Denizbank); ING Bank A.Ş. (INGBT); Burgan Bank A.Ş. (BBT); Turkland Bank A.Ş. (T-Bank); Kuveyt Turk Katılım Bankası A.S (Kuveyt Turk); QNB Finansbank Anonim Şirketi (QNBF); T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Ziraat); Ziraat Katılım Bankası A.Ş. (Ziraat Katilim); Turk Ekonomi Bankasi A.Ş. (TEB); Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. (Turkiye Finans); Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (Garanti BBVA); Türkiye İş Bankası A.Ş. (Isbank); Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. (Vakif); Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKB); Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. (Turk Eximbank); Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. (TKYB)

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

TCMB Bankalara: “Firmalarda büyüyün” dedi

Yayınlanma:

|

Yazan:

Merkez Bankasının bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan TL payı hedefleri de güncellendi.

Buna göre, bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi. Daha önce tüzel kişi TL payı için bir önceki aya göre artış hedefi bulunmuyor ve 18 Ağustos 2023’teki seviyesinin korunması gerekiyordu.

Ayrıca, bankaların TL payı seviyelerine göre farklı olarak belirlenmiş olan gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri güncellendi ve hedeflerin sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranı artırıldı.

Uygulama, bugünden itibaren geçerli olacak.

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

Kredi kartından nakit avans çekim faizi yüzde 5’e yükseltildi

Yayınlanma:

|

Yazan:

Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kararıyla “Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ”de değişiklik yapıldı.

“Kredi kartları vasıtasıyla yapılan nakit çekim veya kullanım işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı aylık referans orana 131 baz puan eklenerek belirlenir” maddesindeki baz puan 189 olarak değiştirildi. Nakit çekimlerdeki bileşik faiz üst sınırı yıllık %95’ten %112’ye çıkarıldı.

Kararla, kredi kartından nakit avans çekim faizi yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseldi. Kredili mevduat hesapları için de faiz oranı yüzde 5 oldu.

Nakit avans kullanımındaki gecikme faizi ise yüzde 4,72’den yüzde 5,30’a çıkarıldı.

Okumaya devam et

KATEGORİ

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

KRIPTO PARA PİYASASI

BORSA

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKAVİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKAVİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKAVİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.