Connect with us

GÜNDEM

Sinéad O’Connor: Nothing Compares 2 U

Yayınlanma:

|

Ah benim 18 yaşım. Hoşça kal; huzur içinde uyu cesur kadın. Nefis şarkılar ve unutulmaz anılar için sana çok teşekkür ederim. Kalbimiz kırık olduğu bu sabah, arka planda Sinéad O’Connor‘un efsane şarkıları sabahın karanlığına eşlik ederken, biz yine FED ne yapmış, ECB ne yapacak hatta bugün TCMB Başkanı ne anlatacak onları yazacağız…

FED, beklendiği gibi dün akşam sonuçlanan olağan PPK toplantısında, politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Karar oybirliğiyle alınırken, gösterge federal fon oranı için hedef aralığını %5,25’ten %5,50 seviyesine -2001’den bu yana en yüksek- çıkarıldı. Diğer bir deyişle, oranın sıfıra yakın olduğu Mart 2022’den bu yana 11. artış oldu.

Buraya kadar elbette sürpriz bir durum yok. Piyasalar 25 baz puan artışa öncesinde %96 ihtimal tanırken, asıl soru bundan sonra ne olacağı yönündeydi. Karar ardından mikrofon karşısına geçen FED Başkan Powell, enflasyonla mücadele kapsamında tonunun yüksek tutmaya devam ederken, bundan sonrası için verilere bakacaklarının yineledi ve her şey mümkün tarzında sorulara cevap vermeyi tercih etti. FED’in bir sonraki toplantısı 20 Eylül tarihinde; nerden baksak daha 2 ay var! O güne kadar açıklanacak özellikle enflasyon ve perakende satışlar gibi verilerin etkili olacağını düşünüyoruz.

Pek âlâ dün akşam piyasaların tepkisi ne oldu? Fiyatın izinden giderek, sınırlı da olsa iyimser olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle, faiz artırımlarının etkisi görmek için biraz zamana ihtiyaç var diyen Başkan Powell’ın bu sözlerinin etkili olduğunu düşünüyoruz. Piyasalar bir nebze de olsun bardağın dolu tarafını görmek isteyerek bu açıklamayı FED’in bir sonraki adımının faizlerin sabit tutulacağı yönünde okuduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle de karar sonrasında piyasa etkisi hafifçe de olsa olumlu oldu: Dolar değer yitirdi. EURUSD paritesi 1,1100 seviyesine, altının ons fiyatı 1,780 dolara yükseldi. Bitcoin hâlen daha 30bin dolar etrafında prangalarından kurtulamasa da, onun da vaktinin çok da uzak olmayacağını düşünüyoruz.

Bugün Türk Mali piyasaları için çok önemli ve kritik bir gün. TCMB, yılın üçüncü enflasyon raporunu Başkan Hafize Gaye Erkan’ın yapacağı brifingle 10:30’da açıklayacak. Merkez Bankası’nın yeni Başkanı ile basın arasındaki soru-cevap bölümü aracılığıyla ilk etkileşim olacağının altını çizelim. Temmuz ayında yapılan vergi artışları sonrasında haftaya açıklanacak enflasyon rakamları öncesinde toplantının piyasa katılımcıları tarafından yakından izleneceğine inanıyoruz. Banka’nın orta vadeli enflasyon tahminlerinin kritik olduğunun altını kalınca çizmek istiyoruz.

Dün Türk mali piyasalarında hisse senetleri dışında fiyat boyları kısa tarafta kaldı. Kamunu biraz da olsun desteği ile USDTRY kuru psikolojik 27 seviyesinin hemen altında salınmaya devam ederken, Türkiye’nin yabancı nezdinde risklerini gösteren 5 yıl vadeli CDS risk primi 430 baz puan seviyesinde salınmaya devam etti. TCMB’nin miktarsal sıkılaştırması ve bu bağlamda kredi kanallarının oldukça daraltılması ekonomik aktivite üzerinde baskı kurmaya başladı. Başta otomotiv sonrasında da konut piyasası olmak üzere ticari faaliyetlerin keskin bir şekilde yavaşladığını işitiyoruz. Bültenlerimizde, seçim sonrasında ekonominin soğutulacağını pek çok işlemiştik. Enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlar faiz kanalında yeterli olmasa da, miktarsal sıkılaştırma ile başka bir kanaldan da olsa devam ediyor. Dünden kalan haberler arasında, -dün sabah bültenimizde de işaret ettiğimiz üzere- Koç Holding’in Yapı Kredi hisse satışı ardından Yapi Kredi hisseleri gün içinde %7 civarında düşüş kaydederken, bankacılık endeksi de günü düşüşle tamamladı.

Çin’de 1 aydır kendisinden haber alınamayan Quin Gang’ın yerine Dışişleri Bakanı olarak atanan Wang Yi, göreve gelir gelmez ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yaptı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüşme gerçekleştiren Wang Yi, ardından Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti. Erdoğan ile Wang Yi arasındaki görüşme basına kapalı olarak yapıldı. Yerel para biriminden ticaretin desteklenmesi hususu ön plana çıkarken, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi hususunda da mutabakata varıldı.

FED gecesinde ABD borsaları önemli bir değişi göstermezken, bu su sabah ABD borsalarının vadeli işlemlerinde alımların hızlandığını görüyoruz. Meta Platformları, ikinci çeyrek için Wall Street finansal hedeflerini aşan ve üçüncü çeyrek gelirini piyasa beklentilerinin üzerinde tahmin eden reklam gelirinde güçlü bir artış bildirdi. Haber ardından teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq vadelileri %0,6 artış kaydetti. Asya cephesinde de hâkim rengin yeşil olduğunu not edelim. Hong Kong borsası Hang Seng %1,4 yükselişle başı çekiyor. FED ardından bugün gözler Avrupa Merkez Bankası’nın olağan toplantısında çevrilecektir ki oradan da 25 baz puan faiz artırımına kesin gözüyle bakılıyor. AB ülkelerinin maruz kaldığı enflasyonun çok farklı olması Başkan Lagarde’yi zorluyor! Yarın ise sahne sırası Japonya Merkez Bankası’nın olacak. O cenahta ise işler biraz karışık. Japonya’nın düşük faiz ısrarı ve getiri eğrisi kontrolüne devam etmesi bekleniyor. Bu sabah JPY dolar zayıflığı ile bir tık da olsa alımları eşliğinde başladı.

Mali piyasaların gündemini faiz kararları, TCMB’nin yeni başkanının bugün düzenlenecek enflasyon toplantısında bundan sonrası için vereceği mesajlar ve Banka’nın orta vadeli enflasyon tahminleri kritik tarafta kalırken, gözler günün ikinci yarısında her hafta perşembe günü açıklanan TCMB ve BDDK’nın haftalık raporlarını takip edecek. Makro cephede ise ABD dayanıklı mal siparişleri, büyüme verileri, işsizlik maaş başvuruları ve bekleyen konut satışları takip edilebilir.

>FED faiz oranı ve bilanço büyüklüğü

16904320575909cdd90175a8c96684011cdb929885_1_1200.jpg

İKTİSATBANK

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

Türkiye Bankalar Birliği’nden dijital dolandırıcılık uyarısı

Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) yapılan yazılı açıklamada dijital kanallarda güvenli işlemler için sıkça karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerine ve bu yöntemlerden korunma yollarına dair bilgilere yer verildi

Yayınlanma:

|

Yazan:

Son dönemde, internet ve mobil kanallarda yaşanan dolandırıcılık vakalarının artması nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğduğuna değinilen açıklamada, sıklıkla karşılaşılan dolandırıcılık türleri sıralandı. Bunlar arasında; sahte internet siteleri ve güvensiz alışveriş platformları üzerinden yapılan dolandırıcılık, kişisel bilgilerin manipülasyon yoluyla ele geçirilmesi, sosyal medya platformlarında sahte hesaplar aracılığıyla yapılan dolandırıcılık, sahte e-posta adreslerinden gelen mesajlar ile kişisel bilgilerin ele geçirilmesi, sahte SMS ve e-postalar yoluyla kişisel bilgilerin çalınması, cihazlara uzaktan erişim sağlayarak bilgi ve para çalma girişimleri, bilgisayarlara veya mobil cihazlara zararlı yazılımlar yükleyerek veri hırsızlığı yapılması yer aldı.

Bilgilendirmede, SMS, e-posta veya sosyal medya yoluyla gelen bildirimlerdeki bağlantılara veya linklere kaynağından emin olunmadan tıklanmamasının altı çizildi.

Hizmet alınan kuruluşun resmi iletişim kanallarını kullanarak doğrulama yapılması gerektiği ve tek tıkın, kişiyi sahte sitelere veya virüslere yönlendirebileceğine dikkat çekildi.

“Emin olmadığınız mobil uygulamaları cihazlarınıza yüklemeyin”

Kullanıcıların banka hesaplarının hiç kimseye kullandırılmaması gerektiği vurgulanan bilgilendirmede, “Şifrelerinizi kimseyle paylaşmayın. Kendini savcı, polis, asker, banka çalışanı, avukat olarak tanıtan veya bir ödül, prim iadesi, kart aidatı iadesi için sizden şifrenizi, kart bilgilerinizi ve kişisel verilerinizi talep eden kişilere itibar etmeyin, bu amaçla gelen linklere tıklamayın. Güvenliğinizden emin olmadığınız mobil uygulamaları cihazlarınıza yüklemeyin. Güvenlik açığı bulunan veya korsan uygulamalar, kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir, cihazınıza zarar verebilir ve hatta kimlik hırsızlığına yol açabilir.” denildi.

Bankalarca yapılan güvenlik duyurularının takip edilmesi yönünde uyarıda bulunulan açıklamada, kişisel bilgilerin güncel kalması için bu duyurularda iletilen uyarıların da dikkate alınması gerektiğinin altı çizildi.

“Şifrelerinizi başka uygulamalarda ve alışveriş sitelerinde kullanmayın”

Açıklamada, kişisel cep telefonuna, bilgisayara ve tablete yüklenen uygulamanın istediği izinlerin dikkatlice kontrol edilmesinin önem taşıdığı ifade edilerek şu uyarılarda bulunuldu:

“Bankacılık uygulamalarınızı resmi uygulama mağazalarından indirin. Bilinmeyen veya güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama indirmeyin. Bankacılık uygulamalarında kullandığınız şifrelerinizi, başka uygulamalarda ve alışveriş sitelerinde kullanmayın. Daha az güvenlikli sitelerde şifreleriniz ele geçirilebilir, bankacılık uygulamalarınıza bu şifreler denenerek giriş yapılabilir.

Güvenliğinden emin olmadığınız internet sitelerinden alışveriş yapmayın. Dolandırıcılık amaçlı açılmış sahte bir site üzerinden dolandırılabilirsiniz. Banka hesap özetlerinizi ve işlemlerinizi düzenli olarak kontrol edin, şüpheli bir durumda vakit kaybetmeden bankanızla iletişime geçin. Bu kapsamda; dolandırıcılık vakalarına ilişkin olarak resmi kurumlar ve hizmet alınan kuruluşlar tarafından yapılan tüm uyarılar ve bilgilendirmeler dikkate alınmalıdır.”

AA

Okumaya devam et

GÜNCEL

Prof. Dr. Aziz Çelik: Türkiye’de emeklilikler 35-40 yıl yan gelip yatmıyor

Yayınlanma:

|

Yazan:

Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Çelik, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, emeklilik yaşına farklı bir bakış açısı sundu. Ülkelerde özellikle EYT sonrasında başlayan erken emeklilikle çok uzun yıllar maaş alındığı ve bunun da sosyal güvenlik sisteminin çöküşüne neden olduğu iddialarını yorumladı.

Türkiye’de ortalama ömür beklentisi üzerinden emeklilik sürelerini Prof. Dr. Aziz Çelik şu şekilde anlattı:

“Emeklilikte Ortalama Ömür Beklentisi Gerçekleri!

Liberaller uzun süre dört çalışana bir emekli olmazsa (aktif-pasif oranı 4 olmazsa) sosyal güvenlik sisteminin çökeceğini iddia ettiler. Bu iddiayı çürüttük; böyle bir kuralın olmadığını, Avrupa’da aktif-pasif oranı ortalamasının 1,7 olduğunu gösterdik. Artık bu safsatayı ileri süremiyorlar!

Şimdi bunun yerine Türkiye’deki emeklilerin az çalıştığı, emeklilikte çok uzun yıllar maaş aldığı ve sistemin çöktüğü iddialarını tekrar edip duruyorlar.

Şimdi de bu iddiayı çürütelim!

Önemli olan emeklilik sonrası ortalama ömür beklentisidir

Ne tek başına emeklilik yaşının ne de ortalama ömür beklentisinin önemi var; önemli olan emeklilik sonrası ortalama ömür beklentisidir.

Önemli olan şirketler için çalışmayı bıraktıktan sonra kaç yıl yaşayacağınızdır. İnsani soru budur! Yoksa “aktüeryal denge” veya “finansal sürdürülebilirlik” soruları değil!

Türkiye’de emeklilik sonrası ömür beklentisi OECD ortalamasının altındadır.

OECD verilerine göre,

Türkiye’de erkeklerde emeklilik sonrası ömür beklentisi 18,1 yıl, kadınlarda ise 23,6 yıldır,

OECD ortalaması erkeklerde 19,5 yıl, kadınlarda 23,8 yıldır.

Emeklilikte ortalama ömür beklentisi OECD verilerine göre,

Yunanistan’da erkeklerde 19,1, kadınlarda 25,5 yıldır.

İspanya’da erkeklerde 22, kadınlarda 26,5 yıldır.

Kore’de erkeklerde 18,4, kadınlarda 21,5 yıldır.

Fransa ve İtalya’da çok daha yüksek!

Türkiye sıralamada geride

Türkiye emeklilikte ortalama ömür beklentisinde 38 OECD ülkesi içinde erkeklerde 22, kadınlarda 12. sıradadır.

Emeklilikte beklenen ömür bütün dünyada artıyor. Artması da gerek. İnsanlar neden bir ömür boyu şirketler için çalışsın ki!

Sosyal güvenlikte uluslararası karşılaştırmayı çok dikkatli yapmak lazım. Çalışma süreleri, ücret, iş güvencesi ve çalışma koşulları gibi farkları da eklediğinizde Türkiye’de emekliliklerin 35-40 yıl yan gelip emekli aylığı almadığını ve sefa sürmediğini görürsünüz!”

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

Hacker’lar banka güvenliklerini nasıl aşıyorlar?

Son zamanlarda, Hesperbot (DefRef) olarak bilinen zararlı yazılım, Türkiye’deki banka kullanıcılarını hedef alarak yeniden gündeme geldi. Bu yazılım, bankaların ikili kimlik doğrulama mekanizmalarını atlatmak için hem PC hem de mobil sistemlere saldırıyor.

Yayınlanma:

|

Yazan:

Son zamanlarda, Hesperbot (DefRef) olarak bilinen zararlı yazılım, Türkiye’deki banka kullanıcılarını hedef alarak yeniden gündeme geldi. Bu yazılım, bankaların ikili kimlik doğrulama mekanizmalarını atlatmak için hem PC hem de mobil sistemlere saldırıyor.

Dijitalleşme, teknolojik geliştirmeler, mobil altyapı, yapay zeka entegrasyonu… Çağımızın gerektirdiği tüm yenilikler artık bir tık uzağımızda, cebimizdeki akıllı cihazda veya parmağımızın ucunda. Ancak dijital çağın bize sunduğu bu kolaylıklar, aynı zamanda yeni tehditleri de beraberinde getiriyor.

Özellikle finansal kurumlar ve bireysel kullanıcılar, siber saldırıların hedefi haline gelmeye başladı. Son dönemde Türkiye’de artan banka dolandırıcılığı vakaları, Hesperbot (DefRef) adlı zararlı yazılımın yeniden ortaya çıkmasıyla dikkat çekiyor. Bu yazılım, bankaların güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların hesap bilgilerini ele geçirmeyi hedefliyor. Hesperbot, sahte fatura e-postaları ve zararlı yazılımlar aracılığıyla hem bilgisayar hem de mobil cihazlara sızarak, kullanıcıların internet bankacılığı bilgilerini çalıyor. Bu durum, bireylerin ve kurumların siber güvenlik önlemlerini gözden geçirmesini zorunlu kılıyor. Peki, bu zararlı yazılım nasıl çalışıyor ve kullanıcılar kendilerini nasıl koruyabilir? İşte detaylar…

HESPERBOT’UN TEHLİKELİ YÜKSELİŞİ

Hesperbot, sahte fatura e-postaları aracılığıyla yayılıyor ve bulaştığı sistemlerde internet bankacılığına giriş yapıldığını tespit edebiliyor. Bu durumda, bankaya özel zararlı JavaScript kodlarını tarayıcıya enjekte ediyor. Kullanıcıların banka hesap bilgilerini ve cep telefonu bilgilerini çalmak için çeşitli yöntemler kullanıyor. Kullanıcı bilgileri komuta kontrol sunucusuna gönderiliyor ve eğer kullanıcı daha önce bot ağına kayıtlı değilse, mobil telefonuna sızma aşamasına geçiliyor.

Hesperbot, özellikle bankacılık sektörünü hedef alan ve kullanıcıların finansal bilgilerini çalmayı amaçlayan gelişmiş bir zararlı yazılım olarak son dönemde giderek yükselen bir tehlike oldu. İlk olarak 2013 yılında tespit edilen bu zararlı yazılım, zamanla evrim geçirerek daha karmaşık ve tehlikeli hale gelmiştir. Hesperbot, genellikle oltalama (phishing) saldırıları yoluyla yayılıyor ve kullanıcıların cihazlarına bulaşıyor.

YAYILMA YÖNTEMLERİ

Bu trojan virüsü, sahte e-postalar, mesajlar veya sosyal medya bildirimleri aracılığıyla yayılır. Bu mesajlar, genellikle güvenilir bir kaynaktan geliyormuş gibi görünür ve kullanıcıları zararlı bir dosyayı veya bağlantıyı açmaya yönlendirir. Kullanıcı bu dosyayı açtığında veya bağlantıya tıkladığında, Hesperbot cihazına bulaşır ve arka planda çalışmaya başlıyor.

ÇALIŞMA PRENSİBİ

Hesperbot, bulaştığı cihazlarda bankacılık işlemlerini izler ve kullanıcıların banka hesap bilgilerini çalmaya çalışır. Bu zararlı yazılım, bankaların güvenlik önlemlerini aşmak için çeşitli teknikler kullanır. Bunlardan ilki olarak tarayıcı enjeksiyonunu gösterebiliriz. Bu tip kötü yazılımlar, cihazlara yerleştirildikten sonra, kullanıcıların internet bankacılığına giriş yaptığını tespit ettiğinde, tarayıcıya zararlı JavaScript kodları enjekte eder. Bu kodlar, kullanıcıların bankacılık bilgilerini toplar ve hacker’lara iletiyor. Ancak hesperbot virüsler sadece bilgisayarları değil, aynı zamanda mobil cihazları da hedef alıyor. Bu da tehlikeyi çok daha yüksek seviyeye çıkartıyor.

Kullanıcıların cep telefonu bilgilerini çalmak için sahte sayfalar oluşturur ve bu sayfalar aracılığıyla kullanıcıdan telefon numarası ve cep telefonu işletim sistemi gibi bilgiler talep eder. Kullanıcı bu bilgileri girdikten sonra, bankadan geliyor gibi görünen bir SMS mesajı ile bir mobil uygulama indirmesi isteniyor. Hesperbot aynı zamanda, topladığı bilgileri komuta kontrol sunucularına gönderir. Bu sunucular, hacker’ların çalınan bilgileri yönetmesine ve kullanmasına olanak tanıyor.

İNTERNET DOLANDIRICILIĞINA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER

Dolandırıcılar, genellikle masum insanları kandırarak maddi kazanç elde etmeyi hedefler. Dijital ortamda gerçekleştirilen aldatıcı ve hileli eylemlere, sosyal medya hesaplarımızı, banka hesaplarımızı veya kişisel bilgilerimizi kaptırabileceğimiz internet dolandırıcılığına karşı ne gibi önlemler alabiliriz? İşte bu yaygın internet dolandırıcılığı türlerinden bazıları…

  • Phishing (Kimlik Avı): Sahte web siteleri veya sahte e-postalar kullanarak insanların kişisel bilgilerini elde etmeye çalışır.
  • Online Alışveriş Dolandırıcılığı: Sahte online mağazalar aracılığıyla insanları kandırarak ödeme yapmaya veya kişisel bilgilerini paylaşmaya yönlendirirler.
  • İş İlanı Dolandırıcılığı: Çeşitli iş fırsatları vaat ederek insanları kandırır ve önceden ödeme yapmalarını veya kişisel bilgilerini paylaşmalarını talep ederler.
  • Arkadaşlık Dolandırıcılığı: Çevrimiçi arkadaşlık siteleri veya sosyal medya platformları aracılığıyla insanların duygusal ilişkilerini sömürmeye çalışır.
  • Kimlik Hırsızlığı: Başkalarının kimlik bilgilerini çalmak veya sahte kimlikler oluşturmak suretiyle insanları hedef alır.
DOLANDIRICILIKTAN KORUNMA YOLLARI

Bu tür saldırılardan korunmak için kullanıcıların dikkatli olması ve şüpheli e-postalara karşı tetikte olmaları gerekiyor.

  • Güvenilir Kaynaklara İtibar Etme:İnternet üzerindeki bilgilere ve iletişimlere şüpheyle yaklaşmak önemlidir.
  • Kişisel Bilgileri Paylaşmama: İnternet üzerinde kişisel bilgileri korumak önemlidir. Bu sebeple kişisel bilgileri buralarda paylaşırken her zaman iki kere düşünmek gerekiyor.
  • Güçlü Şifreler Kullanma: Güvenlik için karmaşık ve benzersiz şifreler kullanmalısınız.
  • Şüpheli E-postalara Dikkat: Bilinmeyen kaynaklardan gelen e-postaları açmamak ve eklerini indirmemek önemli.
  • Güçlü Şifreler Kullanma: Karmaşık ve benzersiz şifreler kullanarak hesaplarınızı korunabilir.
  • İki Aşamalı Doğrulama: Bankacılık işlemlerinde iki aşamalı doğrulama kullanarak ek bir güvenlik katmanı oluşturulabilir.
  • Güncel Yazılım Kullanma: Cihazlarınızdaki yazılımları ve antivirüs programlarını güncel tutarak zararlı yazılımlara karşı korunulabilir.

Kaynak: Habertürk-Cem ÖZENEN

Okumaya devam et

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

BORSA

KRIPTO PARA PİYASASI

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKA VİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.