Connect with us

BANKA HABERLERİ

Seçil Erzan’dan Denizbank’a tazminat davası

Aralarında ünlü futbolcuların bulunduğu 29 kişiyi “özel fon” adı altında dolandırdığı iddiasıyla yargılanan eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, kanuna aykırı şekilde iş akdini sonlandırdığı ve tazminatını ödemediği iddiasıyla 23 yıl çalıştığı Denizbank A.Ş.’ye dava açmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma:

|

Futbol dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da aralarında olduğu ve son olarak Fatih Terim’in de müşteki olarak eklendiği 29 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan eski banka müdürü Seçil Erzan ile diğer 6 sanığın yargılanması İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.

Kıdem ve ihbar tazminatını istiyor

Hürriyet’in haberine göre; Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu olan Seçil Erzan, 4857 sayılı İş Kanunu’ndaki süre ve usullere riayet etmeden iş akdini sonlandıran ve 23 yıllık tazminat hakkını vermeyen Denizbank’a dava açıyor.

Erzan, avukatı Bülent Aybirdi aracılığıyla Çağlayan’daki Arabuluculuk Merkezi’ne başvurarak Denizbank’ta şube müdürü olarak çalıştığı 25 Ekim 2000 ile 10 Nisan 2023 tarihleri arasındaki kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesini talep etti.

Müvekkilinin Denizbank’ın kurduğu tertip ile tutuklatıldığını arabuluculuk başvuru dilekçesinde belirten Bülent Aybirdi, dava şartı başvurularında iki tarafın da ortak arabulucuda anlaşmaları halinde bu başvurularının işleme konulmasını talep etti.

Okumaya devam et
Yorum Yazın

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BANKA ANALİZLERİ

DENİZBANK’TA NELER OLUYOR, CEO HAKAN ATEŞ KONTROLÜ ELDEN Mİ KAÇIRDI?

Yayınlanma:

|

DENİZBANK’ta üst üste yaşanan içlerinde direkt şube müdürlerinin olduğu usulsüz işlemler “niye hep bu bankada oluyor, müdür seçiminde özensiz mi davranılıyor, liyakat göz ardı mı ediliyor” tartışmalarını da başlattı. Diğer taraftan Haziran sonunda İzmir Bornova olayında HAKAN ATEŞ’in “Bir şeyler var ama ne olduğunu henüz tam biz de bilmiyoruz” açıklaması ise Genel Müdürün bankadaki olaylara hakim olmadığı ve banka ile ilgisinin düşük olduğu izlenimi yarattı. Zira, sonradan öğreniyoruz ki İzmir Bornova olayı yeni değil Bankanın 2023 Teftiş raporuna yansımış ve konu aslında 6 aydır biliniyormuş. Buna rağmen HAKAN ATEŞ’in “Bir şeyler var ama ne olduğunu henüz tam biz de bilmiyoruz” açıklaması ise ister istemez insanda şaşkınlık yaratıyor.

DENİZBANK Bornova Şubesi olayı nasıl ortaya çıktı?

DENİZBANK Seçil Erzan olayında hafızalardaki kötü izlenimi silinmemişken; Bornova Şubede “fon vurgunu” iddiası önce sosyal medyada yayınlanan haberlerle ortaya çıktı. DENİZBANK Genel Müdürü HAKAN ATEŞ bu durumda çok rahatsız olmuş olmalı ki, bir gün sonra olayla ilgili yaptığı açıklamada direkt, “Biz biraz günah keçisi olduk. Bir çok bankada karşılaşılan benzer işlemler basında haber olarak yer bulmazken bizimle ilgili en küçük gelişme enteresan şekilde sosyal medyada yer buluyor” dedi.  Sosyal Medyada, DENİZBANK Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.’nün Karşıyaka Spor Kulübü’nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanından 100-200 milyon TL aldığı; parayı döviz bürosu sahibi S.Ç. verdiği, şube müdürünün ve döviz bürosu sahibinin gözaltına alındığı bilgileri yayıldı. Olayın ortaya çıkması ile birlikte ilaç içerek intihar eden Müdürün hastaneye kaldırıldığı bilgileri de yayılmaya başladı. Olayda Karşıyaka Döviz’in sahibi ile büyük Borsa oyuncusu Zeytinci olarak bilinen İş İnsanı ve Borsada firmaları bulunan C.O. ile de bağlantısı olduğu, adına Fon kurulduğu bilgileri yayılmaya başladı. Ertesi gün olay Sözcü, Cumhuriyet, Hürriyet, Habertürk, NTV, Milliyet gibi Ulusal Basında da yer aldı. Duvar, Oksijen, OdaTV, Bankavitrini, Spuknik gibi Dijital Plartformlar haber geçti. Bornova Şubesi ve Karşıyaka Döviz Bürosu Mali Polis tarafından basılarak arama yapıldı; Döviz Bürosu sahibi tutuklanırken; Şube Müdürü Hatice Ö. ile birlikte tedbir kararı ile mal varlıklarına el kondu. Çoğu medya unsuru görmezlikten gelse de ortada ikinci Seçil Erzan vakası olduğu ve benzerliği dikkatlerden kaçmadı. Olarak Karşıyaka Spor Kulübü’nün de ismi karıştı hatta Hatice Ö.’nün kulüpte yönetici olduğu ortaya çıktı. Spor Kulübü, yüksek kar vaadi ile Fon, Döviz Bürosu, Bayan müdür de olunca ister istemez Seçil Erzan olayı ile benzerlikler şaşırttı.

HAKAN ATEŞ İzmir olayını açıklarken diğer bankalara çamur attı

HAKAN ATEŞ, “Biz biraz günah keçisi olduk. Bir çok bankada karşılaşılan benzer işlemler basında yer bulmazken bizimle ilgili en küçük gelişme enteresan şekilde sosyal medyada yer buluyor” açıklaması ise diğer bankaların tepkisine neden oldu. Diğer banka çalışanları, “kendi bankasına sahip çıkmayan, ne olduğunu kontrolden çıkaran bir genel müdür kendi zafiyetlerini diğer bankalara çamur atarak aklamaya çalışıyor” yorumlarına neden oldu. Gerçekten acemice bir açıklama ve savunma!

Olay ortaya çıktığı gece HAKAN ATEŞ Milli Maçtaydı

DENİZBANK Bornova Şubesi olayı sosyal medyada yer aldığı gece HAKAN ATEŞ ve bazu GMY’lerle beraberinde götürdüğü kendine yakın ağırlıklı Ekonomi-Borsa yazarlardan olan Grup ile Almanya’da Türkiye-Çekya Milli Maçı izliyordu. İzleyenler arasında Bornova olayında ismi geçen ünlü Borsa işlemcisi C.O.’nun da olduğu iddia edildi. Zira, maçtan Genel Müdür HAKAN ATEŞ banka GMY ve Yeniçağ Yazarlarından aynı zamanda bankacılık-Borsa üzerine yayın yapan paramedya com sitesinin imtiyaz sahibi REMZİ ÖZDEMİR ile çekilmiş fotoğraflar sosyal medyada yayılmaya başladı. NEVZAT ÇİÇEK -Independent’da bir yazı yazarak HAKAN ATEŞ beyanlarını yayınladı.

 

Not: Fotolar açık kaynaklardan (sosyal medya hesaplardan) alınmıştır.

DENZİBANK’ın Gazetecileri Milli Maça götürmesi Etik mi?

Diğer taraftan sık sık banka müdürlerinin de içinde olduğu Seçil Erzan Fon olayı, Antalya Manavgat Şubesi müşteri hesaplarının boşaltılması, Denizli gibi olaylar hafızalarda taze iken son İzmir Bornova olayının patlaması, birbirine benzer hikayeler; üstüne Genel Müdür HAKAN ATEŞ’in “başka olaylar da tespit ettik” diyerek devamının  geleceği belli iken ekonomi/borsa yazarlarının bankanın toplayıp maça götürmesinin Etik olup olmadığını da gerçek gazetecilere bırakalım.

     

Not: Foto açık kaynaklardan (sosyal medya hesaplardan) alınmıştır.

HAKAN ATEŞ’in Bornova olayından sonra yaptığı açıklamalarda; “Biz biraz günah keçisi olduk. Bir çok bankada karşılaşılan benzer işlemler basında haber olarak yer bulmazken bizimle ilgili en küçük gelişme enteresan şekilde sosyal medyada yer buluyor” demesi ile gazetecileri maça götürmesinin bir ilgisi var mı? HAKAN ATEŞ’in maç programı tam da bu durumları önlemek için mi düzenlendi? Soru çok… Amaç bu ise öyle olmayacağı, Sosyal Dijital Medyayı küçümsememesi gerektiğini deneyimleyerek öğrenmiş oldu. Bu da bir kazanç… Geziye katılan gazetecilerin aynı gün ortaya çıkan İZMİR-Bornova Şube md. Hatice Ö.olayı, fon/döviz/altın/borsa dolandırıcılığı iddiası ile ilgili ne yazacaklar(mı) takip edelim!

HAKAN ATEŞ Bornova Müdürü Hatice Ö.’ye sahip çıkmadı: TARİŞBANK çalışanıydı!

DENİZBANK Genel Müdürü HAKAN ATEŞ olayın ortaya çıkmasından bir gün sonra beraberinde gittiği medya mensuplarına şaşkınlık yaratan bir açıklama yaptı. Açıklamada, olayı banka Teftiş Kurulu ortaya çıkardığını, savcılığa ve Mali Polise haber verdiklerini; Şube müdür Hatice Ö. İçin “…Tarişbank çalışanı olduğunu; ‘annesi ve kendisinin sağlık sorunları nedeniyle borçlu olduğunu’ söylediğini” öğrendiklerini söyledi. Nerede ise “Banka Müdürü bizim çalışanımız değil” diyecek de, dili varmamış. Öyle ya TARİŞBANK 2002’de bünyeye katıldı. O zamanlar Hatice Ö. yeni banka çalışanı olmalı; üstüne bir de şube müdürlerinin Yönetim Kurulu Kararı ile atandığını, kendi döneminde müdür olduğunu bilmiyor olamaz. Tüm açıklamalar dikkate alındığında gerçekten mantıksal bir tarafı, izahı olmayan, talihsiz, panik açıklamalar. Her ne kadar HAKAN ATEŞ kendi müdürüne sahip çıkmayıp dışlamaya çalışsa da Hatice Ö.’nün HAKAN ATEŞ eşleri ile ne kadar yakın olduğunu bankada bilmeyen yok! Bir CEO’ya hiç yakışmadı kendi müdürü hakkındaki ifadeler… Bendeki izlenimi samiyetimle söyleyebilirim: Gabriel Garcia Marquez’in “Kırmızı Pazartesi” kitabındaki bir cümle gibi; “herkes olayları biliyordu ama sessiz kaldı”. 25 yıllık geçmiş bankacılık deneyimim Hatice Ö.’nün banka içinde tek başına hareket etmediği! İlerki haftalarda bu dava Seçil Erzan davasını unutturabilir şekle bürünebilir!

HAKAN ATEŞ Bankada kontrolu elinden kaçırmış

HAKAN ATEŞ olayla ilgili açıklamasında, “Bir şeyler var ama ne olduğunu henüz tam biz de bilmiyoruz” diye tamamlayarak bankasında olup bitene ne kadar hakim olduğunu da özetlemiş oldu aslında. Zira, sonradan öğreniyoruz ki İzmir Bornova olayı yeni değil Bankanın 2023 Teftiş raporuna yansımış ve konu aslında 6 aydır biliniyormuş. Buna rağmen HAKAN ATEŞ’in “Bir şeyler var ama ne olduğunu henüz tam biz de bilmiyoruz” açıklaması ise ister istemez insanda şaşkınlık yaratıyor. Eski bir DENİZBANK çalışanın yorumu ilginç geldi; “iki fotokopi çeksem bu kadar fotokopi ne çekiyorsun diye Teftiş arardı, hal böyleyken bu banka nasıl bunları yaşıyor hayret” yorumunu yaptı.

HATİCE Ö. ABD’ye niçin gitti

DENİZBANK İzmir Bornova olayı medyaya yansıdığı hafta Şube Müdürü Hatice Ö. ABD gezisinden dönmüştü. Olay ortaya çıktıktan sonra Hatice Ö.’nün sadece turistlik bir gezi için mi gittiği, bayram tatiline mi gittiği merak konusu oldu. Mesela, Hatice Ö.’nün ABD Bankalarında hesabı var mı? Var ise ne işlemler yaptı. ABD Banka hesaplarına para aktardı mı, aktarmaya teşebbüs etti mi? Zira, Mali Polis soruştuma başlatması ile birlikte para verdiğini söylediği Kuyumcu ile birlikte Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.’nün mal varlıklarını dondurarak el koydu! Demek ki mal kaçırmaya yönelik kuvvetli deliller var!

Hatice Ö’ye ait 30Kg altın bulundu iddası

Diğer bir muğlak alan da 30 kg Altın bulundu iddiaları. Bazı kaynaklar şubedeki aramalarda kime ait olduğu belli olmayan 30 kg altın bulunduğunu belirtse de bazı kaynaklar 30 kg altının Hatice Ö.’nğn evinde yapılan aramada bulunduğunu iddia etti. Mal varlıklarına el konmasının hızlandırılmasında bu 30 kg altının etkili olduğunu tahmişn etmek zor değil.

Borsa yatırımcısı C.O. işin neresinde

Bornova olayında Seçil Erzan olayından farklı bir de Borsa’da yüklü işlem yapan ve Borsa’da kendi firmalarıda olan C.O.’nun isminin nasıl karıştığı ayrı bir muamma. Zira, yüklü işlem yapan Borsacı C.O. borsadaki kağıtları kısa sürede dalgalanmalar gösterdiği, sosyal medya üzerinden haberler yapıldığı çok sayıdı mağdur yaratıldığı da işin içinde olanlar tarafından bilinen bir bilgi. C.O.’nun durumu soruşturma ilerledikçe netleşmiş olacak. Tabi merak edilen başka bir konu: Kim bu C.O.?

DENİZBANK Ege Bölge Müdürü Z.Ç. hakkında iddialar

DENZİBANK içi kaynıyor. Bornova olayından sonra Şube Müdürlerine konu ile ilgili konuşmama yasağı getirildi. Bornova Şubesinin de bağlı olduğu; DENİZBANK Ege Bölge Müdürü Z.Ç. geldikten sonra liyakatlı tecrübeli müdürleri bankadan attırdığını, kendi ekibini kurmak için atamalar yaptığı iddia ediliyor. Daha vahimi; Aralık 2023 Bornova Şube Teftiş Raporunda Hatice Ö. için “gelir ile orantısız lüks harcamalar, rolex saat tespitleri yapıldı” tespitlerine, hatta şube müdürünün işten çıkarılması dahi konuşulduğu günlerde Bölge Müdürü Z.Ç. Teftiş Kuruluna gidip “zenginlik aileden geliyor, sorun yok” savunması yaptığı ve Hatice Ö.’yü “en başarılı müdürüm” diyerek koruması altına aldığı iddia edildi. Sonuç ortada öyle değilmiş demek ki! Öye olan bir müdür niçin intihara kalkar ki? HAKAN ATEŞ açıklamasında da Hatice Ö. için “borçları varmış” notunu düştüğünü hatırlatalım.

HAKAN ATEŞ 65 yaşında en yaşlı CEO

2018’de Rus Sberbank Denizbank hisselerini Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD‘ye satarak devretti. CEO seçimi ve HAKAN ATEŞ ile yola devam kararı bu gurubun saygı duyarım ama bir tespiti de yapalım. HAKAN ATEŞ 1959 doğumlu. Her ne kadar kısa bir süre önce 3. Evliliğini yapsa, olay haftası 3. Çocuğu dünyaya gelse de mevcut Bankalar içinde 65 yaşı ile en yaşlı CEO’lardan.  Diğer bankalar Genel Müdürlerini gençleştirirken DENİZBANK böyle bir yola başvurmadı. Örneğin; İŞBANK Genel Müdürü HAKAN ARAN 56 yaşında; GARANTİ BBVA Genel Müdürü RECEP BAŞTUĞ 58 yaşında; QNB Finansbank Genel Müdürü ÖMÜR TAN 53 yaşında. Anlaşılan, DENİZBANK Yönetim kurulu yaş nedeni ile işten çıkarıp gençleşmeye giderken Genel Müdürlerinin yaşını önemsememişler.

DENİZBANK’taki 24 Genel Müdür Yardımcısı Bankada ne iş yapar?

Bu arada çoğu banka 10-12 adet GMY-Genel Müdür Yardımcısı ile bankayı yönetirken DENİZBANK GMY sayısı ile Türkiye’de lider ve bünyesinde 24 Genel Müdür Yardımcısı var. Bankanın sahibi Emirates NBD‘de bile bu kadar yönetici yok. Genel Müdürlükte çalışan bir personelin asansör ile GMY’siz çalışma katına çıkması nerede ise imkansız hale gelmiş durumda. İşin garibi bazı GMY’lerin nasıl GMY olduğu da bankada dedikodudan geçilmiyor. Birinin eşi Vergi Denetçi üst yönetimde olduğu için GMY olduğu; birinin eşi büyük yerli bir bankada da GMY olduğu ve HAKAN ATEŞ’e yakın olduğu için GMY yapıldığı, diğerinin babası milletvekili olduğu için GMY yapıldığı… neler neler. Neyse konuyu dağıtmayalım bu ayrı bir yazı konusu zaten diğer bankaların 10-12 GMY ile yaptığını DENZİBANK’ın 24 GMY ile yapması ipin ucunun kaçtığının da belgesi gibi. BDDK bu atamaları nasıl sorgulamaz ve onaylar hayret!

Emirates NBD gelişmeleri yakından takip ediyor

DENİZBANK hakim hissedarı Emirate NBD Türkiyedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. O kadar ilgililer ki bu konuda bildirim yapan sosyal medya hesapları takibe aldılar, yazılar indirildi, ne olup bittiğini sadece bankanın açıklamasından bağımsız anlamaya çalışıyorlar. HAKAN ATEŞ gibi  “Bir şeyler var ama ne olduğunu henüz tam biz de bilmiyoruz” demiyorlar. Harıl harıl araştırıyorlar. Belki HAKAN ATEŞ’e söylememişlerdir, söyleseler iyi olur!

HAKAN ATEŞ görevden mi alınacak?

İzmiz Bornova olayından sonra bankanın ana Hissedarı Emirates NBD‘nın olaylardan huzursuzluk duyduğu, banka CEO’nun değiştirme zamanının geldiği yönünde haberler dolaşmaya başladı. Özellikle Seçil ERZAN olayında banka hissederları yeni CEO için görüşmelere başladığı; İzmir Bornova olayının üstüne gelmesi HAKAN ATEŞ’in mevcut görevi sürdürmesi için işini zorlaştığına yönelik sektörün içinde bulunanlar nerede ise hemfikir olmuş durumda. HAKAN ATEŞ’in Bankayı ve kendisini daha fazla yıpratmamak için görevden alınma yerine istifa etmesi de artık sürpriz olayacak.

DENİZBANK Üst Yönetime ne kadar ödedi?

DENİZBANK 2023 yılında 193,2 milyon TL ödeme yaparken; 2024 ilk üç ayında üst yönetime 331,7 milyon TL ödeme yaptı. 2024 ilk çeyreğinde üst yönetime  AKBANK 249 milyon TL; İŞBANK 116 milyon TL; GARANTİ BBVA 102 milyon TL; YAPI KREDİ 69 milyon TL ödeme yaptığını hatırlatalım. BDDK, özellikle Körfez Sermayeli Bankaların üst yönetim giderlerine bir el atsa, düzenlemeye gitse iyi olur, zira bankalar arası bu kadar uçurum olması normal değil! 2023 yılında Denizbank küçülmeye giderek 31 şube küçülüp, 441 personel azaltmıştı.

Erol TAŞDELEN – Ekonomist, Bankacılık uzmanı    www.bankavitrini.com

************

YİNE DENİZBANK, YİNE FON VURGUNU İDDİASI: YER İZMİR!

DENİZBANK’TA NELER OLUYOR? CEO HAKAN ATEŞ AÇIKLAMA YAPTI!

DENİZBANK’TA İKİNCİ ERZAN VAKASI: YER ANTALYA!

Erol Taşdelen yazdı: BANKA DOLANDIRICI PERSONELİ GİZLEMELİ Mİ, TEŞHİR Mİ ETMELİ?

 

Okumaya devam et

ALTIN - DÖVİZ - KRIPTO PARA

Garanti BBVA kripto yasasını değerlendirdi

Garanti BBVA Dijital Varlıklar Genel Müdürü Korcan Abalı, kripto yasasını değerlendirdi. Sektörde büyüme olabileceğini söyleyen Abalı, kriptoların yakın zamanda kredi teminatı sayılma konusunda bir gelişme olacağına dair işaret görmediklerini de belirtti.

Yayınlanma:

|

Yazan:

Garanti BBVA Dijital Varlıklar Genel Müdürü Korcan Abalı, kripto yasası ile sektörün tokenizasyon gibi konularda büyüyebileceğini belirterek, “Vergi, raporlama, muhasebe standartları gibi konuların ikincil düzenlemelerle netleşmesini bekliyoruz” dedi.

Türkiye’de kripto varlıklara dair ilk yasal çerçeveyi oluşturan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Yasa ile kripto varlık piyasasında faaliyet göstermek isteyen işletmelere lisans zorunluluğu getirilirken, ekosistemi düzenleme yetkisi Sermaye Piyasası Kuruluna verildi.

Garanti BBVA Dijital Varlıklar Genel Müdürü Korcan Abalı, yasa ile ilgili yaptığı değerlendirmede, yatırımlarda güven faktörünün önemli olduğunu ve bu açıdan düzenlemeyi çok önemli bulduklarını belirtti.

 Abalı, şu ifadeleri kullandı:

“Yatırımcının ve yatırımların üzerindeki koruma, kripto hizmet sağlayıcının sorumluluğunun tespitiyle artıyor. Bununla coin listeleme koşullarının sıkılaşması da beklenebilir. Biz genel olarak sektörün tokenizasyon gibi konularda büyüyebileceğini değerlendiriyoruz. Gelişmeleri de ikincil düzenlemeler ve uygulama esaslarının belirleyeceğini öngörüyoruz.”​​​​​​​

Abalı, yasa kapsamında MiCA, BIS, SAB 121 gibi mevzuatlara, kurallara, dolaylı olarak bağlı olunması sebebiyle ön hazırlık yaptıklarını söyledi.

İkincil düzenlemelere değinen Abalı, şunları kaydetti:

“Vergi, raporlama, muhasebe standartları gibi konuların ikincil düzenlemelerle netleşmesini bekliyoruz. Süreçte ayrıca kripto yasası kadar Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, MASAK, Gelir İdaresi tarafından beklediğimiz ikincil düzenlemeler de önemli olacak. Bu gelişmelere göre ilerleyeceğiz.”

Abalı, kullanıcılar için üst düzey güvenlik sağlamak için çalıştıklarını ifade ederek, blokzincir teknolojileri için bunun dahi üzerinde özel şifrelenmiş alanlarda ve donanımlarla güvenlik sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

KREDİ TEMİNATI OLARAK GÖSTERİLECEK Mİ?

Abalı, Bitcoin, Ethereum gibi kriptolar için bankalarda yakın zamanda kredi teminatı sayılma konusunda bir gelişme olacağına dair bir işaret görmedikleri belirterek, “Stabil paralar ile tokenize edilmiş varlıklarla ilgili olarak sermaye piyasaları ve ticari hayatın dijitalleşmesi bağlamında bu tür uygulamaların gelmesi beklenebilir” diye konuştu.

Yasanın Türkiye’deki yerleşik bireyleri kapsadığını hatırlatan Abalı, çifte vatandaşlık dışında, yabancı bireysel müşterilerin işlem yapması halinde, kimlik doğrulama süreçleriyle ilgili MASAK’ın getireceği şartların etkili olacağını aktardı.

Abalı, “Kurumlar için de daha önce değerlendirdiğimiz bir durum olması sebebiyle kripto servis sağlayıcının ve saklamacının düzenlenmesinin dışında, Türkiye’de bu varlıkların mülkiyeti konusunun çok net olması ve uluslararası düzenlemeler çerçevesinde uluslararası kurumların, varlıklarının mülkiyetinin karşılıklı olarak garanti edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. AA

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

DENİZBANK İzmir olayında şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu; 1 tutuklama

İzmir’de yüksek kar vaadiyle, Karşıyaka Spor Kulübü’nün 3 yöneticisi ile 4 iş insanını 250 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen, intihar girişiminde bulunan, sonrasında psikiyatri servisine yatırılan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.’nün (48) tedavisi sürüyor. Hatice Ö.’nün paraları verdiği öne sürülen döviz bürosu sahibi S.Ç. (48) ise dün akşam sevk edildiği adliyede tutuklandı. Öte yandan Hatice Ö. ile S.Ç.’nin mal varlıklarına da el konuldu.

Yayınlanma:

|

Yazan:

Denizbank Bornova Şubesi’nde, yeni bir Seçil Erzan vakası yaşandı. O dönem Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö., iddiaya göre, yüksek kar vaadiyle fon ve altın alarak değerlendirmek üzere kulübün 3 yöneticisi ile 4 iş insanından yaklaşık 250 milyon TL topladı. Ancak, topladığı paraları fona yatırmayan, altın da almayan Hatice Ö.’nün parayı döviz bürosu sahibi S.Ç.’ye gönderdiği ileri sürüldü. İddiaya göre; Hatice Ö., para topladığı kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderdi ancak bir süre sonra iş insanları dolandırıldıklarını anladı. Mağdurlar durumu polis ekiplerine bildirip, Hatice Ö. hakkında şikayetçi oldu.

İzmirdeki Seçil Erzan vakasında şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu; 1 tutuklama

 

YEMEK YEMEYİ REDDEDİYOR

Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö. hakkında, 27 Haziran’da gözaltı kararı çıkarıldı. Yakalama çalışması başlatan polis ekipleri, Hatice Ö.’nün evinde çok sayıda ilaç içip intihar girişiminde bulunduğunu belirledi. Ekipler, Hatice Ö.’nün, intihar teşebbüsünün ardından pişman olup gittiği İzmir Şehir Hastanesi’nde tedaviye alındığını saptadı. Hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö.’nün başında, polis beklemeye başladı. Yemek yemeyi reddeden Hatice Ö.’nün, doktorlara göre ifade verecek durumda olmadığı belirtildi. Daha sonra Hatice Ö., psikiyatri servisine yatırıldı. Operasyon kapsamında ayrıca banka personeli E.Y. ile döviz bürosu çalışanı A.A. da ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınıp emniyete götürüldü. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İzmirdeki Seçil Erzan vakasında şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu; 1 tutuklama

DÖVİZ BÜROSU SAHİBİ TUTUKLANDI

Hatice Ö.’nün paraları gönderdiği öne sürülen döviz bürosunun sahibi S.Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliye sevk edildi. S.Ç.’nin ifadesinde, “Hatice Ö., bana para getirdi. Ben ise o paraları altına ve dövize çevirdim. Sonrasında da kendisine iade ettim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, S.Ç.’yi tutukladı.

İzmirdeki Seçil Erzan vakasında şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu; 1 tutuklama

Öte yandan dün döviz bürosunda, Denizbank Bornova Şubesi’nde ve belirlenen bazı adreslerde arama yapıldı. Ayrıca Hatice Ö. ile tutuklanan döviz bürosu sahibi S.Ç.’nin mal varlıklarına el konulduğu öğrenildi.

DHA/İHA

Okumaya devam et

KATEGORİ

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

KRIPTO PARA PİYASASI

BORSA

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKA VİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.