Connect with us

GÜNCEL

Yapı Kredi Leasing art arda 4. kez “Türkiye’nin En İyi İşyeri” seçildi

Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, “Çalışanlarımız için attığımız adımların ödüllendirilmesi Yapı Kredi Leasing olarak bizi daha iyilerini başarmak adına motive ediyor” dedi

Yayınlanma:

|

Yapı Kredi Leasing, insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı şirketi Kincentric tarafından ‘Kincentric Best Employers’ araştırmasında art arda 4. kez en iyi işyeri ödülüne layık görüldü.

Markadan yapılan açıklamaya göre, araştırmaya dâhil olan 40 farklı sektörden yaklaşık 250 şirket, ‘Yüksek Bağlılık’, ‘Çeviklik’, ‘Bağlı Kılan Liderlik’ ve ‘Yetenek Odağı’ alanlarındaki kriterlere göre değerlendirildi. Araştırmanın sonucunda, çalışanları için en iyi çalışan deneyimi ve işyeri ortamını yaratan Yapı Kredi Leasing ‘Kincentric Best Employer’ yani ‘En İyi İşyeri’ olarak ödüllendirildi.

Çalışanların mutluluğunu üst seviyede tutuyoruz

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, kaliteli hizmet anlayışı ve ürün çeşitliliği ile sektörde fark yaratmaya devam ettiklerini ve 4 yıldır üst üste bu ödülü aldıklarını belirtti.

Torun, ‘Çalışan mutluluğunun, iş süreçlerinde ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Yapı Kredi Leasing olarak, alanında uzman, yetkin insan kaynağımızı her zaman destekliyor ve onların mutluluğunu üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Aldığımız bu ödül, çalışan mutluluğu adına yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunun adeta bir göstergesi. İnsan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Kincentric’in, iş yeri mükemmelliğini ölçümlediği bu önemli araştırmada 40 farklı sektörden 250 şirket değerlendirildi. Rekabetin yüksek olduğu bu araştırmada ödüllendirilmek bizim için gurur verici. Çalışanlarımız için attığımız adımların ödüllendirilmesi Yapı Kredi Leasing olarak bizi daha iyilerini başarmak adına motive ediyor.’ ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

GÜNCEL

150 şubeli Gıda devi battı

Yayınlanma:

|

Yazan:

Türkiye genelinde 1 milyondan fazla müşterisi olan Maksul Gıda Kuruyemiş iflas bayrağını çekti. Söz konusu firmanın 150 şubesi bulunmaktaydı. Finans nakit akışını ayarlayaman firma Mali zorluklar nedeniyle iflas ettti. İflas etmesinde kısa vadeli Banka borçları ve yükselen faiz oranlarını getirdiği maliyetlerin etkili olduğu öne sürüldü.

150 ŞUBESİ KAPANIYOR

Bursa’da da çok sayıda şubeleri olan Türkiye’nin kuruyemiş devi Maksul Gıda da iflas etti. 150 şubesi kapanan markanın kalan 50 şubeyi kapatma çalışması devam ediyor. İflasla birlikte yüzlerce kişi işsiz kalacak.

Okumaya devam et

EKONOMİ

Tüketim çılgınlığı engellenemiyor!

Yayınlanma:

|

Yazan:

Günümüzde alışveriş alışkanlıkları değişti. Tüketicilerin büyük çoğunluğu artık internet üzerinden alışverişi tercih ediyor. Ancak teknolojinin sağladığı bu avantaj, tüketiciyi zaman zaman ihtiyaç dışı harcamalara da yöneltiyor. Enflasyonla mücadelede tüketimin azaltılması önem kazanmışken bu dijital tüketim çılgınlığı nasıl engellenecek? Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Murad Canbulut, kişinin ihtiyacı olsun olmasın satın alma dürtüsünü kontrol edememesi onyomaniyi yani alışveriş bağımlılığını da tetiklediğini dile getiriyor. Dr. Murad Canbulut, finansal okur-yazarlığın, gereksiz harcamaların önüne geçebileceğini savunuyor.

Peki bunu önlemek için ne gibi tedbirler alınabilir?

Günümüzde tüketici mağazaya gitmek yerine internet üzerinden alışverişi daha çok tercih ediyor. Bu durum, zamandan tasarruf ve ürüne çabuk ulaşılabilirlik gibi birçok avantaj sağlıyor. Dr. Murad Canbulut, bunun tüketiciyi rahat ettiren bu faktör olmasına rağmen, israfı da beraberinde getirebildiğini dile getiriyor. Canbulut, “Tüketiciler artık mağaza ya da AVM’lere gitmeden de alışveriş yapıyor. Salgın sonrası hayatımızda daha fazla kullanılmaya başlayan e-ticaret ile birlikte ihtiyaç dışı harcamalar da artıyor. 2023 yılı istatistiklerine bakıldığında yıllık e-ticaret hacminin 1 trilyon TL’nin üzerine çıkmış durumda.” redi.

Rakamsal verilere bakıldığında tablonun daha net ortaya çıktığını vurgulayan Dr. Canbulut, “Pandemi döneminde en çok kullanılan ödeme yöntemi ‘kredi kartı’ oldu. Toplam alışverişlerin yüzde 62’si kredi kartı; yüzde 38’i banka kartı ile yapıldı. 2021 yılının ilk yarısında e-ticaret hacmi 161 milyar TL oldu, bu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49’luk bir artış demek. E-ticaret ile ödeme yöntemlerinde birinci sırada yüzde 56 ile kredi kartı yer alıyor. 2021 toplam hacim 400 milyar TL’ye vardı. 2022’de ise E-ticaret sektörünün 560 milyar TL hacme ulaşması öngörülüyor” bilgisini verdi.

“Tüketicinin ihtiyacını belirlemesi önemli”

“Çünkü gereksiz harcamalarımız var.” tespitini yapan Altınbaş Üniversitesinden Dr. Murad Canbulut, bunu önlemek için öncelikli olarak tüketicinin ihtiyaçlarını belirlemesi gerektiğini belirtiyor. Altınbaş Üniversitesi’nden Canbulut’a göre, ihtiyacın ne olduğunun belirlemesi ve daha sonrasındaki aylık bütçelerin oluşturulması tüketici için önemli. Canbulut “Yani aylık ne kadarlık bir harcama yapacağım, hangi kalemlerde harcama yapacağım, bunu belirlememiz önemli. Bu noktada finansal okuryazarlık bilincinin gelişmesi büyük öneme sahip” dedi. Finansal okuryazarlığın artmasıyla ihtiyaç dışı harcamaların azalacağı belirten Canbulut, “Finansal okuryazarlık dediğimizde fiyatları, etiketleri, kampanyaları doğru okumak önem kazanıyor. Her indirim, her kampanya aslında indirim veya kampanya değildir. Bunun da altını çizmek istiyorum.” uyarısını yaptı. Bazı markaların sürekli indirim yapıyormuş gibi reklamlar yaptığına dikkat çeken Canbulut, özellikle bu markalardan alışveriş yapmadan önce ürünün farklı mağazalardaki fiyatlarıyla ilgili karşılaştırmalar yapmak gerektiğini vurguladı. Piyasa fiyat ortalamalarını dikkate alarak hareket etmenin tüketiciye büyük fayda sağlayacağını anlattı. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konunun da özellikle kampanya dönemlerinde tüketicileri satın almaya motive etmek için önce fiyat artışı sonra indirimlerin yapıldığını kaydetti. Bu durumun önüne geçmek için ürünlerdeki fiyat değişimlerinin görülebileceği uygulamaları takip edilmesini ve kampanya dönemlerinde ihtiyaç dışı satın alma yapılmamasını önerdi.

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

PASHA BANK, 2024’ün ilk çeyreğinde de başarısını devam ettirdi

Yayınlanma:

|

Yazan:

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde “finansal köprü” olma özelliğini taşıyan PASHA Bank, 2024’ün ilk çeyrek finansallarını açıkladı. Buna göre PASHA Bank, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 63 büyüme performansı gösterdi. Öz kaynağını da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 oranında artıran PASHA Bank, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de ilk ve tek olarak müşterisi olmayan nitelikli yatırımcıların Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracına katılabilecekleri dijital bir kanal oluşturarak, yatırımcıların kullanımına açtı.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde ticaret ve yatırım yapmak isteyen, mevcut iş hacmini artırmayı hedefleyen firmalar için “finansal köprü” olmanın yanı sıra bu firmalar için bölgede rehber ve stratejik çözüm ortağı olma misyonunu da üstlenen PASHA Bank, 9 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en güçlü yatırım bankaları arasına adını yazdırdı. 2023 yılını 9,9 milyar TL aktif büyüklük ve 5,6 milyar TL nakit kredi büyüklüğü ile kapatan PASHA Bank, 2024 yılının ilk çeyreğinde de başarısını sürdürdü. Buna göre PASHA Bank, aktif büyüklüğünü geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 63, öz kaynağını yüzde 65, nakdi kredi büyüklüğünü yüzde 55 oranında artırdı. Alternatif yatırım aracı VDMK ile 2020 yılından bugüne kadar reel sektöre toplamda 2,5 milyar TL’ye ulaşan bir kaynak sağladı. Reel sektöre kaynak sağlamayı sürdürmekte olan PASHA Bank, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de ilk kez, müşterisi olmayan nitelikli yatırımcıların web sitesi aracılığıyla ihraca katılabilecekleri dijital bir kanal oluşturdu.

Tek tıkla VDMK! Türkiye’de ilk ve tek!

PASHA Bank’ın büyüme performansı hakkında bilgi veren PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, “PASHA Bank olarak 3 yıllık stratejik planlar oluşturuyoruz ve başarılı bir 3 yılı geride bıraktık. 2024-2026 dönemini kapsayan yeni stratejimizin yol haritasını da oluşturduk. Sürdürülebilirliğin ön planda olduğu bu yeni strateji dönemimizde de Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçgenindeki ticaretin finansmanında üstlendiğimiz rolü artırmak, sermaye piyasalarında çıkardığımız ürünlerle ihraç hacmimizi artırarak reel sektörü desteklemeye devam etmek, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik finansman ve ürünlerimizi çeşitlendirerek müşteri odağımızı sürdürmek ve ekonomiye değer katmak önceliklerimiz olacaktır.” dedi.

Okumaya devam et

KATEGORİ

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

KRIPTO PARA PİYASASI

BORSA

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKA VİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.