Connect with us

GÜNCEL

Tofaş’ın 2023 Yılı Faaliyet Raporu Yayınlandı

Türkiye’nin öncü otomotiv şirketi Tofaş, 2023 yılında başarılı iş sonuçlarına ulaşırken, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve inovasyon temeline dayanan anlayışıyla; Ar-Ge, dijital dönüşüm, mobilite hizmetleri ve çalışanlarının yetkinlik gelişimine olan yatırımlarını sürdürdü.

|

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, faaliyet raporu kapsamındaki değerlendirmesinde, şirketin başarılı performansını sürdürdüğünü söyleyerek, “Tofaş hızla değişen dinamikleri yönetme kabiliyeti, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla geliştirdiği kurumsal yetkinlikleri, istikrarlı yatırımları ve rekabetçiliğiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor. Dijital dönüşüm, inovasyon, ve karbon dönüşümü gibi birbirini tamamlayan programlarla yarınlara hazırlanıyor” dedi.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu da “2023 yılı şirketimiz açısından geleceğimiz için çok önemli adımlar attığımız, başarılı iş sonuçları elde ettiğimiz önemli bir yıl olarak tarihimize geçti. Önümüzdeki dönemde tecrübemiz ve sürekli geliştirdiğimiz yetkinliklerimizle güçlü duruşumuzu sürdürecek, otomotiv sanayinin yaşadığı dönüşümde Tofaş olarak ülkemizin önde gelen oyuncusu olmaya ve ezberleri bozmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Tofaş, 2023 yılı faaliyet raporunu yayınladı. Şirket, geçtiğimiz yıl başarılı finansal ve faaliyet sonuçlarına ulaşırken, Ar-Ge, dijital dönüşüm, mobilite hizmetleri ve çalışanlarının yetkinlik gelişimine olan yatırımlarına devam devam etti.

Raporda; ekonomideki koşulların yanı sıra teknolojik gelişmelerle birlikte otomotiv dünyasının hızlı değişmeye devam ettiği ve, yoğun rekabetin yaşandığı 2023 yılında Tofaş’ın sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında, ekonomik değer yaratmaya, toplumsal gelişimi destekleyici projeler üretmeye, çevresel, sosyal ve yönetsel performansı sürekli iyileştirerek paydaşları için yaratılan değeri artırmaya devam edileceği” vurgusu yapıldı.

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç: “Tofaş, sektör liderliğini 5’inci yıla taşıdı”

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, faaliyet raporunda yaptığı değerlendirmede, Cumhuriyetin 100’üncü yaşını geçtiğimiz yıl büyük bir mutluluk ve gururla kutladıklarını vurguladı. Koç, Cumhuriyetle neredeyse yaşıt bir topluluk olarak, kurumsal ilke olarak benimsedikleri, Vehbi Koç’un “Ülkem varsa ben de varım; demokrasi varsa hepimiz varız” sözleri doğrultusunda çağdaş Cumhuriyet değerlerinin savunucusu ve hizmetkârı olmaya devam edeceklerini kaydetti. Koç, Şubat ayında meydana gelen büyük depremde yitirilen on binlerce yurttaşımızın acısını asla unutmayacaklarını söyleyerek, bölgeye destek vermeyi sürdüreceklerini de belirtti.

Türkiye otomotiv sektörünün Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdığını hatırlatan Ömer M. Koç, pazarın2023 yılında, bir önceki yıla göre toplamda yüzde 9 artışla 1 milyon 468 bin 393 adet üretim seviyesine ulaştığına dikkat çekti. Koç, şu değerlendirmelerde bulundu: “Otomotiv sanayimizin en güçlü oyuncularından biri olan Tofaş, 2023 yılında da başarılı performansını sürdürdü. 55’inci kuruluş yılını geride bırakan Tofaş, 2023 yılında 7 milyonuncu aracını üretirken, 240 bin adetle ülkemiz otomotiv üretiminin yüzde 16’sını gerçekleştirdi ve 60 bin adetlik ihracat yaptı.Türkiye binek ve hafif ticari araç pazarında yüzde 16,2 pay elde eden Tofaş, Fiat markasıyla sektör liderliğini 5’inci yıla taşırken, tüm markalarımız da kayda değer bir pazar büyümesi elde etti. Tofaş, hızla değişen dinamikleri yönetme kabiliyeti, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla geliştirdiği kurumsal yetkinlikleri, istikrarlı yatırımları ve rekabetçiliğiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor. Dijital dönüşüm inovasyon, çevik yönetim ve karbon dönüşümü gibi birbirini tamamlayan programlarla yarınlara hazırlanıyor” diye konuştu.

Stellantis ile stratejik iş birliğine vurgu

Koç, 2023 yılının Mart ayında Koç Holding ile Stellantis Grubu arasında imzalanan çerçeve anlaşma ve Temmuz ayında Tofaş ile Stellantis Türkiye arasındaki satın alma anlaşması olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Çok önemli bu stratejik iş birliği, Koç Holding ve Stellantis’in ülkemizin geleceğine olan büyük güvenlerinin güçlü bir teyididir. Rekabet Kurumu onayı da dâhil olmak üzere, düzenleyici onaylara tâbi olan bu işlemin 2024 yılında tamamlanmasını umuyoruz” dedi.

“Tofaş 2023’te de büyümesini sürdürdü”

Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Cengiz Eroldu ise Tofaş olarak Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki beş marka ile 200 bin 204 satış adedi ile pazar liderliğini sürdürdüklerine ve Tofaş’ın temsil ettiği markalarla tüm segmentlerde başarılı sonuçlar elde ettiğini de söyledi. Eroldu “Tofaş’ta geliştirerek, ürettiğimiz ve 2023’te Türkiye pazarındaki 500 bininci satışı gerçekleşen Egea’nın, yenilenen versiyonlarıyla 8 yıldır ülkemizin en çok tercih edilen otomobili olması hepimizi bir kez daha gururlandırırken, tasarım ve teknolojinin ayrıcalıklarına geniş kitlelerin ulaşabileceğini bir kez daha ispatladı. Fiat markasının elektrikli araç yolculuğunun ilk kilometre taşı olan 500e ülkemizde ilgi gördü. E-Doblò ve E-Scudo modelleri ile hafif ticari araç pazarında elektrifikasyon kapsamında önemli bir adım atıldı. Premium markalarımızdaki büyümenin dikkat çektiği 2023 yılında; Jeep satışlarında yüzde 50 artış sağlandı. Jeep Renegade ve Compass e-Hybrid modellerinin yanısıra, Avrupa’da yılın otomobili seçilen çevreci SUV Avenger’ı da satışa sunduk. Tonale’nin Plug-in Hybrid Q4 versiyonu ile Giulia ve Stelvio’nun yenilenen versiyonlarının pazara sunulduğu Alfa Romeo markamızda da satışlarımızı 3 katına çıkardık. Lüks segmentte önemli yeri olan Maserati markamızın satışlarında son 3 yılda 12 kat artış gerçekleşirken, 2023 satışları 600 adedi geçti. Tüm bu operasyonel verilerin ışığında, Şirketimizin gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 3, net karı da yüzde 61 artış gösterdi” dedi.

“Ar-ge, inovasyon ve teknolojik kabiliyetlerimiz itici gücümüz”

Cengiz Eroldu, Tofaş’ın Stellantis Grubu bünyesinde yeni araç geliştirme yetkinliğine ve sorumluluğuna sahip ileri Ar-Ge merkezlerinden birine sahip olduğunu ve Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketlerinden biri konumunda bulunduğunu kaydetti. Tofaş’ın küresel otomotiv yazılımı alanındaki ihtiyaçlara yanıt vermek üzere faaliyet kapsamını ve Ar-Ge ekosistemini genişletmeyi, Ar-Ge ihracatını artırmayı hedeflediğini söyleyen Eroldu, . “32 Avrupa Birliği projesinin 2023 yıl sonu itibariyle 21’ini tamamlayan Ar-Ge Merkezimiz, 2023 yılında 8 yeni projenin kabulünü de alarak devam eden proje sayısını 19’a çıkardı. Dijital optimizasyon uygulamalarıyla akıllı fabrikaya yönelik çalışmalar kapsamında, Son 5 yılda dijitalleşme alanında 1.700’ü aşkın proje gerçekleştirdik. Tofaş’ta geliştirdiğimiz Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı bağlanabilirlik uygulaması Fiat Connect’i yeni fonksiyonlar ile zenginleştirerek, müşterilerimize ek faydalar sağladık. Connect uygulamasını 2024 yılında bünyemizdeki diğer markalarımızda kullanılabilir hale getirerek, bu teknolojiyi daha geniş kitlelerle buluşturmayı planlıyoruz” dedi.

“Tofaş’ın hedefi 2030 yılında yüzde 50 karbon azaltımı”

Eroldu, Tofaş’ın ağırlıkla enerji verimliliği projeleri, güneş enerjisi üretimi ve kullanımı ile Kapsam 1 ve 2 toplamında 2030’a kadar yüzde 50 karbon azaltımını hedeflediğini de kaydederek sözlerine şöyle devam etti; “2050 yılında da net sıfır karbon lmayı hedefliyoruz. Koç Holding’in iklim kriziyle mücadele yolunda başlattığı, somut ve uygulanabilir adımları içeren Karbon Dönüşüm Programı’nın bir parçası olarak, iklim krizinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası “Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne dâhil olduk. Otomotiv sanayinin yaşadığı dönüşümde Tofaş olarak ülkemizin önde gelen oyuncusu olmaya devam edeceğiz. Stellantis grubunun en iyi 3 fabrikasından biri olarak iş güvenliği, kalite ve verimlilik gibi göstergelerde de en ön sıralarda yer alırken, tüm çalışanlarımız için güvenli, sağlıklı, öğrenmeyi ve gelişimi destekleyen bir iş ortamı yaratmayı temel sorumluluklarımızdan biri kabul ediyoruz. Diğer taraftan genç nesillerin sağlıklı ve donanımlı yetişmesini destekleyen spor ve eğitim alanlarındaki projelerimiz toplumsal gelişime katkı adına önceliğini de koruyor.” diyerek sözlerine son verdi.

Tofaş 2023 Faaliyet Raporu’nu detaylı incelemek için:

BANKA HABERLERİ

DENİZBANK eski müdürü Seçil Erzan 5. kez hakim karşısına çıktı

Yazan:

Kamuoyunda “yüksek karlı gizli fon” adıyla bilinen, 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında sanıklar arasında yer alan ve 275 yıl hapis istemiyle yargılanan Seçil Erzan, 5. kez hakim karşısına çıktı. İlk kez Denizbank çalışanlarının dinlendiği duruşma öncesi Erzan’ı İstanbul Adalet Sarayı’na götüren cezaevi aracı Büyükçekmece’de kaza yaptı. Erzan, olay yerine çağrılan midibüsle adliyeye sevk edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Seçil Erzan’ın birinci dereceden sicil amiri Sermin Tekin, “7 Nisan günü İnci Çeviker isimli kişinin Seçil Erzan’a ulaşmak istediğine ama ulaşamadığına ilişkin bir telefon aldım. Seçil Erzan’a paralar verdiğini ancak kendisini oyaladığını söyledi ve ‘yurt dışına kaçacak engel olun'” dedi. Mahkeme heyeti, Ulusal Yargı Projesi’nin (UYAP) bakıma girmesi nedeniyle duruşmayı 29 Mayıs’a erteledi.

BANKA HABERLERİ

QNB FİNANSBANK gönüllüleri yürekleri ısıtmaya devam ediyor!

Yazan:

Bankacılar deprem bölgesini unutmadı QNB Finansbank çalışanlarindan Ayna Uluslararası İnsani Yardım Derneği başkanı Remzi ÇIRA ve ekip arkadaşları kurban bayramı öncesi deprem bölgesi Hatay Kırıkhan da bulunan Özel eğitim uygulama okulu 1.ve 2. Kademe öğrencilerinin tamamı olan 104 otizmli ve down sendromlu özel çocuklar için bayramlarık alışverişini tamamladılar.

Banka çalışanlarınında destek verdiği projelerine bir yenisini daha ekleyen Remzi ÇIRA ve ekip arkadaşları bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ekleyerek en büyük destekçilerinin QNB Finansbank İK Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar‘ın olduğunu, Ayna Uluslararası İnsani Yardım Derneği’ne Laptop ve ofis mobilyaları bağışı yapan Qnb Finansbank yöneticilerine teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.

bankavitrini.com ailesi olarak bizlerde bütün bankacıların sesi olmaya çalışan Ayna Uluslararası İnsani Yardım Derneğine başarılar diliyoruz.

****************

Bankacılardan bir iyilik Projesi: AYNA

GÖNÜLLÜ BANKACILARIN DERNEĞİ YÜREKLERİ ISITTI

QNB Finansbank gönüllüleri Deprem Bölgesinde “Eğitime Katkı” yaptı

QNB Finansbank gönüllülerinden Deprem Bölgesinde örnek çalışmalar

GÜNCEL

SASA, Adana tesislerini İstanbul’daki fuarda sanal gerçeklik teknolojisiyle tanıttı

SASA, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Hometex 2024 fuarında ziyaretçilere sanal gerçeklik (VR) teknolojisiyle Adana tesislerindeki polyester üretim süreçlerini tanıttı.

Yazan:

Şirketten yapılan açıklamaya göre, fuarda kurulan VR köşesinde ziyaretçiler, VR gözlükleri ile Adana tesislerini gezdi ve polyester üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.

Ziyaretçiler, tur kapsamında, elyaf üretim tesislerini ve bu yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan PTA tesislerini de görme imkanı buldu.

SASA VR gezisinde, Adana tesislerindeki üretim alanlarının görsel turlarının yanı sıra, ürünler ve süreçler hakkında teknik bilgiler de sundu.

SASA yetkilileri, ilk kez yakın zamanda Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Techtextil fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan VR sisteminin güncellemelerle geliştirilmeye devam edileceğini ve gelecekteki fuarlarda da kullanılacağını belirtti.

Tüm üretim süreçlerinde ileri akıllı otomasyon sistemleri kullanan SASA, yapay zeka uygulamalarını hem üretim hem de yönetim alanlarında kullanmayı planlıyor.

Şirket, sosyal sorumluluk kapsamında, polyesterin üretim ve kullanım hikayesini çeşitli teknolojiler ve iletişim araçlarıyla anlatmayı hedefliyor.

KATEGORİ

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

KRIPTO PARA PİYASASI

BORSA

TANITIM

Popüler

www bankavitrini com © "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKA VİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.