Connect with us

ŞİRKETLER

DÜNYANIN GELECEĞİ “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” KAVRAMININ UYGULANMASIYLA ŞEKİLLENECEK

CDP Türkiye, İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı, %30 Kulübü Türkiye ve Bağımsız Kadın Direktörler Projesi’ne ev sahipliği yapan Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun düzenlediği “Şirketlerin Sürdürülebilirlik Uygulamaları ve Yarının Liderleri” konu başlıklı panelde, dünyanın geleceği için “sürdürülebilirlik” kavramının önemine dikkat çekildi.

Yayınlanma:

|

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu ev sahipliğinde Şirketlerin Sürdürülebilirlik Uygulamaları ve Yarının Liderleri” panelinde, “sürdürülebilirlik” konusu tüm yönleriyle masaya yatırıldı. Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü SUNUM Fuaye alanında gerçekleştirilen ve açılış konuşmasını Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Ayşegül Toker ve Avustralya’nın Türkiye Büyükelçisi HE. Miles Armitage’nin yaptığı etkinlikte, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Ata Can Bertay’ın moderatörlüğünde “Şirketlerin Sürdürülebilirlik Uygulamaları ve Yarının Liderleri” temalı panel gerçekleştirildi. Panele Migros Sürdürülebilirlik Yönetimi Grup Müdürü Cansu Ergün, Sabancı Holding Sürdürülebilirlik Direktörü Derya Özet Yalgı, Ford Otosan Sürdürülebilirlik Lideri Dicle Kocaoğlu ve Garanti BBVA Sürdürülebilirlik Lideri Seray İmer konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Avustralya’nın Türkiye Büyükelçisi HE. Miles Armitage şunları söyledi: “Avustralya Büyükelçiliği olarak, daha eşitlikçi ve sürdürülebilir topluluklar için cinsiyet eşitliği ve sorumlu çevre uygulamalarının yaygınlaştırılması yoluyla iş dünyasının gelecekteki liderlerini güçlendirmeyi ve onlara ilham vermeyi amaçlayan bu projeyi desteklemekten gurur duymaktayız.”

Panel öncesi CDP Türkiye Ülke Programları Yöneticisi Mirhan Köroğlu Göğüş CDP Türkiye’nin faaliyetleri, evrimi ve raporları ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Bağımsız Kadın Direktörler (IWD) Projesi ve Yüzde 30 Kulübü Türkiye Koordinatörü Cemile Avşar Bağımsız Kadın Direktörler Projesi, %30 Kulübü ve 2023 Türkiye’de Kadın Direktörler Raporu sonuçlarına değindi. Panel öncesi son olarak söz alan BADV Koordinatörü Esen Özdemir, “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi” çerçevesinde bilgiler verdi.

Panel, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Ata Can Bertay’ın konuşmasıyla başladı. Bertay konuşmasında “Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu olarak, sürdürülebilirlik çalışmalarımızda doğa ve iklim değişikliği, cinsiyet eşitliği ve ev içi şiddetle mücadele gibi kritik alanlara odaklanıyoruz. Çevresel ve sosyal sürdürülebilirliği bir bütün olarak ele alıyor; özel sektör, kamu, uluslararası kuruluşlar ve STK’larla güçlü iş birlikleri kuruyoruz. Etkinliğimizde, Forum projelerini tanıtıp, alanda öncü özel sektör temsilcilerinin kişisel ve kurumsal hikayelerini dinleyeceğiz. Burada en önemli amaçlarımızdan biri, öğrenci, akademisyen ve iş dünyasının sürdürülebilirlik liderlerini olası yeni projeleri tartışmak için bir araya getirmek olacak. Sürdürülebilirlikte ilerlemenin ancak güçlü insan kaynağı ve veri odaklı yönetimle sağlanabileceğine inanıyoruz. Bu prensip ve Forum’un yirmi yılı aşkın birikimiyle, Türkiye’deki sürdürülebilirlik çalışmalarına yön vermeyi ve bu alanda öncülüğümüzü sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan “Şirketlerin Sürdürülebilirlik Uygulamaları ve Yarının Liderleri” başlıklı panelde söz alan panelistler, ilk olarak şirketlerinin sürdürülebilirlik politikaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. Ayrıca şirketlerinin sürdürülebilirlik uygulamalarına dair gerçek hayattan örnekler verdiler. Sürdürülebilirlik alanında gerçek etkinin nasıl sağlandığına dair bulgular paylaşan panelistler, kariyerin başında olan ve toplumsal fayda sağlamak isteyen öğrencilere de önerilerde bulundular.

Etkinlik, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi SUNUM Proje Geliştirme Sorumlusu Dilek Beteş’in LignoNANO Platformu “Sürdürülebilir Döngüsel Ekonomi için Katma Değerli İleri Nanoteknolojik Malzemeler ve Sistemler” başlıklı sunumuyla sona erdi.

 

Okumaya devam et

GÜNCEL

Akkuyu Nükleer’in Üst Düzey Yöneticisi Rüşvetten Tutuklandı

Hisselerinin tamamının Rusya’ya ait olduğu Mersin’de Nükleer santral yapan Akkuyu Nükleer A.Ş’nin beş yönetim kurulu üyesinden biri olan Gennady Sakharov, rüşvet almak iddiasıyla tutuklandı.

Yayınlanma:

|

Yazan:

Türkiye’nin tek bir hissesinin kalmadığı Akkuyu Nükleer A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi Gennady Sakharov, rüşvet suçlamasıyla Rusya’da tutuklandı. Moskova’da parmaklar arkasına atılan Sakharov 15 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

akkuyunun-ust-duzey-yoneticisi-rusvetten-tutuklandi.webp

AKKUYU’DA BEŞ ÜST DÜZEY YÖNETİCİDEN BİRİ

Akkuyu Yönetim Kurulu’nun beş üyesinden biri olan Sakharov, Rusya’nın ana nükleer iştiraki olan Rosatom Devlet Şirketi’nin sermaya yatırımı ve inşaatlarından sorumlu direktördü.

Birgün’den Özgür Gürbüz’ün haberine göre; Sakharov’un Rusya’nın nükleer enerji alanında çalışan en büyük özel şirketlerinden biri olan Orgenergostroy’un Birinci Genel Müdür Yardımcısı Elguji Kokosadze’den rüşvet aldığı iddia edildi.

Okumaya devam et

GÜNCEL

Dev şirketler Denizli’yi terk ediyor

Toplantıda İSO-500 Listesinde yer alan firmaların üretim merkezlerinin Denizli’den farklı illere doğru kaydığına dikkat çekildi.

Yayınlanma:

|

Yazan:

Denizli Sanayi Odası Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Odamız Müjdat Keçeci Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantı, Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu’nun oturumu açmasıyla başladı. Meclis’in gündeminde; İSO-500 Listesi, TİM verileriyle Türkiye’nin 1000 ihracatçı firması, Türkiye’nin gri listeden çıkarılması kararı, elektrik fiyatlarına zam, Vergide Uzlaşma Müessesesi’nin kaldırılmasına yönelik karardan geri adım atılması, asgari kurumlar vergisi düzenlemesi, Çivril OSB ziyareti, 11 Haziran tarihinde gerçekleştirdiğimiz Verimlilik Çalıştayımız ve Meclis Üyelerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin ayrıntıları konuşuldu.

DEV ŞİRKETLER DENİZLİ’Yİ TERK EDİYOR

Güncel veriler, Haziran Ayı Oda Faaliyetleri ve gelecek ay yapılması planlanan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Serter, İSO-500 Listesi ve TİM verilerinin sonuçlarına değinerek konuşmasına başladı, tüm zorluklara rağmen üretime devam ederek listede yer alma başarısı gösteren firmaları tebrik etti. Toplantıda; İSO-500 Listesinde yer alan firmaların üretim merkezlerinin Denizli’den farklı illere doğru kaydığına dikkat çekildi.

“ARTAN MALİYETLERE EK YENİ ZAMLAR GELİYOR”

EPDK’nın 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni elektrik tarifelerine de dikkat çeken Serter, “Bu yeni tarifelerle birlikte mesken abone grubu için elektrik fiyatlarına yüzde 38 oranında zam yapıldı. Ticarethane ve sanayi tarifelerinde de bir artış olacağı aşikâr. Artan maliyetlere bir de bu zamlar ekleniyor. Elektrik tarifesindeki değişikliğin Tüketici Fiyatları Endeksi’ne etkisinin sınırlı olmasını bekliyor. Mesken tarifesindeki değişikliğin temmuz ayı enflasyonuna etkisinin 0,53 puan, 2024 yıl sonu enflasyonuna etkisinin ise 0,67 puanda kalacağı hesaplanıyor. Mesken ve ticarethane tarifelerindeki artışın ise yıl sonu enflasyonuna muhtemel etkisinin 1,1 ila 1,2 puan olması öngörülüyor.” dedi. Denizli sanayisinin gerçek potansiyelini ortaya koyabilmesi ve hak ettiği payı alabilmesi için çalıştıklarını belirten Serter, “Doğru destek, doğru hamleler, doğru planlama, doğru üretim ile çağı yakalamış bir Denizli sanayisi inşa etmek için tüm paydaşlara büyük görevler düşüyor.” ifadesine yer verdi. Konu ile ilgili olarak Ecogreen Enerji Regülasyon ve Enerji Ticaret Müdürü Meriç Çoban, elektrik sanayi tarifesindeki güncel duruma dair verileri ve öngörüleri meclis üyeleri ile paylaştı.

“VERİMLİLİK ÇALIŞTAYIMIZIN ÇIKTILARINI ÖNEMSİYORUZ”

DSO’nun öncülüğünde 11 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Verimlilik Çalıştayı’na da değinen Serter, “200 firmanın bir arada olduğu en geniş katılımlı toplantımızdı. Verimlilik ile ilgili önemli bir ihtiyaç olduğunu anlamış olduk. İşveren ve çalışanların verimlilikten beklentileri de bu çalışmanın sonucunda ortaya çıkacak. Sonuçları merak ediyor ve yakından takip ediyor olacağız.” dedi. DSO Başkan Yardımcısı Serter’in konuşmasının ardından Meclis Üyeleri de Verimlilik Çalıştayı ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Haziran Ayı içerisinde gerçekleştirilen Üye ziyaretleri ve Denizli Sanayi Odası’nın gündemini oluşturan konu başlıklarının da görüşüldüğü Meclis toplantısında, DSO’nun Temmuz Ayı içerisinde planladığı eğitim programlarına değinildi. DSO Meclis Başkan Yardımcısı İlhan Sicimli sunumunu gerçekleştirdi. Oldukça verimli bir ziyaret olduğunu belirten Sicimli, bu ziyaretten elde edilen durumları Denizli Model Fabrika’nın oluşum ve yapım sürecine önemli katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

denizli24haber

Okumaya devam et

GÜNCEL

SASA lojistik için demiryolu hattı çekecek

Mersin-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı projesine dahil olan SASA ileriye yönelik lojistik taşımacılığında aktif olarak kullanacağı hattın bir bölümünü fabrikaya kadar ulaştıracak. Maliyetleri düşürecek olan SASA bu sayede hızlı lojistik de sağlamış olacak. Avrupa’da çok yaygın olan benzeri ÇERKEZKÖY’de bulunan Alman Bosch fabrikasında bulunan tren hattı büyük firmaların tercih ettiği bir uygulama

Yayınlanma:

|

Yazan:

Türkiye’nin ve Adana’nın sanayide yükselen yıldızı SASA Polyester, Mersin-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı projesine dahil oldu. Yapılacak tren hattı ile SASA lojistik çalışmalarında tren yolunu da aktif olarak kullanacak. Şirket söz konusu hizmetin maliyetini kendi cebinden ödeyecek.

İbrahim Erdemoğlu yönetimindeki SASA’ya bağlanacak tren hattı projesinde ilgili bedelin SASA tarafından karşılanacağı ve projenin Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçtiği öğrenildi.

Demiryolu projesinde, SASA’nın Yumurtalık’ta gerçekleştirdiği devasa yatırımın da ileriye dönük dahil edileceği konuşuluyor.

Kaynak:objektifa.com

Okumaya devam et

KATEGORİ

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

KRIPTO PARA PİYASASI

BORSA

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKA VİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.