Connect with us

Uğur Durak

BANKACILAR İÇİN B PLANI – II

Yayınlanma:

|

BANKA ÇALIŞANLARI DEĞER-SİZSİNİZ…!

Bankacılar için “B Planıyazı dizisi; yaşadığınız sorunları size tekrardan hatırlatmak, sorunlarınız üzerinden gündem oluşturmak, bu yazılar sayesinde CEO’larla Antalya tatillerine gitmek ve banka üst yönetim kadroları ile öğlen yemekleri ayarlamak için hazırlanmadığı önemle belirtmek isterim.

Sektörde çalışan tüm arkadaşlarım ekonomi konusunda belli bir seviyenin üzerinde olduğu için bugün “değer” konusu üzerinde durmak istiyorum.

Değerli dostlarım, en iyi okulları bitirmiş, yüksek lisans yapmış, yabancı dil ve birçok konuda bolca sertifikaya sahibi olabilirsiniz. Değerleriniz yoksa bunların hepsi boş.

Neden mi?

İnsan, dünya üzerindeki en büyük mucizedir. Mucizeler, değerlidir. Her insan doğuştan değerlidir. Lakin yaşam koşulları, doğuştan ve sonradan kazanılan statü farklılıkları “değerli” olan insanı, diğerleri ile kıyaslayıp sıralamaya sokmaktadır.

Özellikle zaman baskısı ve satış baskısının kıyasıya yaşandığı “Türk Bankacılık Sistemi” insan hizalama üzerine kurulmuştur.

Bölgeden gelen satış sıralamalarını düşünün; üst sırada olanla, son sırada olan arasında değer farkı var mıdır? Cevap veriyorum. Tabii ki var. Üst sırada olan daha değerli, alt sırada olan daha değersiz. Sattığın sürece değerlisin. Satmıyorsan, kusura bakma hiçbir şey ifade etmiyorsun. Tabi ki şaka yapıyorum. Satış sırlaması insana verilen değerin belirleyicisi olamaz ama gel de bunu banka İK’larına anlat.

Günlük koşuşturma içinde ne kadar değerli olduğunuzu size hatırlatan biri varsa çok şanslısınız. Ama böyle biri yok denecek kadar azdır. Önemli olan bireyin kendi değerini bilmesidir. İnsan; değerdir ve varlığı değerlidir.

Şimdi sizinle bir oyun oynamak isterim.

Aşağıda yer alan başlıkların altına değer ve önem verdiğiniz 3 kişinin adını yazın, lütfen!

DEĞERLİÖNEMLİ
1  
2  
3  

( Burada okumayı kesip lütfen ilk aklınıza gelen kavramları düşünün. ) Vermiş olduğunuz, yazmış olduğunuz yanıtlar için çok teşekkür ederim.

Umarım hem değer hem de önem konusunda birinci sırada ‘kendi adınızı’ yazmışsınızdır. Eğer ki ilk sırada siz yer almıyorsanız, büyük sıkıntı var demektir.

Siz kendinize değer ve önem vermezseniz, kusura bakmayın ama kimse size hak ettiğiniz değeri ve önemi vermez. Bunun önüne geçmek sizin elinizde, önce kendinizi değerli ve önemli hissedin. Bunu yaşayın, çünkü yaşamadığınız ve hissetmediğiniz bir şeye yön veremezsiniz.

Banka ve finans dünyasında çalışan emekçi arkadaşlarım, bu sektörde değer-sizsiniz!

Ürün sattığınız için değil, komisyon ve masrafı müşteriye çaktığınız için değil, çaktırmadan sigorta yaptığınız için değil İNSAN OLDUĞUNUZ İÇİN DEĞERLİSİNİZ. Bu sektörde çalışan her birey değerlidir. Sektöre yön verecek olan da işinizin önemini ortaya koyacak olan da sizsiniz.

Değerinizin farkına varın, değerinizin farkına varın ki, işte o zaman “Türk Bankacılık Sistemi” düzelsin. Bankalar çalışanlarını böl, parçala, yönet sistemi içinde sevk ve idare ediyor. Bakmayın öyle havalı açıklamalar yaptıklarına. “İnsan ve Kültür”, “İnsan Kıymetleri” demekle İK konusunda bir arpa boyu yol alamadıklarını çok iyi bilseler de yapabildikleri şimdilik sadece bu.

“Temel Değerler” Testi Yapın

“Temel Değerler” (Core Values), bir kişi veya kuruluşun benimsediği temel inanışlardır. Temel değerleri olmayan bir kişinin, hayatta hedeflediği şeye ulaşabilmesi, ulaşsa da mutlu olabilmesi neredeyse imkânsız olduğu için, temel değerlerimizin farkında olmak çok önemlidir.

“Çalıştığınız kurumun değerleri” ile “kişisel değerleriniz” uyuşmuyorsa, iş yerinde mutlu olmanız imkansızdır.

Ülkemizde faaliyet gösteren tüm işletmelerin değerleri kâğıt üzerinde, web sitesinde son derece başarılıdır. Hemen hepsi çalışanına değer verdiğinden ahkam keser ama gerçek hayat kâğıt üzerinde yaşanmıyor. Değer verdiğini söyleyen bankalar ilk fırsatta çalışanın üzerine binmeyi kendilerine hak olarak görüyor. Mobbing’den şikâyet eden çalışanlarını duymazdan geliyor, enflasyon oranın altında maaş zammı veriyor, iletişim kesme hakkı veriyor ama uygulamada aba altında sopa gösteriyorsunuz. Nerede kaldı değerleriniz? Değerlerinizi düşürdünüz mü? Güncel konu; aşı olup olmayacağınıza bile onlar karar veriyor!

BANKA ÇALIŞANLARI DEĞER-SİZSİNİZ…!

B Planı yapmak ve yeniden kontrolü ele almak mı istiyorsunuz? O zaman “değerler” analizi yapın, kendinize değer verin. Bunu bir başkasında beklemeyin ya vermez ya da verdiği beklediğinizden daha az olacaktır.

Dünya üzerinde mutlu, başarılı, yaşamı özümsemiş her kim varsa bu noktaya gelirken önce kendi değerinin farkına varmış olduğunu, sonrasında değerlerine uygun yaşadığını göreceksiniz.

Değerlerinizin size ait olması, bu değerleri savunmanızı kolaylaştıracaktır. Sırf başkasında güzel duruyor ben de bu değere sahip çıkayım demekle havanda su dövmeye devam edersiniz. Bugüne kadar size sunulanla idare ettiniz, şimdi sunulmasını istediğinizi gerçekleştirme zamanı.

Unutmayın ki umutlu insan, mutlu insandır. “Umutlu” olmak içinde, “mutlu” olmayı barındırır. Değerli ve özel olduğunuzu unutmayın, umutlu ve mutlu olun.

Bir sonra ki yazıya kadar hadi kalın sağalacakla.

Uğur Durak – Hedef Tutulması Eğitim Danışmanlık Kurucusu

[email protected] Linkedin: ugurdurak34 İnstagram: ugurdurakofficial

BANKACILAR İÇİN B PLANI – 1 – BankaVitrini

Tungay Dere

BANKACILAR PROMOSYONDA KENDİ SÖKÜKLERİNİ DİKEMİYOR!

Banka Vitrini’ne sahadan gelen maillere devam ediyoruz. Bu sefer çalışanlar maaş promosyonu alamamaktan şikayetçi… Üstelik çalışanlar bankanın en sadık müşterileri aynı zamanda… BASİSEN ilk defa YAPI KREDİ görüşmelerinde çalışan personel için maaş promosyonunda ısrar ediyor. Umarım gerçekleşir de sektörde bir ilk ve emsal olur… Okuyun hak vereceksiniz..

Yayınlanma:

|

Yazan:

Bankalar için bireysel müşteri kazanımında, maaş promosyonu verme son günlerde revaçta, bankalar kıyasıya rekabet içindeler.
Emeklisi ayrı, Asgari ücretlisi ayrı, beyaz yakalısı, mavi yakalısı…
Promosyonlar havada uçuşuyor.
Şu an asgari ücretliye bile 8.500 TL civarı promosyon veriyorlar.

Promosyon neden veriliyor?

Amaç şu;
Bireysel müşteri kazanacağım, ona kart vereceğim, ek hesap limiti tanımlayacağım, KKB’de de başka bankada kredisi varsa onu transfer edeceğim, varlıklı bir müşteri ise mevduatını alacağım, bireysel emeklilik yapacağım, sigorta keseceğim vs vs… Kısacası, en kötüsü 8.500 TL vereceğim ama 3 yıllık maaş sözleşmesi boyunca etinden sütünden derken bunu çıkartıp üstüne para kazanacağım hesabı yapılıyor.
Son günlerde bir de EYT emeklileri için Tv’lerde reklam veren verene…
Buraya kadar sorun yok, ticarettir sonuçta.
Bankacılık anlamında da sorun yok, hesap kitap anlamında da, Tanrı herkese bol kazançlar versin.
Lakin burada çok büyük ve yasal düzenleme gerektiren bir olay ve bankaların insafa gelmesi gereken bir ikinci olay var.

Başlıyoruz…

Yasal düzenleme gerektili

Bir işletmenin 500 çalışanı var. Hepsi de asgari ücretli olsun, kişi başı 8.500 TL primden 4.250.000 TL banka promosyon ödüyor. Peki bu 4.250.000 TL’yi kim alıyor. Tabi ki patron. Çalışanına bu ücreti veren patronlar çok çok az da olsa vardır. Ama emin olun genelde bu para patronun cebine gidiyor. Ya bir gayrimenkul alınıyor, ya lüks bir araba, ya eşine hediye bir araba. Ya da işletmeye finansmanı. Üstelik bu promosyonu işçiye dağıta vergi çıkmayacak tüm promosyon işçinin eline geçecekti. Firma promosyonu alına Gelir oluştuğundan vergi kesintisi de oluyor. Buna rağmen çoğu patronun gözü bu parada!

Elimizi vicdanımıza koyup düşündüğümüzde, bu promosyon maaş personelinden kazanılacak para nedeniyle verildiğinden, her ne kadar maaş ödeyen firma banka ile çalışsa da promosyon çalışanın hakkıdır.

Yasal düzenleme son günlerde dillendirilse de yasalaşmıs olmadığı için halen emekçinin hakkı yenmektedir.

Acilen yasalaştırılmalıdır!

Gelelim bankaların insaf olayına…

Bankadasın, KOBİ, OBİ, MİKRO, TİCARİ adı her bankada değişiyor ama mantık aynı; bu segmentlerde Portföy Yöneticisin.

Diyorlar ki, “firmaların maaşı bizden ödesin. Bireysele destek olun”. Bir fizibilite çalışması bir hummalı çalışma, bir pazarlık, banka ile ayrı, firma ile ayrı. Neyse orta yolu buldun, anlaştın. Ne güzel diyorsun, benim maaş ödeyen bir firmam oldu, bireysel tarafa da şu kadar müşteri kazandırdık.

Buraya kadar da sorun yok..

Sonra bir an şeytan geliyor ve o kritik soruyu soruveriyor…

Bankacı bu kadar maaş müşterisi kazandırdın, bu kadar promosyon verdin.

Patron veya çalışanın cebine parayı koydun.

Eeee… diyorsun.

Sen? diyor

Öpücük ile mi çalışıyorsun?

Sen de bir nevi maaş müşterisi değil misin?.

Sen de maaşını çektiğin bankandan kredi kullanıyorsun, maaş yetmiyor ek hesabı limit sıfırlıyor faiz ödüyorsun, kart kullanıyorsun. Fatura talimatın bankada. En az 10 ürün kullanıyorsun.

Evet diyorsun evet, haklısın.

Eee?  diyor…

3.500 TL maaş alan emekliye bile, 7000 TL promosyon veriyorsun da, en az 10.500 TL  en az maaş alan banka personeline neden 21.000 TL promosyon talep etmiyorsun. Kendi emeklisine maaş vermeyen bankalar var hala!

Kafamda deli sorular!

Bankacılar suskun, bankaların zaten canına minnet.

Bu düzen bozulmalı artık!…

www.bankavitrini.com

Okumaya devam et

GÜNCEL

BANKA ŞUBELERİNDE İSYAN VAR!

Bankacılardan o kadar çok mail, telefon geliyor ki sayısını tahmin edemezsiniz. Son aylarda artarak devam ediyor. İçlerinden biri fotoğrafı çok net anlattığı için izin alarak paylaşmak istedim. Yazarlarımızdan rahmetli Uğur DURAK’ın bugünlerde çok arıyorum! Yokluğuna alışamadık hala! Tam onun konuları! Her şubeci kendisinden bir şeyler bulacak, “ne kadar tanıdık şeyler, yazan kesin bizim bankadan” diyecek. Okuyun göreceksiniz … E.T.

Yayınlanma:

|

Yazan:

Bir zamanlar bankacılıkta hedefler vardı. Bazen acımasızdı  ama yine can hıraş tutturmaya çalışıyorduk. Belki %100 olmuyordu da %90 oluyordu. Bazen de işi abartıyorduk  veya piyasa öyle gelişiyordu ki çok da yırtınmasak da  %120 tutuyordu, eminim ki alınacak primlerinden çok hedefin tutmasının dayanılmaz hafifliğini yaşıyor ve mutlu oluyorduk.

Şimdi yine hedefler var…

Lakin piyasa ile hedefler çok olumsuz ayrışıyor.

Anlatayım…

Banka kredi hedefi vermiş yine, ama tutması imkansız!

KOBİ dışına Ticari firmalara, “zorunlu Menkul Kıymet tesisi” dedikleri olaydan dolayı zaten kredi veremiyorsun. Çünkü büyüklerimiz diyor ki, “KOBİ dışına kredi verirsen ( ihracat taahhütlü krediler hariç) devletten verdiğin kredinin %30’u kadar 10 yıl vadeli % 9 faizli tahvil alacaksın”. Tabi bir de diyor ki “faiz oranı ortalama bunu geçemez”. Eee banka da diyor ki, “bunu bu orandan  verirsek zarar ederiz çünkü %15’ten kredi verirsek ve TL Mevduatlarımızı YP mevduatlar karşılığında da artırmamız gerektiğinden, TL’ye %30’lar da faiz veriyoruz”.

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık!

Büyükler finanse edilemeyince, küçük KOBİ’lerin de Kredibilitesi ve teminat sorunları nedeniyle piyasa tıkanıyor. Ortamda bir likidite problemi oluyor. Para yok, çekler bankada teminat yerine ciranta ile küçüklerin kucağına atılıyor, krediye dönmeyen çekler vadeyi beklemek zorunda ve al sana likidite problemi. Deprem bölgesinde bugüne kadar her ay ödenen 30 milyar TL’lik çeklerin bundan sonraki akıbetine hiç girmeyeyim. Uykular kaçar!

Reel sektör bunlarla boğuşurken, bankalarda zararı telafi etme derdinde, dolayısıyla diyorlar ki, “vadesiz mevduatı artırıp zararları telafi edelim”.

Canım kardeşim cam plazanın 12. katından bakınca kağıt üstünde mantıklı teoriler geliştiriyorsun da piyasa da likidite sıkışmış onu hesaba katmıyorsun. Firmalar uzun zamandır kredi ödemek için kredi kullanamıyor yarısı kısa vadeli olan ve bir yıl içinde ödenecek(!) krediler için planın var mı! Sence firmalar özkaynakları ile bu kredileri çevirebilir mi?  Personele habire baskı yapıyorsun, şube de çalışan müşteri temsilcisi  müşteriyi arıyor tarıyor ama müşteri diyor ki, “para yok”  bu nedenle vadesizler tutmuyor. Firmanın nakit akışı “kredi vermeden” nasıl alınacak formülün var mı?

Banka burada suçlu değil, ama personel de çaresiz!

Nakit krediden zarar ediyoruz anladık.

Lakin orada kapı gibi benim nakit kredi hedeflerim duruyor, buna paralel faiz geliri hedeflerim duruyor. Komisyon hedeflerim duruyor! Kredisiz bunların nasıl tutacağının Aksiyon Planını hazırladın mı?

Krediyi vermeyince faiz geliri hedefim nasıl tutacak derken o gereksiz hiç şube yüzü görmemis Bölge personeli bilmiş  bilmis sana diyor ki “eee faiz geliri sadece krediden olacak diye bir şey yok, vadesiz topla, onunla tutar”.  Vay be bu benim aklıma hiç gelmemişti. Tam bu aşama da “dayanayım vadesize” diyorum ki; arıyorum soruyorum, imkansız aşklar yaşıyorum, müşteri de diyor ki “kredi yoksa vadesiz de yok”.

Piyasa zaten can çekişiyor, ne kadar ekmek o kadar köfte.  Hani koşar koşar da tam topa vuracakken, mahalle arası maçlarda plaseyi tam yapacakken duvara toslarsın da ayağın duvara çarpar, onun acısı bir yana, bir de plase yapamamanın verdiği acı, off.

Tabi bütün bunlar gizli kapaklı birde işin bu tarafı var, ne şiş yansın ne kebap.

Büyükler “böyle olacak” diyor, sermaye bankalar arkadan nasıl dolaşırım hesabında.

Arkadan dolaşmada personele sarma olayı!

“Yoktan var et, yapan nasıl yapıyor“ diyorlar; ya ben bunu bir yerlerden hatırlıyorum ama, bu galiba Tanrı ya mahsus bir olay. İyi de ben Tanrı değilim ki, basit bir İİBF mezunu, hasbelkader bankada iş bulmuş bir kulum!

Yav çok sevdiğim bir müdürüm var, Allah başımızdan eksik etmesin, günde 5 kere toplantı yapılır mı? Yapıyor! Toplantı yapmaktan, işine bakamıyor insan!

  1. Toplantıdan çıkıyor arkadaşlar vadesiz,
  2. Maaş kazanalım
  3. Vadeli
  4. Nakit kredi den zarar ediyoruz, saldırın teminat mektubuna,
  5. Çapraz satış,
  6. POS verelim
  7. Borçlu tahsilat sistemi tanımlayalım.
  8. Forward yapalım, kur da hareket olacak.
  9. Yeni müşteri kazanalım
  10. Kredi kartı önemli.

Kısaca, 20 yıllık müdür sanki Amerika’yı yeniden keşfediyor.

Tam diyorsun ki; “vay be, bankacılıkta bunlar da varmış”. Dur ben bir limit yapayım!

O da ne! Tahsis gardını almış, “vermem de vermem”, tam limit kısmen de olsa onaylanıyor,  “oh be” diyorsun ki…

Pazarlamaya bir fiyat atıyorsun.

Aman Allahım! Limit okey, teminat okey, kredi sözleşmeleri, talimatları falan imzalar tamam…

Pazarlama diyor ki: “Can cağızım kredi vadesi buyunca, % 30 Nakit vadesiz olmazsa, bu iş olmaz…”

Eee “benim hedefler vardı” diyorsun içinden.

“Oluru ne” diyorsun!

“%30 dedik, duymadın mı” diyor.

Müşteriye dönüyorsun.

“Kem küm”…

Kredi işi yatıyor tabi

Pek dillendirilmiyor ama; tüm Bankalar sessiz sedasız Katılım Bankası formatına sokuldu…

Onca emek, onca çaba, boşa…

Tam Ticari olmuyor hadi Bireysel Krediye yüklenelim dedik, pat ona da fren geldi iyi mi!

Personel tabi ki suçlu değil, hedefleri arasında sıkışıp kalmış bir deli dana, bölge personeli zaten aracı kablo gibi, ne büyük resmi görebiliyor ne sahanın nabzını tutabiliyor, her şeyden bi haber! Genel Müdürlük personeli desen plazalarda “2 kere 2 eşittir 4” sanan, dış dünyadan haberi olamayan, sadece kağıt üzerinde yaptığı hesabın ve baskının sonucunu alacağını zanneden bir acayip ırk. “Plaza oğlanları” derlerdi, “abartmayın” derdim, artık demiyorum! Hayat öğretiyor!

Bu süreç elbette atlatılacak ama kim öle kim kim kala!

Nazım ustanın dediği gibi:

Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?
işin kolayına kaçmadan ama

 

BİR DOST  – www.bankavitrini.com

Okumaya devam et

Uğur Durak

UĞUR DURAK’a veda

Türkiye, doğduğu yerde doymak için didinen bir oğlunu çok erken kaybetti. Halkımızın başı sağ olsun.

Yayınlanma:

|

Yazan:

Üzücü bir haberle başladım Şeker Bayramı sonrasına… Örgütsüzlükten feryat eden büro çalışanlarının bir parça nefes alması için uğraşan, “Hedef Tutulması” kanalını kuran ve iş yerlerindeki mobbinge karşı mücadele eden Uğur Durak, geçirdiği beyin kanaması sonrasında kaldığı 75 günlük yoğun bakım sürecinden çıkamadı ve 42 yaşında aramızdan ayrıldı.

Uğur ağabey ile yüzyüze görüşemedik. Bunun önemi yoktu, çünkü bazı zamanlar yüzünü görmediğiniz insanlarla kalbiniz aynı tempoda atar, aynı şeyleri hissedersiniz. Uğur Durak, Türkiye’nin zıvanadan çıkmış Banka sektörü tarafından “kullanılıp atılan” çalışanlardan biri. Onu özel kılan ise yaşadığı haksızlıklara rağmen mücadele etmesi ve hakkını almasıydı. “Nemelazımcılık” yapmak yerine haklarının bilincinde bir çalışan olarak hak arama mücadelesini kazanması, bu sektörde çalışan herkese örnek oldu. Yaşadığı tecrübeleri aktardığı “Hedef Tutulması” kanalı, tüm büro çalışanlarının baskılara ve kanun dışılığa karşı sesiydi.

Kendisi ile iletişime geçtiğinizde hemen gözünüze çarpan özelliği; nezaketiydi. Haksızlık yaşayan insanlar, ister istemez ruh olarak katılaşır. Yaşadığı tüm sorunlara rağmen, her sözünü adalet tartısından geçirerek söyledi. Hele bir konu var ki, onun haksızlığa karşı ilkelerini koruması yönündeki hassaslığını gösteren o olayı fark etmem, maalesef kendisini yitirmemizin ardından gerçekleşti. “Keşke”ler birbirini kovaladı. Bu noktada kendisinin anısı ardından özür dilemekten başka bir çarem gözükmemekte maalesef.

42 yaşında bir insan, teknolojinin bu kadar geliştiği çağda eceli ile mi ölmekte peki? Onca yaşadığı haksızlığı, nezaketi ardında yansıtmasa da, hiç mi yara almaz bir insan? Kendisini işsizlik cehennemine atan şirketin, Finans sektöründen elde ettiği kârlar gözümüzün önünden gelirken, bu soruları düşünmemizi gerektirecek çok neden var.

Banka Vitrini [1] sitesinde yazdığı son yazısında, kendisine haksızlık yapanlara şöyle sesleniyordu:

“İşsiz kalmama sebep olan, yayında ve yapımda emeği gecen eski bölge müdürüm E.Ö, Şube Müdürüm H.A.A ve Satış Yöneticim N.K sizlere artık kızmıyorum. Allah sizden razı olsun! Yaptıklarınız sayesinde kendimi yeniden oluşturdum. Sizlerle mücadele ederken kendime olan güvemin arttı, davamı da kazandım. İşten çıkartırken yazdığınız tüm savlar eliniz de patladı. Yüce Türk yargısı haksızlığı çözdü. Sizleri bundan sonrası için Allah’a havale ediyorum, benimle işiniz olmaz varsa günahınız yüce yaradan ile ahirette çözersiniz işinizi.

Halen daha mesleğini yapan ve bu ekonomide verilen saçma hedefleri tutturmak için kendi yaşamını ıskalayan bankacı arkadaşlarım yolunuz açık, işiniz kolay olsun.”

Kendisi affetse de (tabii ki kinaye yapmakta), onunla “tanış olamayanlar” affeder mi? Hayır, affetmeyeceğiz. İnsanları tehdit etmek için “birkaç liralık maliyet” olarak itham eden, oradan oraya sürükleyen, notlarını düşüren, her türlü hakareti edenler mutlaka ki yaptıklarının karşılığını bu dünyada aldılar ve alacaklar. Onlar “yaşayan ölüler” olarak bu yeryüzünün “ahiretinde” hesap vereceklerdir.

Diğer yandan Uğur Durak, insanları aşağılayanlara karşı mücadele eden, başkaldıranların tepkilerinde yaşayacaktır. Dünyayı daha yaşanılır bir yer haline getirmek için okuyan, araştıran, didinen insanların anti-depresan bağımlısı, “birkaç liralık maliyet” olarak haline getirildiği, mutlaka ki yeryüzünden silinip gidecektir.

Türkiye, doğduğu yerde doymak için didinen bir oğlunu çok erken kaybetti. Halkımızın başı sağ olsun.

Özgür Gürsoy

Okumaya devam et

FARK YARATANLAR

FARK YARATANLAR

ALTIN – DÖVİZ

Altın Fiyatları

BORSA

KRIPTO PARA PİYASASI

TANITIM

FACEBOOK

Popüler

www bankavitrini com © "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan, BANKA VİTRİNİ'nde yer alan yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. "BANKA VİTRİNİ Portal"da yayımlanan tüm özgün yazıların içeriğinden yazarları sorumludur. www.bankavitrini.com'da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Yer alan yazılarda herhangi bir yatırım aracı; Hisse Senedi, kripto para biriminin veya dijital varlığın alım veya satımını önermiyor. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Lütfen transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz herhangi bir kaybın sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. © www.paravitrini.com Copyright © 2020 -UŞAK- Tüm hakları saklıdır. Özgün haber ve makaleler 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu korumasındadır.