Connect with us

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

1994’den bu yana Doların en iyi senesi

Yayınlanma:

|

  • Küresel mali piyasalar Salı günü açıklanan ABD enflasyon verisi ardından büyük çaplı bir türbülans yaşadı. Yaşanan türbülansın artçı sarsıntılar dün günün büyük bölümünde korunurken, zayıflayan risk iştahı küresel anlamda doların elini daha da kuvvetlendirdi. Politika faizini hızla %2,375 seviyesine çıkaran ve pandemi döneminde bilanço büyüklüğünü iki katına çıkararak 9 trilyon dolara yükselten FED’in bilanço daraltmasına da başlamasına rağmen, enflasyonun tepe yapmadığına işaret eden Ağustos verisi ardından yakın vadeye yönelik beklentiler de hızla değişmeye başladı.
  • FED’in haftaya düzenleyeceği toplantıda 100 baz puan faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilere vadeli işlemler %37 ihtimal tanırken, bu değişim hâliyle piyasa fiyatlamalarını da baskılamaya başladı. Doların sepet bazında piyasa kurunu yansıtan DXY, 1984 yılından bu yana en iyi yılını yaşıyor. Bu rotanın da korunacağına yönelik artan inanışlar her geçen gün kuvvet kazanıyor. Dün de bültenimizin manşetine taşıdığımız üzere, FED’in uyguladığı ‘antibiyotik’ tedavisinin ekonomiyi soğutmaya yetmemesi üzerine kısa vadede daha fazla ‘acı’ yaşanması -diğer para birimlerinin çöktüğü ya da sabit kalmak için hızlı oran artışları gerektirdiği- bir dönem bizleri bekliyor.
  • Dün Reuters haberine göre, Japonya Merkez Bankası (BOJ) YEN’deki değer kaybına paralel döviz işlemcilerini arayarak YEN alım ve satım fiyatlarını öğrenerek ‘öncü’ piyasa kontrolü gerçekleştirmek suretiyle müdahaleye hazırlandığını okuyoruz. YEN dün sabah dolar karşısında 145 seviyesine zayıflayarak 24 yılın dip noktasını bir kez daha test etmesi ardından 143 seviyesine toparlandı. Piyasalar cephesinde ise gerçek bir müdahale ile BOJ’un YEN alıp dolar satmasına düşük bir ihtimal verildiğinin altını çizelim (bekleyip göreceğiz). YEN kısa pozisyona sahip yatırımcıların dikkatli olması gerektiğinin altını çizelim.
  • Takdir edileceği üzere, daha pandeminini yaralarını yeni yeni saran pek çok ekonomi için, bu sefer de dolara karşı yerel para birimlerinin değer kayıplarını sınırlamak için gereken -koruma kalkanlarını kuvvetlendirmek- faiz artışları, ekonomik aktivitenin de daralması anlamına geliyor. Ekonominin büyümediği bir ortamda şirketlerin de (hisse senetleri) iyi bir performans göstermesini beklemek yanlış olacağı gibi, talebin de daralması, petrol fiyatları için de pek iyi bir haber gibi görünmüyor. Buraya bir mim koymuş olalım.
  • Hazır petrolden söz etmişken, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel ekonomideki yavaşlamanın derinleşmesi ile 2022’nin 4Ç küresel petrol talebindeki artışın duracağını ancak 2023’te kuvvetli devam edeceğini öngördü. IEA raporunda, “Küresel petrol talebi, zor durumdaki Çin ekonomisinin etkisini ve OECD ülkelerindeki ekonomik yavaşlamanın etkilerini hissetmeye devam ediyor” açıklamasında bulundu. Teknik mânâda, brent cinsi ham petrolde 92 dolar/varil seviyesinin altında haftalık kapanışta azami dikkatli olmak gerekiyor.
  • İçeride ise, son dönemlerde egemen olan sürrealist ya da rasyonel olmayan tablonun yön değiştirmeye başladığını görüyoruz. Vadeli piyasalardaki yüksek kaldıraçlı pozisyonlar nedeniyle haftalardır banka hisseleri öncülüğünde yükselen Borsa İstanbul, ABD enflasyon verisi ardından gelen satışların tetiklediği teminat tamamlama yükümlülüğü sonrasında dün de düşüş ivmesini hızlandırdı. Hafta başını baz alırsak, bu yıl %220 yükselen Borsa İstanbul Bankacılık endeksi, enflasyon verisi sonrası %7,5 düşmesi ardından dün de günü neredeyse %10 düşüşle tamamladı. Haftalardır devam eden ama ekonomik anlamda anlatmaya dilimizin varmadığı bu coşkulu bayram havasının son iki günde yerini âdeta yas ortamına terk ettiğini söylememiz gerekiyor.
  • Döviz piyasasında dinamiklerin altı üst olması sonrası, TCMB’nin kredi karşılığı tutulması zorunlu hâle gelen tahviller ile ilgili tebliği ardından ikincil tahvil piyasasında yaşanan gerilemenin yarattığı anomali -10 yıllık TL tahvil faizinin Türkiye 10 yıllık dolar faizinin de altına sarkması- sonrası şimdi de sıra hisse senedi piyasalarına geldi. Bunları topyekûn ele aldığımızda, sağduyulu ve rasyonel bir yorum yapmakta zorluk çekiyoruz. USDTRY kuru dünü de kamu desteği ile 18,25’li seviyelerde yatay tamamlarken, söz konusu sıkışık bantta salınımını neredeyse 14. güne taşıdı. Yabancı indinde Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS risk primi ise yaşanan gelişmeler sonrası yeniden 700 baz puanın üzerine yükseldi. Yüksek volatilitenin süreceği dikkate alınarak temkinli ve tedbirli olmaya devam etmek gerektiğinin altını çizmek isteriz.
  • İngiltere’de tüketici fiyatları, Ağustos ayında akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün de etkisi ile -beklenmedik ve muhtemelen kısa süreli- yıllık bazda %9,9 seviyesine geriledi (beklenti %10,2) (Temmuz %10,1). GBPUSD paritesinde 37 yılın dibi olan 1,14 seviyesinin geçen hafta test edilmesi ardından Sterlin 1,15’li seviyelerde tutunmaya çalışıyor. Doların geniş bantta değer kazandığı bir ortamda hem EUR hem de GBP için riski aşağı yönlü görmeye devam ediyoruz.
  • Kıymetli madenler cephesinde ise, altının ons fiyatı, 2 yıl vadeli ABD devlet tahvil faizinin son 15 yılın yeni en yüksek seviyesi olan %3,80’e dayanması ardından kritik bir destek seviyesi olan 1,685’e doğru bir kez daha yol aldığını görüyoruz. ABD’de 2 yıllık getirinin 10 yıllık getirinin üzerine yükselmesi, piyasaların kısa vadede FED’in daha agresif olacağına işaret ediyor! 1,685 dolar seviyesinin altında olası bir kapanışta aşağı yönlü hareketin ivme kazanacağı göz ardı edilmemelidir. Ons altın aşağı yönlü bir seyir izlerken, USDTRY kurunun göreceli olarak yatay seyrettiği bir ortamda, gram altın da sessizliğini koruyarak psikolojik 1,000 TL seviyesinin etrafında salınmaya devam ediyor.
  • ABD hisse senedi endeksleri, Salı günü yaşanan sert düşüş ardından dün gece ‘yıpranmış’ enerji ve teknoloji hisselerine seans sonu gelen kısmı alımlar ile geceyi artıda tamamlamayı başararak bitirdi. Yeni gün başlangıcında ise, Pasifiğin diğer ucunda tam anlamıyla kararsız bir hava görünüyor.
  • Japonya, yüksek enerji maliyetleri ve yendeki düşüşün artması ile Ağustos ayında rekor düzeyde aylık ticaret açığını verirken, Çin merkez bankası, şahin FED sonrası ekonomiyi desteklemek adına para politikasını hareket ettirmek için sınırlı bir alan kalması nedeniyle faiz oranını beklenildiği gibi korudu.  Gösterge endeks Tokyo borsası %0,2 yükselirken, Şangay borsası ise %1 düştü.
  • Mali piyasaların gündeminde bugün içeride konut satışları ve bütçe dengesi, dışarıda ise ABD NY FED imalat endeksi, perakende satışlar, sanayi üretimi ve her Perşembe olduğu üzere ABD’de işsizlik maaşı başvuruları; içeride ise TCMB’nin para ve banka istatistikleri, menkul kıymet raporu ve analitik bilançosunu takip edeceğiz.
  • Dün bültenimizde, Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan’da gerçekleşecek Şangay Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısı katılacağını paylaşmıştık. Toplantıda, Ermenistan ve Azerbaycan arasında oluşan çatışma konusunu gündeme getireceği ve mevkidaşı Putin ile de bu konuyu konuşacağı açıklandı. Putin ayrıca Çinli mevkidaşı Xi ile görüşecek. Jeopolitik cephede, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, Başbakan Paşinyan’a karşı şahin kanadın darbe girişiminde bulunduğu iddia ediliyor. Bölgede tansiyonun oldukça yüksek seyrettiğini not etmek gerekiyor!

>Dolar (DXY)

FED’in haftaya 100 baz puan faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilere vadeli işlemler %37 ihtimal tanırken, bu değişim hâliyle piyasa fiyatlamalarını da baskılamaya başladı. Doların sepet bazında piyasa kurunu yansıtan DXY, 1984 yılından bu yana en iyi yılını yaşıyor. Bu rotanın da korunacağına yönelik artan inanışlar her geçen gün kuvvet kazanıyor.

1663215418955a4d272e510e42a0c5f7939e249ef8_1_1200.jpg
>ABD 2 ve 10 yıllık tahvil

FED’in para politikasına daha duyarlı olan 2 yıl vadeli tahvil getirisi bu sabah %3,80 seviyesini test ederek 15 yılın yeni zirvesine yükseldi. ABD’de faiz eğrisi şekli itibariyle sert bir resesyona veya uçağın sert bir iniş yapacağına işaret ediyor. 2 ve 10 yıl vadeli faiz arasındaki makas, 1980’lı yıllardan beri  en yüksek seviyeye geldi.

1663215418e10f97ddb11abf1bc16c98ddfa956c1a_2_1200.jpg

>Ons Altın

Altının ons fiyatı, 2 yıl vadeli ABD devlet tahvil faizinin son 15 yılın yeni en yüksek seviyesi olan %3,80’e dayanması ardından kritik bir destek seviyesi olan 1,685’e doğru bir kez daha yol aldığını düşünüyoruz. 1,685 dolar seviyesinin altında olası bir kapanışta aşağı yönlü hareketin ivme kazanacağı göz ardı edilmemelidir.

1663215418ff31f2b633d1c3091999f92bd1c8c33c_3_1200.jpg

İKTİSATBANK

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

Yapı Kredi’den 500 milyon dolarlık borçlanma

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, “Bankamıza ait işlemlerinin yüksek ilgi görmesi hem ülkemize hem de bankamıza duyulan güveni bir kez daha ortaya koyuyor.” dedi

Yayınlanma:

|

Yazan:

Yapı Kredi 500 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihracını tamamladı. İhraçta nihai getiri yüzde 9,75 olarak gerçekleşti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi’nin başarıyla tamamladığı işleme, yurt dışı yatırımcılardan iki katından fazla talep geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, güçlü sermaye yapılarını koruyarak, geleceğe sağlam adımlarla ilerlediklerini belirterek, ‘2024 yılının ilk ayında sağlıklı bilanço yapımızı daha da iyileştirmek adına Yapı Kredi olarak, 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşamıştık. Son olarak 500 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihracımıza gelen iki katından fazla talep ile aynı gururu bir kez daha yaşadık.’ ifadelerini kullandı.

2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonundan itibaren uluslararası piyasalardan sağladıkları kaynağın yaklaşık 2 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Erün, ‘Uluslararası piyasalarda, bankamıza ait işlemlerinin yüksek ilgi görmesi hem ülkemize hem de bankamıza duyulan güveni bir kez daha ortaya koyuyor. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme stratejimiz doğrultusunda tüm paydaşlarımız için fark yaratarak bir adım önde olmayı sürdüreceğiz.’ değerlendirmesinde bulundu.

Yapı Kredi’nin ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihraç edilmesi işleminde Abu Dhabi Commercial Bank, Bank of America, Citibank, Emirates NBD, Morgan Stanley ve Standard Chartered görev aldı.

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

VakıfBank’tan 700 milyon doların üzerinde seküritizasyon işlemi

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Devam eden pozitif momentumu yakından takip ederek farklı yapılar altında gerçekleştireceğimiz işlemlerle fonlama yapımızı çeşitlendirmeye de devam edeceğiz” dedi

Yayınlanma:

|

Yazan:

VakıfBank, 350 milyon avro ve 330 milyon dolar olmak üzere toplam 700 milyon doların üzerinde Diversifed Payment Rights (DPR) seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, yurt dışı fonlama tarafında farklı yapı ve vadelerde yeni işlemler gerçekleştirmeye hız kesmeden devam eden VakıfBank, son 6 farklı işlemde, en az 2 yıl geri ödemesiz dönem içeren toplam 5 yıl vadeli, avro ve dolar olmak üzere iki dilimden oluşan seküritizasyon işlemini başarıyla gerçekleştirdi. Söz konusu işlem, Türk bankaları arasında doğrudan fonlama şeklinde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi oldu.

‘Seküritizasyon işlemimize iki yeni uluslararası banka katıldı’

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, kısa süre önce uluslararası bir banka ile 500 milyon dolar tutarında ve 3 yıl vadeli bir fonlama işlemi gerçekleştirerek 2024’e hızlı giriş yaptıklarını belirtti.

Söz konusu fonlamanın, Türk bankaları arasında yapı olarak doğrudan fonlama şeklinde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi olma özelliğini taşıdığını kaydeden Üstünsalih, ‘Derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından BB+ nota sahip DPR seküritizasyon programımız altında gerçekleştirdiğimiz işleme toplam 6 farklı uluslararası yatırımcı katılım sağladı. Daha önceki seküritizasyon işlemlerinde olmayan iki yeni uluslararası bankanın da işlemimize ilgi göstermesi, ülkemize ve Türk bankalarına yönelik artan iştahın net bir göstergesidir.’ ifadelerini kullandı.

Üstünsalih, uluslararası fonlama tarafında pek çok işlem gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, ‘Bu alanda öncü bir banka olarak, Türkiye’ye ve Türk bankalarına yönelik yatırımcı algısının iyileşmesiyle artan fırsatları değerlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devam eden pozitif momentumu yakından takip ederek farklı yapılar altında gerçekleştireceğimiz işlemlerle fonlama yapımızı çeşitlendirmeye de devam edeceğiz.’ değerlendirmesinde bulundu.

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

FED enflasyonun yavaşlayacağını düşünse de üyelerin kafası karışık…

Yayınlanma:

|

Yazan:

  • Hatırlanacağı üzere, FED’in geçen hafta sonuçlanan olağan FOMC toplantısında, politika faizini beklentilere paralel 5,25% – 5,50% aralığında sabit tutması ve ekonomik projeksiyonlarda, bu yıl için 3 kez çeyrek puanlık faiz indirim beklentisini değiştirmemesi piyasalarda adeta bayram havası yaratmıştı. Lâkin, Powell’ın iyimser sayılabilecek açıklamaları ardından, enflasyonun geçen yıl istikrarlı bir şekilde azalmasından sonra bu yıl ilerlemenin daha yavaş olduğuna dikkat çeken FED üyeleri piyasaların biraz da olsun canını sıktı.
  • Chicago FED Başkanı Goolsbee, konut enflasyonunun devam etmesinin kendisini şaşırtmaya devam ettiğini, ancak bunun da azalacağını düşündüğünü belirtirken, oy hakkına sahip Atlanta FED Başkanı Bostic, enflasyon cephesinde devam eden ilerleme konusunda Aralık ayına göre “kesinlikle daha az güvende” olduğunu belirtirken, FED guvernörlerinden Cook’un da ayrıca Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte, “İstihdam ve enflasyon hedeflerimize ulaşma risklerinin daha iyi bir dengeye doğru ilerlediğini” belirterek, “Ancak, fiyat istikrarını tam olarak geri kazanmak için zamanla para politikasını hafifletme konusunda dikkatli bir yaklaşımın gerekli olabileceğini” söylemesi, moralleri bozdu.
  • FED politika yapıcılarından gelen karışık mesajlar, faiz indirimi zamanlaması konusunda şüpheleri akıllarda bıraktı. ABD borsaları geceyi düşüşle tamamlarken, doların piyasa kuru olan DXY geceyi son 6 haftanın en yüksek seviyesinde tamamladı. EURUSD paritesi 1,0830 seviyelerinde işlem görmeye devam etse de, teknik bir bakış açısı ile 1,0775 seviyesi aşağı yönlü geçilmeden EUR’da aşağı yönün sınırlı olacağını düşünmeye devam ediyoruz. Doların piyasa faizi olan 10 yıllık devlet tahvil getirisinin hafif bir yükselişle %4,25 seviyesine gelmesine rağmen, faiz getirisi olmayan altın 2,175 dolar seviyelerinde yerinde sayarken, direnişin parası Bitcoin ise 71bin dolar seviyesine yükseldi. Ons altında 2,550 dolar hedefimizi korurken, Bitcoin’de riskleri yukarı yönlü görmeye devam ediyoruz.
  • Türkiye cephesinde ise haftanın ilk iş günü göreceli olarak sakin tamamlandı. TCMB’nin son haftalarda atmış olduğu güçlü ve yerinde adımların yansıması takip edilirken, hisse senedi cephesinde bankacılık hisselerine yönelik ilginin de devam ettiğini görüyoruz. Geçen hafta neredeyse %13 yükselerek etkili bir performans sergileyen bankacılık endeksi, yeni haftaya da güçlü bir başlangıç yapması ve bir ara %6’ya varan yükseliş kaydetmesi ardından günü şaşırtıcı bir şekilde %1,5 yükselişle tamamladı. Ana endeksin de kazanımlarını geri vererek %1 gerilediğini not edelim. Hisse senetlerinde yaşanan baş döndürücü volatiliteyi dün pek de anlamlandıramadık!
  • USDTRY kuru interbank piyasasında dün gün boyunca 32,15 seviyelerinde sakin bir seyir izlemeye devam ederken, NDF işlemlerine olan talebin de ciddi anlamda azaldığını, Çarşıda fiziki dolar (32,55) ile elektronik doların (interbank) arasında var olan makasın biraz daha daraldığını not etmemiz gerekiyor. TCMB’nin dizginleri son haftalarda daha da sıkması ardından, kurun bebek adımları ile ve otoritenin kontrolünde, sene sonu için bilanço çalışma kurumuz olan 40 seviyesine doğru ilerlemeye devam edeceğini düşünüyoruz.
  • TCMB’nin sıkı para politikasını sayıların dili ile de anlatalım. TL referans faiz (TLREF) %52,83 ile bir önceki günün (%52,75) bir tık daha üzerinde oluşurken, AOFM (ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti) her geçen gün biraz daha yükselerek politika faizi olan %50’nin üzerine yükseleceğini not edelim (dün %48,94). TCMB’nin Perşembe günü yabancı para pozisyonunda günlük değişim 273 milyon dolar artış yönünde olurken, Cuma günü ise 700 milyon dolar eksildiğini görüyoruz. Elbette bu değişimlerde altın fiyatlarının sert bir şekilde hareket ettiği günlerin parite etkisini de göz önüne almak gerektiği unutmasak da, ‘geminin’ doğru istikamette ilerlediğini ve çerçevenin geneline odaklanmakta fayda olduğunu not edelim.
  • Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmasında, “Daha önce nasıl enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek, aynısını yine biz başaracağız… Çok iyi çalışılmış ekonomi programımız, güçlü kadromuzla ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum” diyerek ekonomi politikalarına bir kez daha destek beyanında bulundu. Enflasyonu “en büyük baş ağrımız” diye nitelendiren Sn. Cumhurbaşkanı, enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda atılan adımlara dikkat çekerek, yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda “hızlı düşüş” yaşanacağını söyledi.
  • Yeni gün başlangıcında, Asya piyasalarında da kararsız bir seyrin hâkim olduğunu not edelim. Gösterge endeks Tokyo borsası yatay seyrederken, diğer borsalarda ise hafif de olsa satıcılı bir seyir görüyoruz. Japonya Merkez Bankası (BOJ) geçen hafta faiz oranlarını yükseltmesine ve negatif faiz devrine son vermesine rağmen, yatırımcılar bu hamlenin faiz artırım döngüsünün başlangıcı olmadığına inanarak, YEN’i dolar karşısında son 30 yılın en düşük seviyelerine taşıdı.
  • Paskalya tatili nedeniyle göreceli olarak sakin geçmesi beklenen haftada ABD’de Cuma günü açıklanacak FED’in favori enflasyon göstergesi PCE yakından takip edilecektir. Faiz oranı vadeli işlemleri, bu yıl için yaklaşık üç kez faiz indirimi beklerken, ilk indirimin de Haziran ayında yapılması olasılığının %75 olduğunu görüyoruz. Bugünün veri takviminde ise ABD’de dayanıklı mal siparişleri ve tüketici güven endeksi takip edilebilir.

Emre Değirmencioğlu

Okumaya devam et

KATEGORİ

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

KRIPTO PARA PİYASASI

BORSA

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKAVİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKAVİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKAVİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.