Connect with us

GÜNCEL

Türkiye risk primi son 2 yılın dibinde. BIST100’de rekorlar kırılıyor

Yayınlanma:

|

TCMB Başkanı Erkan’ın genel hatları ile başarılı geçen enflasyon sunumu ardından TCMB Başkan yardımcılıklarına yapılan atamalar, geçen hafta Türk mali piyasalarının çehresini olumlu yönde değiştirdi. Genel kabul görmüş para politika uygulamalarına (ortodox) yeniden direksiyon kıran TCMB’nin yola güçlendirilmiş ve liyakat sahibi bir ekip ile devam edeceğinin anlaşılması yatırımcı güveninin tesis edilmesi ve kredibilite noktalarında çıtayı bir miktar yukarıya taşıdığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Para politikasının çok büyük bir kısmının iletişim, küçük bir kısmının ise eylem olduğu düşünülürse iletişim anlamında olumlu adımların atılması ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye ilgisine ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yaparak önümüzdeki üç yıl içinde artması beklenen Körfez ülkelerinden doğrudan yatırımlara dikkat çekti. Söz konusu doğrudan yatırımların (soğuk para) Türkiye’nin uygulamaya aldığı sıkı para politikası uygulamasının (faiz artırımı ve miktarsal sıkılaştırma) büyüme üzerindeki olumsuz etkilerini de yavaşlatacağını savundu. Hatırlanacağı üzere, geride bıraktığımız hafta, büyük bir yabancı ilgisi gören Koç Grubunun Yapı Kredi hisselerindeki kurumsal yatırımcılara 250 mio dolar tutarında arzı, MNG Kargo’nun DHL tarafından satın alınması ve Rönesans Enerji ile TotalEnergies arasındaki ortaklık Borsa İstanbul tarafında alımları desteklemişti.

Eylem anlamında ise, piyasalar, Sn. Ağbal döneminde yaşanan ‘yol kazasını’ hatırladıkları için, yerel seçimlere sınırlı bir süre kala, enflasyon hedefinin  (%58) çok altında seyreden politika faiz oranının (%17,50) ne kadar daha artırabileceğini merak ediyor. Bu minvalde, Türk hisse senetlerine son 6 haftada 1,6 milyar dolar giriş yapan yabancı yatırımcının da desteği ile Borsa İstanbul ana endeksi 6 haftadır devam eden kesintisiz yükselişini korumaya devam ederken, Türkiye’nin yabancı indinde risklerini yansıtan 5 yıl vadeli CDS primi geride bıraktığımız hafta 400 baz puan seviyesinin altına sarkarak neredeyse son 2 yılın en düşük seviyesini test etti.

CDS risk priminin gerilemesinde Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye’nin daha sıkı izlenmesini gerektiren ‘gri listeden’ çıkarılabileceği iyimserliği de etkili oldu. Risklerin gerilemesi Türkiye’nin eurobondlarına alım getirirken, USDTRY kurunun iyimser havaya eşlik edemeyerek psikolojik 27,00 seviyesinin hemen altında kalmaya devam etmesini geçmiş dönem elde edilen ‘kötü tecrübelere’ bağlıyoruz.

Bu arada cuma günü TÜİK Haziran ayı resmi dış ticaret verilerini yayımladı. Buna göre dış ticaret açığı aylık 5,2 milyar dolar olurken, ihracat 20,9 milyar dolar, ithalat ise 26,1 milyar dolar oldu. Bu sonuçla yılın ilk yarısında dış ticaret açığı 61,2 milyar dolar ile geçen yılın aynı döneminin %19 oranında üzerinde gerçekleşti. Lâkin, bu veriler artık geçmiş dönemi (seçim öncesini) yansıtıyor. TCMB’nin kulvar değiştirmesi, kurun yükselişine artık izin verilmesi, ekonominin miktarsal sıkılaştırma ile kredi kanalları üzerinden göreceli daha yüksek faizler ile soğutulmaya başlanması, dış ticaret açığının da önümüzdeki dönemde azalmaya başlayacağı kanaatindeyiz.

Yurtdışı cephede ise cuma günü ABD’de açıklanan çekirdek tüketim ve harcamalar (PCE) verisi (FED’in yakında takip ettiği enflasyon verisi) yıllık bazda %4,1’e gerileyerek neredeyse son 2 yılın en düşük seviyesine indi. ABD’de geride bıraktığımız hafta açıklanan kuvvetli büyüme verisi ve enflasyonun soğumaya başladığına dair göstergeler, FED’in ekonomiyi çok da soğutmadan enflasyonla mücadelesinde görevini yerine getirdiğine işaret ediyor. Bu bağlamda, risk iştahı denince akla gelen teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq endeksi haftayı yaklaşık %2 oranında yükselişle son 15 ayın zirvesinde tamamladı.

Bu hafta mali piyasaların gündemi oldukça yoğun görünüyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile nerede görüşeceklerinin Çarşamba yapılacak telefon görüşmesinde belirleneceğini iletti. Hafta sonu, Polonya ile Rusya arasında gerginliğin de büyüdüğünü görüyoruz. Polonya, Wagner askerlerinin sınırda konuşlandığını belirtip karşı pozisyon alırken Rusya ise Polonya’nın müdahalesini savaş nedeni göreceğini duyurdu!

ABD borsalarının haftayı iyimser tamamlaması ardından bu sabah Çin’de açıklanan imalat sanayi PMI endeksi piyasa beklentisinin üzerinde sonuçlandı. Diğer taraftan da ekonomiyi desteklemek için Çin’den beklenen teşvik paketi de morallerin yüksek tutulmasına yardımcı oldu. Asya genelinde hâkim renk yeşil. Japonya Merkez Bankası’nın getiri eğrisi kontrolü kapsamında uzun vadeli tahvillerin %1’e kadar yükselmesine izin veren cuma günkü kararı ardından JPY ilk etaptaki kazanımlarını geri vererek bu sabah yeniden dolar karşısında 142 seviyesine yaklaştı. Teknik mânâda 138 seviyesinin önemini cuma günü bültenimizde ele almıştık.

Bu haftanın veri takviminde ABD’de JOLTS ve her ayın ilk cuması istihdam raporu önem arz ediyor. İngiltere Merkez Bankası’nın 25 baz puan faiz artırması beklenirken, Avrupa’da TÜFE enflasyonu takip edilecek. Perşembe günü Türkiye’de Temmuz enflasyon rakamları açıklanacak. Enerji zamları sonrasında aylık TÜFE’nin %10’a yakın bir artış kaydetmesi, yıllık manşet enflasyonu da %47 seviyesinin üzerine taşıması bekleniyor. Nasdaq endeksinde yer alan devasa teknoloji şirketlerinin finansallar açıklanıyor: Gözler Apple, Amazon’da.

Türkiye 5 Yıl Vadeli CDS Risk primi

TCMB’de başkan yardımcısı atamaları ve Enflasyon Raporu sonrasında risk iştahında ciddi bir iyileşme yaşandı. CDS risk primi 390 baz puan ile Eylül 2021’den bu yana en düşük düzeye indi.

1690777331d72fc6254430a269feea1d3e82425d6c_1_1200.jpg

Borsa İstanbul ($ bazlı)

Olumlu havanın yardımı ile BİST100 ana endeksi ve bankacılık endeksi TL bazında rekor kırarken, dolar bazlı ana endekste ise 260 cent seviyesinin üzerini yükseliş isteği olarak okuyoruz.

1690777332327c3932e4886c8a0dbeccc26bb19d87_2_1200.jpg

İKTİSATBANK

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

Ben #gümüş, geliyorum!

Yayınlanma:

|

Yazan:

  • Küresel mali piyasalar, FED’in bir sonraki hamlesine ışık tutacak öneme sahip ABD’de dün açıklanan tüketici enflasyonu ve perakende satışlar verisini büyük bir heyecanla takip etti. Enflasyon verisinin endişe edildiğinin aksine beklentiler paralelinde sonuçlandığını söyleyebilirim. Yıllık bazda manşet TÜFE enflasyonu %3,5’e; çekirdek TÜFE ise %3,6 seviyesine gevşedi. Aynı dakikalarda açıklanan perakende satışlar verisi ise (ekonomik canlılığı gösteriyor) %0,4 olan beklentiyi karşılayamayarak %0 artış kaydetmek suretiyle oldukça zayıf bir görünüm sergileyerek piyasalarda var olan iyimser havayı perçinledi.
  • ABD’de tüketici fiyat endeksinin bir yıl öncesine göre %3,4 artması, her ne kadar FED’in %2 olan enflasyon hedefine ulaşmadan önce hâlâ kat etmesi gereken mesafe olduğunu gösterse de, fiyat baskılarının istikrarlı bir şekilde azaldığı ve üç aylık beklenenden daha sıcak enflasyon rakamları ardından tabir caizse ‘şeytanın bacağının’ kırılması, hem FED’e hem de piyasalara moral verdi. Unutmamak gerekiyor ki, son dönemlerde peşi sıra gelen güçlü veriler, -sayıları giderek artan bir şekilde- pek çok yatırımcı ve analist faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalması gerektiği konusunda endişe taşıyorlardı.
  • Umutları yeşerten enflasyon ve perakende satışlar verisi ardından, FED’in hem Eylül hem de Aralık ayında faiz indirimi yapacağına dair bahislerin (faiz vadeli kontratlar) güçlendiğini de yeri gelmişken not edelim. Vadeli işlem sözleşmeleri fiyatlaması yıl sonu politika faizinin mevcut %5,25-%5,50 aralığından %4,75-%5,00’e işaret ettiğini görerek piyasaların faiz indirim beklentisine yeniden büründüğünün altını çizmek gerektiyor. Hatırlanacağı üzere sene başı abartılı bir ruh hâline bürünen piyasalar 6 kez faiz indirimi bekler konuma geçmişler, biz ise piyasadan ayrışarak 2-3 kez faiz indirimini daha makûl bulmuştuk.
  • Gelelim verinin piyasa yansımasına… Piyasaların gösterge klavuzu konumunda 10 yıl vadeli devlet tahvil faizinin getirisi yaklaşık 10 baz puan düşüşle %4,35 seviyesine gelerek son altı haftanın dibi görürken, faiz indirim beklentilerinin yeşermesinin de yardımı ile risk iştahı genele yayılarak güçlendi. Doların piyasa kuru olan DXY son 5 haftanın en düşük seviyesine gerilerken, EURUSD paritesi 1,09 seviyesine dayanarak benzer bir şekilde son 5 haftanın zirvesine yükseldi. EURUSD paritesinde 1,10 direncinini aşılması durumunda yukarıda 1,1250 seviyesini hedefleyeceğiz.
  • ABD dolarının piyasa faizinin gerilediği dünkü günde, uzun pozisyona sahip olduğumuz kıymetli madenler beklentilerimize paralel bir hareket sergiledi. Altının ons fiyatı 2,400 dolar seviyesine dayanırken, daha büyük bir beklenti ile takip ettiğimiz gümüş ise bir kez daha 30 dolar direncini test etti. Teknik mânâda uzun bir süredir, gümüşün 26 dolar seviyesini aşması, akabinde 30 doları direncinden dönerek bir kez daha 26 doları yoklaması (re-test) ve sonrasında gelen güçlü alımları olumlu bulduğumuzu paylaşmıştık. Asıl hareketin 30 dolar seviyesinin üzerinde haftalık bir kapanış ile gerçekleşeceğini bir kez daha not edelim (bakınız grafikler). Bitcoin ise uzun bir süredir 61-62 bin dolar civarında yatay bir seyir izlemesi ardından bu sabah 66bin dolar seviyesinin üzerine yükseldi. Bitcoin’de de benzer bir şekilde uzun bir süredir takip ettiğimiz 56bin – 70bin dolar sıkışmasının 69bin dolar seviyesinin üzerinde gecelik bir kapanışın ile yukarı yönlü devam etmesini bekliyoruz.
  • Türkiye cephesinde ise yerel seçimler ardından yaklaşık 45 gündür devam eden bahar havasının devam ettiğini not edelim. Her gün bültenimizde yer verdiğimiz üzere, TCMB’nin swap hariç net yabancı para pozisyonu 14 Mayıs tarihinde yaklaşık 2 milyar dolar daha iyileşerek manşet rakamı eksi 28,9 milyar dolar seviyesine taşıdı. Son 45 günde TCMB, kamu dövizleri ve swap hâriç yaklaşık 45 milyar dolar rezerv biriktirdi. USDTRY kurunun 32,2 civarında dengeli seyri korunurken, henüz yabancının TL’ye ulaşımının önünü açacak swap limitlerinin gevşetilmediğini de yeri gelmişken not edelim. Seçim öncesi alınan negatif beklentili döviz uzun pozisyonların da fazlası ile kapandığını görmekle birlikte, bahar havasının da devam etmesi adına somut adımların da gecikmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Carry trade olarak adlandırılan yüksek faizli para birimi almanın -yani TL’de pozisyonlanma isteğinin- sonbahara kadar devam etmesini beklemeye ise devam ediyoruz. Yabancı indinde Türkiye’nin risklerini gösteren 5 yıl vadeli CDS risk priminin 269 baz puan ile son 4 yılın dibine gerilediğini not edelim.
  • ABD’de dün açıklanan enflasyon verileri ardından en büyük 500 şirketin işlem gördüğü S&P500 endeksi, teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq ve Dow Jones sanayi endeksleri geceyi rekor seviyelerde tamamladı. Hisse senetleri bu yılın başından beri, ilk çeyrek için beklenenden daha iyi kazançlar ve FED’in büyümeyi zarar vermeden enflasyonu kontrol edebileceği ve sonunda faiz indirimine geçebileceği beklentileriyle yükseliş kaydederken, dünkü veri ardından iyimserlik düzeyinin de arttığını not edelim.
  • Yeni gün başlangıcında, Pasifiğin diğer ucunda benzer bir şekilde topyekûn iyimser bir tablo görüyoruz. Gösterge endeks Tokyo borsası %1’e yakın yükseliş kaydederken, Hang Seng endeksi %1,5 yükselişle başı çekiyor. ABD borsalarının vadeli işlemlerinde de artılar dikkatimizi çekiyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin’in ABD’nin en güçlü iki jeopolitik rakibi arasındaki stratejik ortaklığı derinleştirmesini umduğu Xi Jinping ile görüşmek üzere Pekin’e gitti. Çin ve Rusya, Şubat 2022’de Putin’in Ukrayna’ya asker göndermesinden sadece birkaç gün önce Pekin’i ziyaret etmesiyle “sınırsız” bir ortaklık ilan etmişti. Putin, kendisini en az 2030’a kadar iktidarda tutacak altı yıllık bir dönem için yemin etmesinden bu yana ilk yurtdışı gezisi için Çin’i seçerek, dünyaya öncelikleri ve Xi ile kişisel ilişkisinin derinliği hakkında bir mesaj da gönderdiğinin altını çizelim.

>Gümüş

Patlayıcı hareketin 30 dolar seviyesini aşılması sonrası gerçekleşmesini bekliyoruz.

1715833317ecc018299fe8b5a7234ac69e2d9845e2_1_1200.jpg

>Altın

Yukarıda 2,550 dolar olan hedefimizi korumaya devam ediyoruz.

171583331723845a752c62d01be23c2f006c5982bd_2_1200.jpg

>ABD’de enflasyon gerilemeye devam ediyor

17158333175eee5f7e8cbbef43516c213219c0a550_3_1200.jpg

>TCMB swap ve kamu dövizleri hâriç net rezervleri iyileşmeye devam ediyor

171583331823776fb4e953246cca879a0bdfe773d0_4_1200.jpg

>TCMB’nin yurtiçi bankalar ile yaptığı swap işlemleri kapanmaya devam ediyor

17158333193e86623e0753b6b2bc8abbc8eac6a17c_5_1200.jpg

Emre Değirmencioğlu

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

Türkiye Finans’tan ülke ekonomisine 175,6 milyar liralık katkı

Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam: “Güçlü sermaye yapısını 2024 yılının ilk çeyreğinde de sürdüren kurumumuz, milli ekonomiye toplamda 175,6 milyar liralık katkı sağladı” dedi

Yayınlanma:

|

Yazan:

Türkiye Finans, ülke ekonomisine 138,6 milyar lira nakdi ve 37,0 milyar lira gayri nakdi olmak üzere toplam 175,6 milyar liralık katkı sağladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Türkiye Finans, 2024 yılı ilk çeyrek döneminin mali sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) duyurdu.

Ülke ekonomisine 138,6 milyar lira nakdi ve 37,0 milyar lira gayri nakdi olmak üzere toplam 175,6 milyar liralık katkı sağlayan Türkiye Finans, topladığı fonları geçen yıl sonuna göre yüzde 6 artışla 187,6 milyar liraya çıkardı.

Türkiye Finans’ın yasal özkaynakları 2023’ün 4’üncü çeyreğine göre 2024’ün ilk üç ay sonunda yüzde 7,8 artarak 30,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

– ‘Hayat Mobil Bankan Mobil’

2024’e ‘Hayat Mobil Bankan Mobil’ kampanyasıyla giren Türkiye Finans, ilk çeyrekte mobilden kazanılan müşteri sayısını 2023’ün ilk çeyreğine göre yüzde 54 artırarak 2024’ün ilk çeyreğinde banka çapında tüm segmentlerde ve başvuru kanalları arasında, yeni müşterilerinin yüzde 29’unu mobil bankacılıktan kazandı.

Geçen yılın aynı dönemine göre mobil oturum adedi de yüzde 20’lik artış gösterdi.

– Ülke ekonomisine güçlü finansman desteği

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam, bankanın sürdürülebilir ve karlı büyüme stratejisini 2024’ün birinci çeyrek döneminde de koruduğunu belirterek, hem bireysel hem de ticari tarafta ülke ekonomisine güçlü biçimde finansman desteği verdiklerini kaydetti.

Akşam, finansal sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, ‘Güçlü sermaye yapısını 2024 yılının ilk çeyreğinde de sürdüren kurumumuz, milli ekonomiye toplamda 175,6 milyar liralık katkı sağladı. Türkiye Finans olarak topladığımız fonları geçen yıl sonuna göre yüzde 6 artışla 187,6 milyar liraya ulaştırdık. Bankamız 2024 yılının ilk üç ayında artan fon kaynağını finansman hacmini büyütmek için kullandı ve toplanan fonlarla ekonominin can damarı olan KOBİ’leri, üretimi ve ihracatı finanse etti.’ ifadelerini kullandı.

İlk çeyrekte 2024’e insan odaklı bankacılık anlayışıyla kurguladıkları ‘Hayat Mobil Bankan Mobil’ kampanyasıyla başlayarak dijital bankacılığın farklı nesilleri kapsayan ve ortak paydada buluşturan yönlerine odaklandıklarına vurgu yapan Akşam, öncü dijital bankacılık uygulamalarıyla ticareti desteklemeye devam ederek, ‘Dijital Teminat Mektubu’nu devreye aldıklarını ve müşterilerine hızlı, kolay ve güvenilir bir kullanım sunduklarına dikkati çekti.

Akşam, ‘ CIPS (The Chartered Institute of Procurement & Supply) tarafından yürütülen, CIPS Satın Almada Mükemmellik Programı’nı başarıyla tamamlayarak, dünya çapında saygın bir akreditasyon olan CIPS Kurumsal Satın Alma Sertifikası’nı almaya hak kazanan, Türkiye’deki tek finans kuruluşu olduk. Başarıyla aldığımız bu değerli sertifika ile uluslararası satın almada, mükemmellik programına uyum sergilediğimizi, satın alma fonksiyonları, süreçleri ve uygulamalarında ise uluslararası standartları yakaladığımızı belgelendirmiş olduk.’ değerlendirmesinde bulundu.

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

Emlak Katılım ülke ekonomisine 98.3 milyar TL kaynak sağladı

Yayınlanma:

|

Yazan:

Emlak Katılım’ın 2024 yılı birinci çeyreği itibarıyla ülkemiz ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 98.3 milyar TL olarak gerçekleşti.

Ekonomik büyümeye ve istihdama katkısı yüksek olan sektörlere, sürdürülebilir ve erişilebilir finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarını sürdüren Emlak Katılım, 2024 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Emlak Katılım, reel sektöre sunduğu katkılar ile geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 114 oranında artışla 2024 yılının birinci çeyreğinde net 2 Milyar TL kâr sağlayarak istikrarlı büyümesini sürdürdü.

Aktif büyüklüğü 199.3 milyar TL’ye yükseldi

Emlak Katılım, yılın birinci çeyreği itibarıyla; aktif büyüklüğünü 199.3 Milyar TL, toplanan fonlarını da 157.3 Milyar TL seviyesine yükselterek emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Emlak Katılım’ın 2024 yılı birinci çeyreği itibarıyla ülkemiz ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı ise 98.3 milyar TL olurken kullandırılan fon büyümesi yüzde 12 düzeyinde gerçekleşti.

Emlak Katılım, 2024 yılı birinci çeyrek sermaye yeterlilik oranı yasal yükümlülük seviyesinin çok üzerinde yüzde 19 olarak gerçekleşti.

Emlak Katılım, kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak sadece ekonomiye değil; yaşadığımız dünyaya, çevremize ve sürdürülebilirliğe de katkı sunmanın öneminin bilinciyle çalışmalarını şekillendirmeye devam ediyor.

Okumaya devam et

KATEGORİ

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

KRIPTO PARA PİYASASI

BORSA

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKA VİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.