Connect with us

GÜNCEL

İyi Performans Sergilediğinizi Düşünürken Diğerleri Aynı Fikirde Olmadığında

Yayınlanma:

|

Uzun saatler çalışıyorsunuz. Müşterilerinize ve görevler arası paydaşlarınıza olabilecek en iyi düşünce liderliğini, hizmeti veya rehberliği sunuyorsunuz. Buna rağmen aslında yıldız bir oyuncu olarak algılanmadığınızı öğrenebilirsiniz. Belki de başarılı olduğunu düşündüğünüz proje beklediğiniz kadar iyi karşılanmadı ya da gerekli bir değişikliği kusursuz bir şekilde gerçekleştirmenize rağmen üst düzey yöneticileri sindirebilecekleri bir hızda güncelleyemediniz.

Yöneticiniz veya meslektaşlarınız sizin veya işinizle ilgili algınızın aksine geri bildirimler verdiğinde bu güveninize, öz saygınıza ve motivasyonunuza büyük bir darbe mahiyetinde olabilir. Aynı zamanda bu olay terfi olasılığınız, kazanç artışı ve şirketteki kariyer yolculuğunuz üzerine de yıkıcı bir etkiye sahip olabilir. Ancak bu olumsuz sonuçlar kaçınılmaz değildir.

Kabul etmesi zor olsa da nasıl algılandığınızı öğrenmek, kişisel gelişim ve profesyonel büyüme için bir fırsat sunabilir. İşte sizin veya işiniz hakkında oluşan olumsuz algıyı değiştirmek için atabileceğiniz beş adım.

1. Aldığınız geri bildirim üzerine düşünün.

Herhangi bir olumsuz geri bildirim can sıkıcı olsa da karakteriniz hakkında yanlış anlaşıldığınızı fark etmeniz çok daha da kötü hissettirebilir. Geri bildirime nasıl tepki verdiğiniz ve sonrasında ne yaptığınız, şirketteki kariyer yolculuğunuz üzerinde etkili olacaktır. İlk içgüdünüz, geri bildirime sebep olan davranışlarınızı inkar etmek, savunmaya geçmek veya bu davranışları açıklamaya çalışmak yönünde olabilir. Ancak algılar, açıklamalar veya daha fazla bilgi ile değişmez: eylemlerinizi ve davranışlarınızı zamanla düzlenledikten sonra değişir.

Bu nedenle, ilk adım olarak kendinizi değerlendirin. Durun. Nefes alın. Duygularınızı şirket dışından bir terapiste, koça veya arkadaşa açın. Sonra biraz geri adım atın ve geri bildirimi sanki sizinle ilgili değil de bir meslektaşınız veya arkadaşınızla ilgiliymiş gibi objektif bir şekilde değerlendirmeye çalışın. Geri bildirimin bir anlığına başka biri hakkında olduğunu düşünmek, duyguların gücünü ortadan kaldıracak ve konuya daha tarafsız bir şekilde bakmanızı sağlayacaktır.

Durumu mümkün olduğunca objektif bir şekilde değerlendirdikten sonra eğer hâlâ geri bildirimle hemfikir değilseniz veya başkalarını başarınızı olumsuz etkiledikleri için suçluyorsanız odak noktasını kendinize getirmek için şu üç soruyu kullanmayı deneyin:

  1. Yetersiz kaldığımın söylendiği alanlar hakkında nasıl bir bakış açısına sahip olmalıyım?
  2. Geri bildirimin yüzde 2’si doğru olsaydı, var olan algıyı değiştirmek için neler yapardım?
  3. Bu olumsuz algıyı değiştirmek için ne kadar çaba sarf etmeye istekliyim?

Olumsuz algıya diğerleri de katkıda bulunmuş olsa bile, siz sadece kendi eylemlerinizi ve tepkilerinizi kontrol edebilirsiniz. Kişisel değerlendirmeniz tamamen size, çalışma ortamınıza, davranışlarınıza ve diğerleriyle etkileşimlerinize odaklı olmalıdır. Bu noktada hızlıca yapmanız gereken kendinize odaklanmak ve gerçek olsun veya olmasın olumsuz bir algının var olduğunu kabul etmektir. Böylelikle duygusallıktan uzaklaşıp nasıl ilerleyeceğinize karar verebilirsiniz.

2. Aktif olarak dinleyin.

Aldığınız bilgileri yapıcı bir şekilde araştırmaya hazır olduğunuzda çeşitli paydaşlara ve meslektaşlarınıza ulaşarak sürekli iyileşme arzunuzu ifade edin ve ek olarak dürüst geri bildirim isteyin. Olumsuz algıyı şekillendirmiş olabilecek herhangi birini suçlamak yerine merakla yaklaşın. Şu dört temel soruyu sorun:

1. Ben neleri gerçekten iyi yapıyorum?

2. Yapmayı devam etmem gerekenler neler?

3. Hangi konularda gelişebilirim?

4. Neyi yapmayı bırakmalıyım?

Diğer insanların görüşlerini anladıktan sonra aldığınız geri bildirimi açıklayın ve algıları hakkında ek bilgi sunmalarını, size örnekler vermelerini veya diğerlerinin beklentileriyle daha iyi uyum sağlamanız için daha iyi yollar önermelerini isteyin. Amaç, aktif olarak dinlemek ve söylenenleri yorum yapmadan, reddetmeden veya herhangi bir durumu açıklamaya çalışmadan bir yere yazmaktır. Her zaman “Bana yanlış yaptığım bir iş ve farklı hareket edebileceğim bir konuda örnek verebilir misin?” diyerek takip sağlayın. Merakınız hakkında cesur olmak ve verilen cevapları aktif olarak dinlemek, öz farkındalığınızı ve değişime, büyümeye olan bağlılığınızı gösterecektir.

3. Yanlış anlaşılmaları veya yanlış davranışları kabul edin.

“Özür dilerim” demek, özellikle karşı tarafın en iyi şekilde davranmadığını hissettiğinizde gerçekten zordur. Ancak özür dilemek ve yanlış veya hoş olmayan davranışlardaki payınızı kabul etmek, yaraları iyileştirmede ve algıda değişiklikler sağlamada etkilidir.

Bunu bir pencere gibi düşünün: Geçmişteki etkileşimler pencereyi buğulu veya kirli hale getirdiyse, gelecekteki etkileşimler (olumlu olanlar bile) her zaman geçmişin kirli penceresi üzerinden görülecektir. Ancak istenmeyen davranışınızı kabul edip sahiplenirseniz, pencereyi temizleyebilir ve diğer kişinin gelecekteki eylemlerinizi net ve olumlu bir şekilde görmesine yardımcı olabilirsiniz.

Hatta karşı tarafın da olumsuz etkileşimde veya yanlış anlamada kendi payı için özür dilediğini gördüğünüzde şaşırabilirsiniz. Durumu ve içindeki rolünüzü kabul etmek, olay ne kadar uzun zaman önce gerçekleşmiş olursa olsun, olumsuz algının devam etmemesi için atılacak ilk adım olabilir.

4. Yetenek geliştirme araçları kullanın.

Çoğu şirketin insan kaynakları departmanları atölye çalışmaları, videolar ve okuma materyalleri sunar. Bunları inceleyerek beceri ve davranışlarınızı geliştirmenize yardımcı olabilecek kaynaklar keşfedebilirsiniz.

Örneğin paydaşlarınızı etkilemek konusunda yetersiz kaldığınız yönünde bir geri bildirim alırsanız, otorite olmaksızın etkileme sanatı üzerine materyaller incelemek faydalı olabilir. Şirketiniz bu kaynakları sunmuyorsa LinkedIn Learning, Udemy veya Coursera gibi kaynaklara göz atabilirsiniz.

5. Destek arayın.

İK iş ortağınıza danışın, bir mentör bulun, bir yönetici koçu tutun veya aldığınız bilgiler hakkında idarecinizle konuşun ve oluşan algıyı değiştirmede en büyük etkiyi yaratacak ve çalışılması gereken ilk alanları belirlemek adına yardım isteyin. Toplantılarda sizi izleyebilecek veya projelerde nasıl etkileşimlerde bulunduğunuzu görmek için e-posta iletişimlerine “bcc” olarak ekleyebilecek bir mentorunuz varsa gerçek zamanlı geri bildirim isteyebilir, bir sonraki toplantı veya başka bir iletişim türü öncesinde hangi adımların atılması veya hangi ayarlamaların yapılması gerektiğini değerlendirmek için yardım alabilirsiniz.

Birkaç haftada bir, yöneticinizle gözlemleri hakkında görüşün ve sürekli olarak büyümeniz için ihtiyacınız olan destek hakkında onlara bilgi verin. Yeni geri bildirime dayanarak sergilediğiniz yılmazlık, esneklik ve uyumluluk yetenekleri niyetinizin olumlu olduğunu ve ayrıca kişisel ve profesyonel gelişiminiz için proaktif davrandığınızı gösterecektir.

. . .

İnsanların sizin veya işiniz hakkındaki algısının kendinizinkiyle uyuşmaması rahatsız edici olsa da bu durumu düzeltmek için adımlar atabilirsiniz. Kendinizi değerlendirmek için çaba sarf ettiğinizde, dışarıdan ek geri bildirim aradığınızda, hatalarınızı kabul ettiğinizde, öğrendiğinizde ve destek aradığınızda gelişmeye kararlı olduğunuz ve bunu başarabileceğinize dair yeni bir algı oluşturacaksınız.

HBR-Marlo Lyons

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

“Kredi çekeceğiz” vaadiyle 20 milyon dolandırdılar… 14 kişi tutuklandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri; bankalarda tanıdıkları olduklarını belirtip kredi çekme vaadiyle vatandaşları dolandıran 20 kişiyi gözaltına aldı. Şahıslardan 14’ü tutuklandı. Vurgunun boyutunun 20 milyon liraya bulduğu belirtiliyor.

Yayınlanma:

|

Yazan:

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri banka aracılığıyla vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik geniş kapsamlı çalışma başlattı. “Bankalarda tanıdıkları vasıtasıyla uygun oranda yüksek meblağlı kredi çıkartacaklarını iddia edip vatandaşları 20 milyon lira dolandıran şebeke takibe alındı.

“KREDİ ÇEKECEĞİZ” VAADİYLE 20 MİLYON DOLANDIRDILAR 21 ŞÜPHELİYE POLİS 14’Ü TUTUKLANDI

Ekiplerin radarına takılan şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde teknik ve fizik takip sonrası gözaltına alındı. Şüphelilerin sosyal medyada kredi danışmanlığı adı altında paylaşımlar yaparak mağdur kişiler adına çektikleri para ile elektronik eşya alıp, 2. el olarak piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. Adresleri tespit edilen şüphelilere yönelik harekete geçen ekipler, Bursa başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Antalya, Muğla ve Mardin’de 20 kişiyi gözaltına aldı.

“KREDİ ÇEKECEĞİZ” VAADİYLE 20 MİLYON DOLANDIRDILAR 21 ŞÜPHELİYE POLİS 14’Ü TUTUKLANDI

6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ş.D, B.D, D.D, B.E, B.O, M.A, H.K, E.S, S.Ö, U.A, Y.G, O.D, M.E, O.Y, isimli 14 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi:

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dolandırıcılara fırsat verilmeyeceğini belirterek çalışmaların titizlikle devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: İHA

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

Fitch, Türk bankacılık sektörü için görünümünü “nötr” olarak revize etti

Yayınlanma:

|

Yazan:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörü için görünümünün 2024 yılı ortasındaki “iyileşen” durumundan 2025 yılı için “nötr“e revize edildiğini açıkladı.

Fitch “Türk Bankaları Görünümü” raporunda, belirlenen görünümün hala yüksek enflasyon ve Türk lirası faiz oranları, yavaşlayan ekonomik büyüme ve düzenleyici müdahaleden kaynaklanan varlık kalitesi üzerindeki kısa vadeli baskıyı, yetkililerin politika değişikliğinin ardından iyileşen işletme koşullarıyla dengelediğini belirtti.

Açıklamada, “TL mevduatlarının kısa vadeli niteliği göz önüne alındığında, 2025 yılında TL faiz oranlarının düşmesiyle bankaların net faiz marjlarının iyileşmesini bekliyoruz. Ayrıca, teminatsız perakende kredilendirme, KOBİ ve ticari krediler tarafından yönlendirilen, GSYH büyümesinin yavaşlaması ve hala yüksek olan enflasyon ve faiz oranlarından kaynaklanan sorunlu kredi oranlarında ve değer düşüklüğü giderlerinde ılımlı bir artış öngörüyoruz.” denildi.

Bankaların 2025 yılında dış piyasalara girmeye devam etmesini beklediğine işaret eden Fitch, ancak bunun 2024’teki güçlü dış piyasa ihraçlarının ardından daha fırsatçı bir şekilde olacağını ifade etti.

Fitch, “Hem karlılık hem de varlık kalitesi, düzenleyici değişiklikler, potansiyel Türk lirası değer kaybı ve daha riskli segmentlere ve sektörlere maruz kalma dahil olmak üzere makroekonomik ortama duyarlı olmaya devam ediyor. Temel senaryomuz, mevcut ekonomik programın devam etmesidir, ancak bir politika geri dönüşü enflasyonist baskıları ve makroekonomik ve finansal istikrar risklerini yeniden alevlendirebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Okumaya devam et

BANKA HABERLERİ

Emirates NBD’de HAKAN ATEŞ’in DENİZBANK görevden ayrılacağını duyurdu

DENİZBANK tarafından KAP açılamasında Bankanın Ana Hissedarı olan Emirates NBD’nin HAKAN ATEŞ’in Genel Müdürlük görevinden ayrılacağını duyurduğu bilgisini paylaştı…

Yayınlanma:

|

Yazan:

Ana Ortağımız Emirates NBD tarafından Bankamızın Üst Yönetimindeki görev değişikliğiyle ilgili olarak 6 Aralık 2024 tarihinde yapılan basın açıklamasını bilgilerinize sunarız.

Emirates NBD, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in görevinden ayrılacağını ve Bankanın yeni Genel Müdürü olarak Recep Baştuğ’un atandığını duyurdu.

Emirates NBD, bugün, 27 yıl süresince gösterdiği olağanüstü liderliğin ardından Hakan Ateş’in DenizBank Genel Müdürü olarak görevinden ayrılacağını duyurdu. Ateş, Emirates NBD bünyesindeki çalışmalarını DenizBank Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam ettirecek.

Ateş, 1997 yılında DenizBank’ın Kurucu Başkanı olarak göreve başladığı günden bu yana Bankanın başarısında önemli bir rol oynadı. Onun liderliğinde DenizBank, Türkiye’nin önde gelen finansal kuruluşlarından biri haline gelip, dijital bankacılık ve inovasyon alanlarında sektörünün öncüsü oldu.

Bu geçiş sürecinin ardından, Recep Baştuğ, 1 Ocak 2025 itibarıyla DenizBank Genel Müdürü olarak Ateş’in görevini üstlenecektir. Baştuğ, 35 yıllık bankacılık kariyeri boyunca edindiği liderlik ve sektör deneyimiyle söz konusu göreve büyük bir birikimle gelmektedir. Son olarak, Türkiye’nin ikinci en büyük özel bankası olan Garanti BBVA’nın Genel Müdürü olarak görev yapan Baştuğ, Bankayı önemli makroekonomik ve rekabetçi zorlukların yaşandığı bir dönemde başarıyla yönetmiştir.

EMIRATES KAP

Okumaya devam et

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

BORSA

KRIPTO PARA PİYASASI

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKA VİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.bankavitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.